Skip to content

TrueType- of OpenType-lettertypen installeren in Windows

31 de juli de 2021
123467500 58b9a3c45f9b58af5c80f600

Wat te weten

 • Om een ​​lettertype uit een map te installeren, opent u de map met het lettertype, maar opent u het lettertypebestand niet.
 • Open vervolgens Controlepaneel, Dubbelklik Lettertypenen sleep het lettertypebestand naar de Lettertypen map.
 • Om een ​​lettertype rechtstreeks vanuit het lettertypebestand te installeren, klikt u met de rechtermuisknop of dubbelklikt u op het lettertypebestand en selecteert u: Installeren.

Mogelijk hebt u lettertypen gedownload van een website of hebt u een cd vol met lettertypen, maar u kunt de lettertypen pas gebruiken nadat u ze op uw Windows-pc hebt geïnstalleerd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u TrueType- en OpenType-lettertypen installeert in Windows 10, 8 en 7 vanuit de map van het lettertype of rechtstreeks vanuit het lettertypebestand.

Lettertypen installeren in de map Lettertypen

Als u een lettertype als ZIP-bestand hebt gedownload, pak het dan uit voordat u de map Lettertypen opent.

 1. Open in Windows de map met het lettertype dat u wilt installeren, maar open het bestand niet. TrueType-lettertypen hebben de TTF-extensie en een pictogram van een pagina met ezelsoren en twee overlappende T’s. OpenType-lettertypen hebben de TTF- of OTF-extensie en een klein O-pictogram. Voor TrueType- en OpenType-lettertypen zijn alleen deze TTF- en OTF-bestanden nodig om de lettertypen te installeren en te gebruiken.

 2. Open het Configuratiescherm.

 3. Dubbelklik op de Lettertypen map.

  De map Lettertypen in het Configuratiescherm van Windows

 4. Keer terug naar de map met het lettertype dat u wilt installeren. Selecteer het lettertypebestand en sleep het naar de Lettertypen map. Zet het lettertypebestand ergens in het hoofdgebied van het mapvenster neer.

  Sleep het lettertypebestand naar de map Lettertypen

 5. Wacht tot het lettertype is geïnstalleerd.

  Lettertype installeren in Windows

 6. Sluit de mappen. Het lettertype is nu beschikbaar voor gebruik op uw computer.

Een lettertype installeren vanuit het lettertypebestand

Een andere manier om een ​​lettertype in Windows te installeren, is door dit rechtstreeks vanuit het uitgepakte lettertypebestand te doen.

 1. Navigeer naar het uitgepakte lettertypebestand op uw computer.

  Lettertypebestanden in Windows Verkenner

 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Installeren.

  De opdracht Installeren voor een lettertype

 3. Wanneer het lettertype klaar is met installeren, kunt u het gaan gebruiken.

In Windows 10 kunt u ook dubbelklikken op het lettertypebestand om het te openen en te selecteren: Installeren om het automatisch te installeren.

De knop Installeren

Als er programma’s actief zijn terwijl u lettertypen in Windows installeert, moet u mogelijk de programma’s afsluiten en de pc opnieuw opstarten om de nieuwe lettertypen beschikbaar te maken in het lettertypemenu.