Skip to content

Top draadloze mediahubs voor thuis

19 de juli de 2021
network concept connections with lines circles and dots 913517742 5b0df338ba617700362e5dac 5186ecc363184229b0efd1e5bd342605

Een draadloze hub – ook wel een Wi-Fi-schijf of Wi-Fi-station—is een draagbaar draadloos toegangspunt dat bestanden draadloos kan delen met andere apparaten. Een veelgebruikt gebruik van een draadloze hub is het streamen van video’s, afbeeldingen en muziek naar aangesloten telefoons, tablets en computers. Een ander gebruik van een draadloze mediahub is om gegevens van die apparaten te ontladen, zodat ze schijfruimte kunnen besparen. Een computer of telefoon kan bijvoorbeeld bestanden naar de hub kopiëren en deze vervolgens van de eigen harde schijf verwijderen zodat er meer lokale ruimte beschikbaar is voor andere dingen, maar de mediabestanden zijn nog steeds draadloos toegankelijk via de hub. Als u dat doet, zijn ze natuurlijk ook beschikbaar voor andere aangesloten apparaten!

Waarom een ​​draadloze mediahub aanschaffen?

Normaal gesproken kan een netwerk dat gebruikmaakt van wifi een internetverbinding delen met aangesloten apparaten en ervoor zorgen dat gegevens tussen alle apparaten kunnen worden uitgewisseld. Het delen van video’s en andere bestanden tussen deze apparaten is echter niet direct uit de doos eenvoudig. Om te beginnen, en wat waarschijnlijk het meest irritant is voor de meeste mensen, is dat het voor apparaten moeilijk kan zijn om elkaar op het netwerk te vinden en erachter te komen hoe ze het beste gegevens kunnen delen – het is niet standaard een optie bij netwerkapparaten. Ook loop je tegen het probleem van de opslagcapaciteit aan: sommige telefoons en tablets hebben niet veel vrije ruimte meer om veel extra bestanden op te slaan. De draadloze hub kan via USB verbinding maken met opslagapparaten, zoals externe harde schijven, om terabytes aan opslagruimte te bieden, veel meer dan ondersteuning voor telefoons en tablets. Bovendien kun je met gratis USB-poorten op de hub er vaak ook een gebruiken om je telefoon op te laden, wat een bijkomend voordeel is van het hebben van een van deze apparaten.

Kingston MobileLite Pro

Kingston’s draadloze hub ondersteunt gelijktijdige Wi-Fi-verbindingen van maximaal drie clientapparaten. U hebt toegang tot het apparaat via mobiele apps voor Android en iOS of via internet op het 192.168.203.254 IP-adres. De MobileLite Pro heeft 64 GB ingebouwde opslag die kan worden uitgebreid met USB-drives en SD-kaarten. Het heeft een 6.700 mAh-batterij die 12 uur kan worden opgeladen of wanneer deze volledig is opgeladen, laadt u uw telefoon twee keer op. Deze draadloze mediahub beschikt ook over een WLAN Ethernet-poort en wordt geleverd met een micro-USB-kabel in de doos. De MobileLite G3 is vergelijkbaar, maar voor een fractie van de kosten, hoewel hij slechts 11 uur continu gebruik biedt en een batterij van 5400 mAh heeft.

RAVPower FileHub Plus

RavPower

De RAVPower FileHub Plus is een beest van een draadloze hub. Natuurlijk ondersteunt het alle basisfuncties met een hub zoals het delen van bestanden tussen aangesloten apparaten, ondersteuning voor USB-harde schijven en SD-kaarten, en een batterij van 6.000 mAh om in draagbare modus te werken of om je telefoon/tablet op te laden. Deze specifieke hub functioneert echter ook als een draadloze router. Dit betekent dat je hem in bridge-modus kunt gebruiken om je wifi-verbinding ermee uit te breiden, en zelfs een bekabeld netwerk om te zetten in een draadloos netwerk met AP-modus (handig in plaatsen zoals een hotel). Je telefoon of tablet kan de RAVPower FileHub Plus bereiken via de gratis FileHub Plus-app voor iOS en Android. Het is ook draadloos toegankelijk vanuit een webbrowser, op het standaard IP-adres 10.10.10.254.

IOGEAR MediaShair 2 draadloze hub

IOGEAR MediaShair 2 naaf

De draadloze mediahub van IOGEAR is vergelijkbaar met die hierboven, maar kan tot zeven apparaten tegelijk bedienen en heeft een batterijduur van 9 uur. De IOGEAR MediaShair 2-hub kan niet alleen worden gebruikt als mediaserver voor uw apparaten, maar kan ook als toegangspunt werken. U kunt dat doen door verbinding te maken met een modem met een Ethernet-kabel of door verbinding te maken met een draadloos netwerk. De USB-poort op dit apparaat is USB 2.0 en ondersteunt flashdrives en externe harde schijven, of ze nu zijn geformatteerd voor Windows of Mac. Zoals de meeste draadloze mediahubs, heeft deze ook een ingebouwde SD-kaartlezer om de opslag uit te breiden met SD-kaarten. Hoewel dit geen functie is bij de meeste mediahubs, ondersteunt het IOGEAR-apparaat VPN-doorvoer. Dit betekent dat je een VPN-service via de router kunt gebruiken zonder dat je netwerkpoorten hoeft te openen. Met een batterijcapaciteit van 9 uur kun je deze mediahub ook gebruiken als noodstroombank om je apparaten onderweg op te laden. Uw Android- en iOS-apparaat kan de IOGEAR MediaShair 2-hub gebruiken om muziek, afbeeldingen, documenten en video’s over te zetten en te streamen via Wi-Fi.