Skip to content

Twitch Streamer en YouTube-maker AshleyRoboto is hier om vreugde aan te wakkeren

14 de juni de 2022
ScreenShot2022 01 14at12.36.22PM 8a595c9af6dc49f09abafcea8ab8e98c

Affirmaties, playthroughs en af ​​en toe een klap terug zijn slechts enkele van de dingen die je kunt verwachten als je in een AshleyRoboto-stroom duikt. Deze streamer heeft de heerlijke meter helemaal naar boven gedraaid en ze brengt een zonniger karakter naar de ondergang en somberheid van internet.

“Ik weet dat er online veel negativiteit en duistere dingen zijn, en ik wil proberen meer licht en vreugde en gewoon dwaasheid op internet te brengen”, zei ze tijdens een interview met Lifewire. “Contentmakers… hebben veel invloed op mijn leven gehad. Ze waren er altijd om me aan het lachen te maken en aan het lachen te maken, dus ik heb er altijd al voor willen betalen en dat licht in het leven van andere mensen brengen.” Ashley heeft haar eigen creatieve platform, met meer dan 100.000 volgers in alle categorieën van sociale media. Een platform dat erop gericht is het internet een beetje beter te maken, al is het maar voor even.

Snelle feiten

  • Naam: Ashley
  • Leeftijd: 25
  • Gelegen: Zuid-Ontario, Canada
  • Willekeurig genot: Gemeenschap! Buiten de gemeenschap die ze heeft gekoesterd, heeft Ashley, door het creëren van inhoud, levenslange vriendschappen en connecties met andere streamers en makers kunnen creëren. Mensen kunnen bellen waar ze ooit naar opkeek, is een van de meest lonende aspecten van haar carrière.
  • Citaat: “Laat de wereld beter achter dan je hem aantrof.”

Een beetje peper gaat een lange weg

De jonge Ashley had een onconventionele introductie in de wereld van gaming. Haar grootvader, die ze omschrijft als een tech-enthousiasteling, introduceerde de ontluikende streamer in videogames met enkele van zijn favorieten. Gamen werd de manier waarop ze contact kon maken met haar grootvader. Ze zegt dat het een toegangspoort was tot quality time die uiteindelijk uitgroeide tot een echte hobby van haarzelf. “Hij had een heleboel videogamesystemen. Hij was super in videogames en technische dingen,” zei ze. “Hij leerde me hoe ik een computer moest gebruiken, hij leerde me hoe ik een camera moest gebruiken en hij leerde me videogames spelen.” Terwijl hij de gamerkant voedde, noemt ze het kunstenaarschap van haar moeder als inspiratie voor haar meer creatieve neigingen. Ashley zou deze twee interesses combineren en ze samensmelten tot een bloeiende carrière als contentmaker. Met een opleiding in animatie, genoot ze van een carrière in de kunst voordat ze uiteindelijk besloot zich fulltime te wijden aan het maken van inhoud. Ze noemt populaire YouTube-persoonlijkheden als Jacksepticeye en Marikplier als inspiratiebronnen. Een mislukte periode op YouTube zorgde er echter voor dat ze wedijverde om een ​​betere manier om contact te maken met mensen. Streaming, zei ze, was, in tegenstelling tot bewerkte video-inhoud, beter geschikt voor haar gestelde doelen. “Ik had gewoon het gevoel dat ik in mijn kamer zat te praten met een camera op YouTube”, merkte de maker van de inhoud op. “De connecties die ik met mensen wilde maken en het gemeenschapsaspect van live met je publiek praten, was zo interessant voor mij. Het beïnvloedde waar mijn carrière me bracht, en het paste ook gewoon in mijn werkschema op dat moment.” Haar Twitch-carrière begon met een playthrough van de klassieke platformgame uit 1998 Spyro de Draak. Binnen de kortste keren was Ashley begonnen haar deel van de taart op Twitch te snijden. Tegen 2019 had ze een toegewijde community, een paar virale clips en een felbegeerd Twitch-partnerschap onder haar riem. Het was allemaal op zoek naar de vrolijke liefhebber.

Radicale herontdekking

Het drijvende principe achter haar beslissing om inhoud te gaan maken, werd steeds prominenter naarmate ze groeide op Twitch. Haar aantal groeide exponentieel met een helpende hand van Twitter en een retweet van streaming superster Ninja. Die Twitter-weergaven en volgers werden vrij snel omgezet in Twitch-communityleden. Dus deed ze wat elke maker van inhoud zou doen; ze greep de kans met haar liefkozend genaamde “fam jam” -gemeenschap om haar missie voort te zetten om een ​​​​beetje vreugde in de streamingruimte op te wekken. Met die positieve bevestiging kwam echter de onvermijdelijke terugslag.

Twitch-streamer AshleyRoboto praat tijdens het streamen met haar Twitch-publiek

“Als je een vrouw bent op internet, worden veel mensen boos op je omdat je alleen maar ziet dat je bestaat. En dat is hetzelfde [for] veel gemarginaliseerde groepen in het algemeen. Mensen worden boos op je omdat je ziet dat je succesvol bent,’ zei ze. Het kan lastig zijn om door die wateren te navigeren, vooral als je uit kwetsbare gemeenschappen komt, voegde de streamer eraan toe. zonnig karakter en heerlijke persoonlijkheid. Door zich te voeden met de energie van haar gemeenschap, kan er nooit een barst ontstaan ​​op haar verder onberispelijke oppervlak. Een dwaze, belachelijke, sprankelende positieve kracht op het internet is hoe ze hoopt dat haar gemeenschap haar zou omschrijven. Ze gelooft dat ze precies waar ze moet zijn. En eindelijk beseft ze dat het gevoel wederzijds is [my content and I] zijn voor sommige mensen wat die inhoud waarmee ik ben opgegroeid voor mij was, het maakt me emotioneel en bevestigt dat ik echt doe wat ik van plan was te doen toen ik begon, “zei ze. “Wetende dat ik die impact maak … het komt heel hard aan.”