Skip to content

Toegang krijgen tot een Yandex.Mail-account in e-mailprogramma’s met IMAP

11 de augustus de 2021
GettyImages 108339219 5ba3cc5b4cedfd0025053c92 5c6585f846e0fb0001ca8f7d

Wat te weten

 • IMAP inschakelen. Ga naar Alle instellingen versnelling (⚙) > Alle instellingen > E-mailclients > verzekeren Van de imap.yandex.com-server via IMAP is nagekeken.
 • Inkomende instellingen: IMAP-server: imap.yandex.com, Haven: 993, TLS/SSL: Ja. Gebruik het volledige e-mailadres voor de gebruikersnaam.
 • Uitgaande instellingen: SMTP-server: smtp.yandex.com, Haven: 465, TLS/SSL: Ja. Gebruik het volledige e-mailadres voor de gebruikersnaam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot een Yandex.Mail-account in e-mailprogramma’s met IMAP. Instructies werken met de meeste e-mailprogramma’s die IMAP ondersteunen.

Uw e-mail op meer dan één plek

Als u Yandex.Mail uitsluitend op het web en in uw browser gebruikt, worden alle berichten exclusief op de server opgeslagen (behalve eventuele back-upkopieën die Yandex natuurlijk bewaart). Hoe zit het met het hebben van uw eigen kopieën op uw eigen computer of back-up tape? Hoe zit het met het combineren van deze kopieën met het e-mailprogramma van uw voorkeur? Hoe zit het met het verkrijgen van de snelheid die het met zich meebrengt, evenals het gemak voor uw Yandex.Mail-berichten? Hoe zit het met het naast elkaar gebruiken van Gmail, Outlook.com en Yandex.Mail zonder de accounts te combineren en door te sturen?

IMAP-toegang tot Yandex.Mail-e-mail

Met IMAP-toegang tot Yandex.Mail krijgt u niet alleen kopieën van uw Yandex.Mail-e-mails zodra ze binnenkomen; je krijgt ook toegang en kunt alle mappen die je online hebt ingesteld gebruiken voor het organiseren van e-mail (terwijl Yandex.Mail-labels helaas niet beschikbaar zijn). Of u nu een e-mail verwijdert, archiveert, markeert of markeert als ongelezen, uw acties worden automatisch gesynchroniseerd met Yandex.Mail op het web en in andere e-mailprogramma’s die ook toegang hebben tot het account via IMAP. Om Yandex.Mail IMAP in te stellen, hoeft u alleen maar te zorgen dat IMAP-toegang is ingeschakeld voor uw account en de juiste instellingen te gebruiken om het toe te voegen aan uw (IMAP) e-mailprogramma.

Toegang krijgen tot een Yandex.Mail-account in e-mailprogramma’s met IMAP

Om ervoor te zorgen dat Yandex.Mail toegankelijk is via IMAP:

 1. Selecteer de Alle instellingen versnelling () in de bovenste navigatiebalk van Yandex.Mail.

 2. Kiezen Alle instellingen in het menu dat verschijnt.

  Yandex Mail-instellingen met Alle instellingen gemarkeerd

 3. Selecteer nu E-mailclients op de pagina waar u aankomt.

  Yandex Mail Alle instellingen met e-mailclients gemarkeerd

 4. Zorg ervoor dat Van de imap.yandex.com-server via IMAP is aangevinkt onder Gebruik een e-mailclient om uw Yandex-mail op te halen.

  Yandex Mail Instellingen voor e-mailclients

Yandex.Mail instellen met IMAP in een e-mailprogramma

Met Yandex.Mail IMAP-toegang ingeschakeld, kunt u een nieuw IMAP-e-mailaccount instellen in uw iOS Mail- of Mozilla Thunderbird-e-mailprogramma. Stel voor andere e-mailprogramma’s een nieuw IMAP-account in met behulp van de volgende algemene IMAP- en SMTP-instellingen. Yandex.Mail IMAP-instellingen (inkomende e-mail):

 • IMAP-server: imap.yandex.com
 • Haven: 993
 • TLS/SSL: Ja
 • Gebruikersnaam: uw volledige Yandex.Mail-e-mailadres
 • Wachtwoord: uw Yandex.Mail-wachtwoord

Yandex.Mail SMTP-instellingen (uitgaande e-mail):

 • SMTP-server: smtp.yandex.com
 • Haven: 465
 • TLS/SSL: Ja
 • SMTP-authenticatie: Ja
 • Gebruikersnaam: uw volledige Yandex.Mail-e-mailadres
 • Wachtwoord: uw Yandex.Mail-wachtwoord