Skip to content

Toegang krijgen tot Gmail in Outlook.com

16 de juli de 2021
access gmail in windows live hotmail 1174230 9 b465c61440c84ad28ae3222257cef995

Wat te weten

 • In Outlook: Instellingen icoon > Bekijk alle Outlook-instellingen. Selecteer Mail in linkerdeelvenster > E-mail synchroniseren > Gmail.
 • Typ vervolgens uw Weergavenaam > kies e-mailvoorkeuren > OK. Log in op Gmail en selecteer OK om de verbinding te bevestigen.
 • Om het “Van”-adres te wijzigen: Ga in Outlook naar E-mail synchroniseren > Standaard Van-adres instellen: voer in e-mailadres.

Als u uw Gmail-e-mailadres wilt behouden, maar de interface op Outlook.com wilt gebruiken om er e-mail van te verzenden, kunt u uw Gmail-account koppelen aan Outlook Mail om het beste van twee werelden te krijgen. Nadat u de onderstaande stappen heeft voltooid, kunt u e-mail verzenden vanaf uw Gmail-adres zonder u daarvoor aan te melden bij Gmail.com. Deze instructies zijn van toepassing op elk e-mailaccount dat u op Outlook.com gebruikt, inclusief @hotmail.com, @live.com, @outlook.com en andere. Als u al uw Gmail-e-mails in Outlook.com wilt ontvangen, maar niet uw volledige Gmail-account wilt importeren of verzenden vanuit uw Gmail-account via Outlook Mail, kunt u Gmail instellen om berichten door te sturen naar uw Outlook-account.

Toegang krijgen tot Gmail vanuit Outlook Mail

Volg deze stappen om Gmail in te stellen in Outlook.com.

 1. Selecteer de instellingen pictogram in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Bekijk alle Outlook-instellingen.

 2. Selecteer in het linkerdeelvenster Mail.

  De kop Mail in Outlook-instellingen

 3. Klik E-mail synchroniseren.

  De opdracht "mail synchroniseren" in de instellingen van Outlook Mail

 4. Kiezen Gmail vanuit het rechterdeelvenster onder Verbonden accounts.

  Gmail in het menu E-mail synchroniseren

 5. Op de Koppel je Google-account scherm, voert u de weergavenaam in die u wilt gebruiken bij het verzenden van e-mail vanuit Gmail via Outlook Mail. Er zijn twee opties:

  • Koppel je Google-account zodat we je e-mail uit Gmail kunnen importeren. U kunt ook e-mails verzenden vanuit Outlook met uw Gmail-adres.
  • Koppel uw Google-account om een ​​e-mail te verzenden vanuit Outlook met uw Gmail-adres (Toevoegen als een alleen-verzenden-account).

  Uw Google-account verbinden in Outlook Online

 6. Selecteer de tweede optie hierboven om Gmail toe te voegen als een account voor alleen verzenden. Als u de eerste optie hierboven selecteert om uw accounts te synchroniseren, kunt u ervoor kiezen om inkomende berichten in een nieuwe map te importeren of rechtstreeks in de Outlook Mail Inbox te plaatsen.

  Dialoogvenster Google-account verbinden.

 7. Selecteer OK.

 8. Log in op het Gmail-account dat u in Outlook Mail wilt gebruiken en geef Microsoft toegang tot uw account.

 9. Selecteer OK op de Outlook.com-pagina die de bevestiging toont waarin wordt uitgelegd dat u uw Gmail-account met succes hebt verbonden met Outlook Mail.

Als je ervoor hebt gekozen om je Gmail-account te synchroniseren, kun je de voortgang van de Gmail-import op elk gewenst moment controleren vanaf hetzelfde scherm in stap 2 hierboven. U ziet de status ‘Update bezig’ totdat de overdracht is voltooid. Dit kan even duren als u veel e-mailberichten moet importeren. Als het klaar is, wordt het gewijzigd in ‘Up-to-date’.

E-mail verzenden vanuit Gmail op Outlook.com

Nu je Gmail hebt verbonden met Outlook Mail, moet je het ‘Van’-adres wijzigen zodat je nieuwe e-mail vanuit Gmail kunt verzenden:

 1. Keer terug naar stap 3 hierboven en scrol vervolgens omlaag naar de Standaard Van-adres instellen.

  De opdracht "Standaard Van-adres instellen" in Outlook-instellingen

 2. Onder Standaard Van-adres instellen, gebruik het vervolgkeuzemenu om uw Gmail-account te kiezen.

  Synchroniseer e-mailinstellingen.

 3. Selecteer SPAREN om van uw Gmail-account het nieuwe standaard ‘verzenden als’-adres in Outlook Mail te maken.

Als u dit doet, wordt alleen het standaard e-mailadres voor nieuwe e-mails gewijzigd. Wanneer u een bericht beantwoordt, kunt u altijd uw Outlook-adres of uw Gmail-adres (of andere die u hebt toegevoegd) kiezen door er een te kiezen uit de Van knop bovenaan het bericht. Als u een e-mail wilt verzenden vanuit uw desktop Outlook-toepassing met uw Gmail-account, kunt u Outlook configureren om e-mails via Gmail te verzenden met behulp van het IMAP- of POP-protocol.