Skip to content

Topwebsites die elke Xbox-fan zou moeten bookmarken

16 de juli de 2021
paris games week 2018 at porte de versailles in paris press day at porte de versailles in paris 1053471876 5bf61e0f46e0fb00260d08dd

Er zijn veel bronnen voor algemeen Xbox-nieuws en -informatie (je leest er nu zelfs een), maar er zijn een paar zeer gespecialiseerde websites weggestopt in de hoeken van het internet waarvan je misschien niets weet, maar elke Xbox-fan zou dat moeten doen. Dit zijn onze keuzes voor vijf websites die elke Xbox-fan zou moeten bookmarken.

majoor Nelson

Majoor Nelson, echte naam Larry Hryb, is de programmadirecteur van Microsoft voor het Xbox-netwerk. Sommigen beweren dat hij gewoon een zakelijke shill is en altijd de bedrijfslijn moet volgen, maar zijn blog is een geweldige bron van officiële informatie over alles wat met Xbox te maken heeft. Hij schrijft over de wekelijkse verkoop van Xbox-games, wanneer games beschikbaar zijn voor pre-order/pre-download, en wanneer games live gaan om te downloaden op de lanceringsdag. Hij plaatst ook veel ander Xbox-gerelateerd nieuws. Natuurlijk, het is van een pitchman van het bedrijf, maar het is officiële informatie rechtstreeks van Microsoft, die beter is dan informatie door een filter van cynisme en negativiteit te laten gaan.

GameClips.io (Xbox-clips)

Als je geen speciale apparatuur wilt kopen om je eigen gamevideo’s te maken, is een geweldige functie op Xbox One de mogelijkheid om eenvoudig clips van je gameplay op te nemen door gewoon te zeggen “Xbox, neem dat op”, maar wat doe je daarmee? clips nadat ze zijn opgenomen? Je kunt ze bekijken op je Xbox One en ze op die manier delen met vrienden, of ze bekijken op Xbox.com, maar er is een andere, betere manier. GameClips.io, voorheen Xbox Clips, is een website met alle clips die iedereen heeft opgenomen en waarmee je eenvoudig kunt zoeken naar specifieke gamertags van je vrienden of de populairste clips van elke game kunt bekijken. Sterker nog, je kunt de clips eenvoudig naar je computer downloaden om ze later te bewerken en te gebruiken (hoewel je echt toestemming moet vragen aan de gamertag waarvan je clips downloadt voordat je ze gebruikt). Je kunt ook gemakkelijk clips delen op sociale media met slechts één klik, wat, samen met het downloaden van de bestanden, GameClips.io onze go-to-site voor Xbox One-gameplayclips maakt.

Xbox-statuspagina

Het Xbox-netwerk is stevig, maar af en toe valt het uit. Soms is dit te wijten aan een extreem hoog verkeersvolume, of een stel scriptkiddies die DDoS-aanvallen lanceren, of andere onvoorziene problemen. Wat de reden ook is, u hoeft niet naar uw favoriete forum of sociale media te gaan en te vragen: “Is Xbox beschikbaar voor iemand anders?” omdat Microsoft een Xbox-statuspagina heeft die u precies vertelt wat er aan de hand is. Kijk gewoon op de Xbox-statuspagina en je ziet precies welke services worden beïnvloed op zowel Xbox 360 als Xbox One. Het Xbox-netwerk is meestal redelijk stabiel, maar voor die momenten dat er een probleem is, is het fijn om een ​​officiële informatiebron te hebben.

Xbox-prestaties

Er zijn veel prestatiewebsites, maar de beste van het stel is Xbox Achievements. Ze plaatsen niet zomaar dezelfde lijst die alle anderen posten en noemen het ook een dag. Ze hebben volledige prestatiegidsen, gamerecensies die specifiek gaan over de kwaliteit van de prestaties, en een geweldig forum voor elke game waar communityleden prestaties kunnen bespreken en elkaar kunnen helpen “boost” voor lastige multiplayer-cheevos. Niet iedereen geeft om gamerscore en prestaties, en dat is prima, maar als je dat doet, dan zou XboxAchievements je nummer 1 bron moeten zijn.

XBLDB (inmiddels opgeheven)

Deze site is niet langer actief, maar hield aankomende games voor Xbox 360 en Xbox One in de gaten en plaatste automatisch wanneer een game in prijs daalde, zodat gebruikers konden zien wat de wekelijkse verkoop zou zijn of welke games te koop waren tijdens de “Ultimate Games on Demand”-verkopen Microsoft draaide een paar keer per jaar uren en soms dagen voordat andere websites ze rapporteerden. Dit was een geweldige kostenbesparende site.