Skip to content

Trucs om uw sms-meldingen privé te houden

22 de juni de 2021
GettyImages 691573617 c56f2f41a59b406484241fafa4e52c1d

Overweeg deze praktische tips om uw gegevens verborgen te houden. U kunt uw apparaat ook zo instellen dat het vergrendelscherm uw sms-berichten en meldingen niet onthult.

De face-down manoeuvre

Dit is de oudste truc in het boek: draai je telefoon om zodat niemand je meldingen kan zien. Het nadeel is dat het niet bepaald subtiel is. Als u dit doet, wekt u doorgaans argwaan bij uw metgezellen over wat u probeert te verbergen. Bovendien ziet u de meldingen niet, wat het doel kan verslaan.

Stealth sms’en (geen geluid)

U kunt het geluid van de tekstmelding altijd uitschakelen en in plaats daarvan de trilinstelling gebruiken. In sommige situaties kan de trillingsinstelling echter net zo duidelijk zijn als het geluid.

Schakel de optie uit

Een van de beste manieren om te voorkomen dat nieuwsgierige blikken uw teksten zien, is door de meldingsweergave op het vergrendelscherm uit te schakelen. In plaats van een compromitterend bericht te zien, zien toeschouwers alleen iets als ‘Nieuw sms-bericht ontvangen’. Je bent je er nog steeds van bewust dat je een sms hebt, maar niemand die nonchalant naar je telefoon kijkt, kan de inhoud ervan zien zonder het apparaat te ontgrendelen. Dit voorkomt ook dat afbeeldingsvoorbeelden worden weergegeven.

Hoe vergrendelschermmeldingen op een iPhone te verbergen

Volg deze stappen om sms-berichten van uw vergrendelingsscherm op een iPhone te verbergen.

  1. Open de Instellingen app vanaf het startscherm.

  2. Selecteer Meldingen > Voorvertoningen weergeven.

    iOS-meldingen Voorvertoningen weergeven

  3. Kies uit drie opties: Altijd, Wanneer ontgrendeld, en Nooit.

Hoe vergrendelschermmeldingen op een Android te verbergen

Volg deze stappen om sms-berichten van je vergrendelingsscherm op een Android te verbergen.

  1. Open de Instellingen app op uw Android-apparaat.

  2. Kiezen Apps en meldingen > Meldingen.

  3. Onder de Vergrendel scherm instelling, kies Meldingen op vergrendelscherm of Op vergrendelscherm.

  4. Selecteer Geen meldingen weergeven.

Andere Android-berichtenapps

Sommige Android-apparaten met de stock-Android-berichtenapp kunnen standaard vergrendelschermmeldingen blokkeren. Als alles wat je ziet is dat je een Nieuw bericht maar de afzender wordt niet weergegeven, is uw berichten-app mogelijk geconfigureerd om de inhoud op het vergrendelingsscherm te verbergen. Als u een andere app voor berichten gebruikt, moet u mogelijk controleren of u meldingen op het vergrendelingsscherm kunt uitschakelen. Sommige apps staan ​​deze functionaliteit toe, en andere niet. Controleer de instellingen van de berichten-app voor details.

Andere privacyoverwegingen

Een andere manier om snuffelaars buiten uw telefoon te houden, is door een toegangscode in te stellen. Maak in het ideale geval een sterke toegangscode met biometrische authenticatie, zoals Apple Touch ID of de Android-vingerafdruklezer. Een andere verificatieoptie zijn vertrouwde Android-apparaten, die de nabijheid van uw telefoon tot een vertrouwd Bluetooth-apparaat gebruiken om de toegang ertoe te verifiëren.