Skip to content

Toegang tot een Gmail-account in Windows Mail

1 de augustus de 2021
2018 12 07 10h21 30 5c0a905646e0fb0001d72bad

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Accounts beheren > Account toevoegen > Google en voer vervolgens uw accountgegevens in.
 • Windows past uw Gmail-account automatisch toe op de stock-apps Agenda en Contacten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Gmail-account toevoegt aan Windows 10 Mail.

Een Gmail-account toevoegen aan Windows Mail

De standaard lichte e-mailapp van Microsoft voor Windows 10, Mail genaamd, biedt ingebouwde ondersteuning voor het toevoegen van accounts voor Outlook.com, Microsoft Exchange, Microsoft 365, Google en Yahoo. De wizard voor het toevoegen van een account leidt u stap voor stap door het proces van het toevoegen van een Gmail-account aan Windows Mail.

 1. Mail openen. Klik of tik op de Instellingen pictogram, dat zich in het paneel linksonder in het venster bevindt, om het uitschuifmenu Instellingen te openen.

 2. Selecteer Accounts beherenen selecteer vervolgens Account toevoegen.

  De kop Accounts beheren

 3. Selecteer in het pop-updialoogvenster Google.

  Google in Windows Mail Voeg een accountvenster toe.

 4. Het dialoogvenster verschuift naar het standaard Aanmelden met Google-webformulier van Google. Vul op de eerste pagina van het formulier uw e-mailadres in.

  Aanmeldvenster in Windows Mail

 5. Voer op de tweede pagina uw wachtwoord in. Als u twee-factor-authenticatie instelt op uw Google-account, wordt u gevraagd om de toegang te bevestigen op een optioneel derde scherm. Het vierde scherm bekijkt de machtigingen die Windows vraagt. Selecteer Toestaan verder gaan.

  Gmail-accountmachtigingen in Windows Mail

 6. Nadat u zich bij Google hebt geverifieerd, presenteert Mail een ander dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de naam op te geven die u met uw Gmail-account wilt gebruiken. Deze naam verschijnt in het “van”-veld van uw uitgaande berichten. Het hoeft niet overeen te komen met de naam die je in Gmail hebt ingesteld. Selecteer na het invoeren van uw naam Inloggen doorgaan.

  Gmail-account toegevoegd aan Windows Mail

Gmail gebruiken met Windows Mail

Uw Gmail-account functioneert net als elk ander e-mailaccount in Mail. Windows past uw Gmail-account automatisch ook toe op de stock-apps Agenda en Contacten, zodat uw contacten automatisch verschijnen in de app Personen en de agenda’s die u aan uw Gmail-account hebt gekoppeld, verschijnen als subagenda’s onder uw Gmail-adres in de app Agenda. Windows synchroniseert echter geen andere items, zoals taken die u instelt in Google Keep. Als u uw Gmail-wachtwoord wijzigt of de tweefactorauthenticatie aanpast die u gebruikt met uw Google-account, herhaalt u deze stappen met een bijgewerkt wachtwoord of een app-wachtwoord.