Skip to content

Toon meer bestanden in de lijst met recente bestanden in Word 2016

24 de juni de 2021
recentdocs 56aa2d225f9b58b7d0017d61

Microsoft Word 2016 in de Microsoft 365-suite geeft je snel toegang tot bestanden waar je recentelijk aan hebt gewerkt. Wist u dat u het aantal documenten dat daar verschijnt kunt wijzigen? Hier leest u hoe u deze lijst kunt aanpassen om uw tekstverwerking snel en efficiënt te maken. Uw lijst met recente documenten vindt u onder het menu Bestand in het bovenste menu van Word. Klik op Openen in de linkerbalk die verschijnt. Selecteer Recent en aan de rechterkant ziet u een lijst met uw recente documenten. Klik eenvoudig op het document dat u wilt openen. Als u nog niet met documenten heeft gewerkt, is dit gebied leeg.

Instelling voor recent weergegeven documenten wijzigen

Standaard stelt Microsoft Word in de Microsoft 365-suite het aantal recente documenten in op 25. U kunt dit aantal wijzigen door deze eenvoudige stappen te volgen:

  1. Klik op het dossier in het hoofdmenu.

  2. Selecteer Opties in de linkerbalk om het venster Word-opties te openen.

  3. Selecteer Geavanceerd in de linkerbalk.

  4. Scroll naar beneden naar de Scherm onderafdeling.

  5. Stel naast “Toon dit aantal recente documenten” het gewenste aantal recente documenten in dat moet worden weergegeven.

De snelle toegangslijst gebruiken

U ziet hieronder een selectievakje met het label ‘Snelle toegang tot dit aantal recente documenten’. Dit vakje is standaard uitgeschakeld en is ingesteld op vier documenten. Als u deze optie aanvinkt, wordt een snelle toegangslijst van uw recente documenten weergegeven in de linkerbalk, direct onder het menu Bestand, waardoor u nog sneller toegang hebt tot eerdere documenten.

Nieuwe functies van Word 2016

Als Microsoft Word 2016 nieuw voor u is, neem dan een korte vijf minuten durende uitleg over wat er nieuw is.