Skip to content

Toegang krijgen tot routerinstellingen vanaf uw telefoon

10 de mei de 2022
GettyImages 1241445203 7c02e97b561549c7a890f70e07b28bc5

Wat te weten

 • Maak verbinding met je wifi-netwerk, installeer de mobiele app voor je router en maak vervolgens een account aan of log in.
 • Of open een mobiele browser en voer het IP-adres van de router in en log vervolgens in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router.
 • Ga naar de beheerdersconsole van uw router om uw wifi-wachtwoord te wijzigen, de netwerkbeveiliging te verbeteren, externe toegang in te schakelen en meer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vanaf uw telefoon toegang krijgt tot uw routerinstellingen. De instructies zijn van toepassing op iOS- en Android-apparaten.

Hoe krijg ik toegang tot de instellingen voor routerbesturing?

Volg deze stappen om in te loggen op uw router en uw netwerkinstellingen te beheren:

 1. Maak verbinding met uw draadloze netwerk. Je telefoon moet verbonden zijn met het wifi-netwerk van je router om toegang te krijgen tot de instellingen.

 2. Identificeer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Zoek naar een sticker op de achter- of onderkant van uw router. Als het er niet is, zoek dan op Google naar uw model en kijk op de website van de fabrikant. De gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router verschillen van de netwerknaam (SSID) en het wifi-wachtwoord.

 3. Download en installeer de mobiele app voor uw router. Zoek naar de merknaam van uw router in de Google Play Store of de App Store om deze te vinden. Nighthawk-routers gebruiken bijvoorbeeld de Nighthawk Wi-Fi Router-app.

 4. Wanneer u de app start, wordt u waarschijnlijk gevraagd een account aan te maken of in te loggen. Volg de instructies. Mogelijk moet u ook de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router invoeren.

 5. Nadat u bent ingelogd op uw router, kunt u de instellingen ervan beheren via de app. Als u via de app geen toegang krijgt tot de routerinstellingen, wordt u mogelijk naar internet geleid.

 6. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de beheerdersconsole van de router. Zoom in om de verschillende instellingen te zien.

  Inlogscherm Netgear-router en beheerdersinstellingen gemarkeerd op Android

Hoe log ik in op mijn 192.168 1.1 IP-adres?

Je hebt ook toegang tot de instellingen van de router op je telefoon via een mobiele webbrowser:

 1. Zorg ervoor dat uw telefoon is verbonden met het draadloze netwerk van uw router.

 2. Identificeer het standaard gateway-IP-adres van uw router. Veel routers gebruiken bijvoorbeeld het standaard IP-adres 192.168.1.1.

 3. Zoek de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Als het niet op de router staat, zoek dan de documentatie op op de website van de fabrikant.

 4. Open een mobiele browser en voer het IP-adres van de router in de URL-balk in.

 5. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in. Zoom in op de admin pagina om de verschillende instellingen te zien.

  192.168.1.1 in de adresbalk van de browser; Inlogscherm Netgear-router en beheerdersinstellingen gemarkeerd

Wat kunt u regelen in de instellingen van uw router?

Of u nu een app of een webbrowser gebruikt, u kunt alle aspecten van uw netwerk beheren vanuit de beheerdersinstellingen van de router. U kunt bijvoorbeeld:

 • Hernoem je wifi-netwerk
 • Je wifi-wachtwoord wijzigen (ook wel een ‘sleutel’ genoemd)
 • Het wachtwoord van de router wijzigen
 • Een wifi-gastnetwerk instellen
 • Verbeter de beveiliging van uw router
 • Blokkeer bepaalde websites op uw netwerk
 • Bekijk alle apparaten die op uw netwerk zijn aangesloten

Bij sommige routers kunt u extern beheer inschakelen, zodat u uw netwerkinstellingen kunt beheren terwijl u bent verbonden met een ander wifi-netwerk.

Waarom kan ik niet inloggen op mijn router op mijn telefoon?

Controleer eerst of je bent verbonden met het wifi-netwerk van de router. Je hebt geen toegang tot de router als je verbinding hebt gemaakt met internet via je mobiele provider. Als iemand zijn gebruikersnaam en wachtwoord heeft gewijzigd, reset dan de router om de standaardwaarden te herstellen. Heb je nog steeds geen toegang tot je routerinstellingen? Probeer in te loggen op uw router vanuit een webbrowser door de bovenstaande instructies te volgen. Als u een firewall-app hebt geïnstalleerd, moet u deze mogelijk uitschakelen. Als dat niet werkt, probeer dan je router en modem opnieuw op te starten.

FAQ

 • Hoe controleer ik mijn routerinstellingen?

  Om uw routerinstellingen te controleren, identificeert u eerst het standaard gateway-IP-adres van uw router en zoekt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router. Start een webbrowser, typ het IP-adres van uw router in de adresbalk en druk op Binnenkomen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen op de beheerderspagina van de router. Hier kunt u uw netwerkinstellingen controleren en wijzigen.

 • Hoe zet ik een router terug naar de fabrieksinstellingen?

  Hoe u uw router terugzet naar de fabrieksinstellingen, ook wel een ‘harde reset’ genoemd, kan variëren, afhankelijk van de fabrikant van uw router. Zoek in het algemeen, terwijl uw router is ingeschakeld, de fysieke resetknop, die zich meestal aan de achterkant of onderkant bevindt. Gebruik een paperclip (of een soortgelijk puntig voorwerp) om de Resetten ongeveer 30 seconden ingedrukt. De router wordt gereset en weer ingeschakeld.

 • Wat gebeurt er als ik mijn Netgear-router terugzet naar de fabrieksinstellingen?

  Wanneer je een Netgear-router terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle aanpassingen verwijderd. Een harde reset verwijdert wachtwoorden, gebruikersnamen, beveiligingssleutels, beveiligingsinstellingen, SSID, poortdoorschakelingsinstellingen en aangepaste DNS-servers.