Skip to content

Top 10 apparaten die u in uw auto kunt aansluiten

2 de augustus de 2021
car connection port 805120352 5b329ae0c9e77c005babe3c2

Uw auto is geen eindeloze fontein van gratis stroom, maar zelfs standaard dynamo’s kunnen vaak meer vermogen leveren dan OEM-accessoires nodig hebben om te werken. Dat extra sap is toegankelijk via uw sigarettenaansteker of speciale 12-volt accessoire-aansluiting. Maar die bescheiden kleine sigarettenaansteker kan meer. Hier is een lijst met de tien beste apparaten en accessoires die u in uw auto kunt aansluiten.

Persoonlijke elektronica

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Nee. Dit is de gouden standaard, dus daar begint alles. Sinds sigarettenaanstekers oorspronkelijk werden geïntroduceerd, zijn ze geëvolueerd tot een de facto stopcontact voor auto’s, en dat heeft geleid tot de industriebrede acceptatie van de sigarettenaansteker als een mobiele stroombron voor persoonlijke elektronica. Als je een moderne mobiele telefoon hebt, is de kans groot dat elke sigarettenaanstekeroplader met een mini-USB-aansluiting ermee zal werken, en andere persoonlijke elektronica zal vaak met weinig of geen gedoe op een universele 12-volt USB-adapter werken.

Elektrische verwarming

Close-up van verwarmingsspiralen

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of een omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Technisch niet, maar het zou wel moeten. Er zijn talloze redenen waarom de meeste auto’s kachels gebruiken die afhankelijk zijn van de koelvloeistof van de motor. Het is een eenvoudig proces, de warmte is er toch – anders zou het verloren gaan – en het gebruik van een andere methode zou de zaken nodeloos ingewikkeld maken. Als uw verwarming echter knippert, is het misschien een meer betaalbare optie om een ​​elektrische verwarming op uw sigarettenaansteker aan te sluiten. De warmteafgifte zal niet hetzelfde zijn, maar het kan genoeg zijn om u over te brengen tot het volgende salaris.

Elektrische Ontdooier

Ruitenwissers van een auto ontdooien

Hoe sluit het aan?: Aansteker.
Heeft u een omvormer nodig?: Nee. Achterruitverwarming is al elektrisch, maar ze gaan kapot en het is vaak duur om een ​​achterruitverwarming te repareren. Voorruitontdooiers kunnen ook kapot gaan als de blazer uitvalt, of de verwarming en airconditioning kapot gaan, in welk geval het aansluiten van een 12-volt ontdooier een betere oplossing kan zijn dan elke ochtend het raam met uw hemdsmouwen te smeren.

Stoelverwarming

Smartphone gebruiken tijdens het rijden

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of directe bedrading.
Heeft u een omvormer nodig?: Nee. Sommige auto’s hebben ingebouwde stoelverwarming, maar voor de rest van ons hebben ze draagbare eenheden die kunnen worden aangesloten op een 12-volt stopcontact. Hoewel ze misschien niet veel doen om je op te warmen, kunnen een paar hete gekruiste broodjes wonderen doen voor je perceptie van hoe warm je bent tijdens een bijzonder koud woon-werkverkeer.

Voedsel verwarmer

Man rijdt in zijn auto en drinkt koffie

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Afhankelijk van het apparaat. Draagbare voedselverwarmers zijn er in verschillende configuraties, maar ze zijn allemaal ontworpen om dezelfde functie uit te voeren: je eten warm houden. Basiseenheden zijn precies dat: dozen die uw eten opwarmen. Een beetje. Misschien als je geluk hebt. Andere apparaten zijn in wezen draagbare 12-volt ovens, crock-potten of zelfs magnetrons. Echter, apparaten met een hogere stroomsterkte vereisen soms een robuustere verbinding met uw batterij dan de typische sigarettenaansteker kan bieden.

Elektrische koeler

Close-up van de hand van het meisje met smeltende ijshoorn

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Afhankelijk van het apparaat. Aan de andere kant van het spectrum zijn er elektrische koelers. Deze apparaten zijn geen echte koelkasten, en vaak zijn ze niet zo goed in het opnemen en afkoelen van warme dingen. Anderen doen dat werk prima, terwijl sommige zijn ontworpen om blikjes af te koelen. Toch kun je ook combi-koelers/warmers vinden als je twee vliegen in één klap wilt slaan.

Elektrische ventilatoren

Groene linten vliegen op een elektrische ventilator

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker, directe bedrading of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Niet tenzij je het echt wilt. Draagbare airconditioners die van een sigarettenaanstekerplug lopen, zijn niet echt in de kaarten, maar een 12-volt kan nog steeds uitstekend lucht in het compartiment verplaatsen zonder een raam te hoeven kraken. Elektrische ventilatoren kunnen in sommige situaties ook handig zijn om ramen te helpen ontdooien.

Draagbare stofzuiger

Handreinigende auto met stofzuiger

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Nee. Of je nu op zoek bent naar een miniatuur vuilduivel of stofvanger, of een stofzuiger met een kleine jerrycan is meer jouw stijl, niets maakt het schoonmaken van je auto gemakkelijker dan een draagbare stofzuiger. Deze apparaten hebben doorgaans te weinig vermogen in vergelijking met niet-draagbare stofzuigers, maar ze zijn gemakkelijker te gebruiken dan een netsnoer aan de stoeprand te rijgen.

Haardroger

Close-up van föhn op tafel

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of omvormer.
Heeft u een omvormer nodig?: Ja, tenzij je het voor altijd wilt doen. Haardrogers hebben veel sap nodig om te werken, dus apparaten die zijn ontworpen om op sigarettenaanstekers aan te sluiten, zijn meestal bloedarm in vergelijking met degene die u misschien gewend bent. Toch is iets beter dan niets, en je kunt altijd een omvormer pakken als je je haar op dit moment absoluut moet drogen.

Omvormer

Auto omvormer

Hoe sluit het aan?: Sigarettenaansteker of directe bedrading.
Heeft het een omvormer nodig?: Het is een omvormer! Als je iets in je sigarettenaansteker wilt steken en je kunt geen versie vinden die er speciaal voor is ontworpen, dan is een auto-omvormer wat je zoekt. Kleine apparaten en elektronica kunnen worden gebruikt met omvormers die rechtstreeks op sigarettenaanstekers worden aangesloten, terwijl zwaardere belastingen krachtigere omvormers vereisen die rechtstreeks op de batterij zijn aangesloten.