Skip to content

Twitch’s Body Painting-trendsetter Djarii zet het record recht

7 de augustus de 2022
ScreenShot2022 02 04at1.07.39PM 0fa4e7c8893a46ce9a25ba1fb91eac60

Ledematen voor ledematen schijnen de iriserende lichten helder op Djarii terwijl ze laat zien hoe je jezelf opnieuw kunt maken door de transformerende kracht van dubbele borstels: de ene make-up, de andere bodypaint. Blauwe lichten, een tapijt met luipaardprint en een reeks aardetinten decoreren haar achtergrond in Londen. Als veteraan op het platform heeft ze meer gezien dan je gemiddelde streamer en heeft ze zichzelf gecementeerd als een innovator, waarmee ze haar benoeming tot officiële Twitch-ambassadeur in 2018 formaliseerde.

“Ik was dit zeker niet van plan toen ik begon met het hele streaming-gedoe”, lachte ze tijdens een telefonisch interview met levensdraad. “De enige gedachten van makers van inhoud waren YouTubers, en zelfs toen stond het nog in de kinderschoenen. We livestreamden het spelen van games omdat we dachten dat het leuk zou zijn. Ik had nooit gedacht dat dit de plek zou zijn waar we [ended up] vroeger.”

Met haar lichaam als medium, hebben haar kunst en persoonlijkheid een publiek gecultiveerd dat volledig in de ban is van de aanstekelijke gemeenschap rondom de ondernemende streamer. Of het nu een nachtelijke gamestream is of het kijken naar haar nauwgezette, urenlange bodypaint-artistieken, op alle platforms, meer dan 500.000 volgers wachten op de volgende Djarii-drop. De vrouw achter het handvat illustreert hoe het eruit ziet om onverschrokken en onbeschaamd te zijn.

Snelle feiten

Naam: SophiaLeeftijd: 27Gelegen: LondenWillekeurig genot: Tussen twee werelden! De fantastische MMORPG World of Warcraft was haar favoriete ontsnappingsmethode. Het was een van de grootste games ter wereld en diende ook als inspiratie voor haar dromen om een ​​professionele conceptartiest voor videogames te worden, aangezien ze deel uitmaakte van de Deviant Art-gemeenschap van het fandom. Citaat: “Leven en laten leven.”

Kunstzinnige ambities

Sophia, geboren in Zuid-Engeland, groeide op in Portsmouth op de hoek van het eilandland. Haar vroege leven was er een van persoonlijke beproevingen en ernstige pesterijen door klasgenoten. Videogames werden een ontsnapping voor de jonge Sophia; ze gaven de toekomstige streamer een manier om aan de realiteit te ontsnappen, maar make-up stelde haar in staat ermee om te gaan. “Het was absoluut mijn heiligdom”, zei ze. “Ik heb make-up op zo’n manier gebruikt dat het bijna een deel van mij is geworden.

Het is een hulpmiddel voor mezelf [creative] expressie, maar het is ook als een gevangenis van de wereld waarin we leven, waar je er op een bepaalde manier uit moet zien en op een bepaalde manier moet zijn om geaccepteerd te worden.” Make-up werd een niche. De toekomstige streamer was verliefd op de wereld van kunst en transformatie.

Van artistieke concepten voor videogames tot gestileerde manga, haar aspiraties om kunstenaar te worden stonden hoog in het vaandel. Totdat het streamen van de grond kwam. Met een controller in de ene hand en een make-upborstel in de andere, merkte ze dat ze Ze wendde zich tot de wereld van livestreaming nadat een vriend enthousiast was geworden over het vooruitzicht om live te gaan. Het opzetten van die headset en het klikken op de “live”-knop zou haar leven veranderen. Wat begon als gedachteloos plezier, zou uitmonden in een lucratieve, zij het verrassende, carrière.

” Mijn hele streamingcarrière is bezaaid [with] deze kleine momenten van trots,” zei ze. “De gemeenschap [I’ve created] geeft me altijd het gevoel dat ik speciaal ben en heeft me altijd het gevoel gegeven dat ik erg geliefd, gekoesterd en verzorgd werd. Elke dag geven ze me het gevoel dat ik het waard ben.”

Toen het lichaam het canvas werd

Sophia richtte zich aanvankelijk op videogames en diversifieerde al snel haar inhoud. Haar liefdesaffaire met make-up en deelname aan een wedstrijd bevestigde, althans voor haar, dat haar weg naar een digitale carrière haar terug zou kunnen leiden naar haar passie voor kunst.

Nadat we in 2014 een partnerschap waren aangegaan, was het tijd om de wereld van livestreaming wakker te schudden. Het creëren van een nieuwe trend kan onbedoelde gevolgen hebben, vooral voor vrouwen. Hoewel bodypainting misschien een eeuwenlange kunstvorm is, werd het voor nee-zeggers op Twitch gezien als niets meer dan een manier om de Servicevoorwaarden van het platform met betrekking tot seksuele inhoud te omzeilen. Volgens Sophia wordt er zonder pardon gelobbyd bij vrouwen.

Twitch-streamer Djarii zittend op een gamestation

“Je bent of hypergeseksualiseerd, of je wordt op een voetstuk gezet omdat je puur bent en niet zoals de andere meisjes. Hoe dan ook, het is geworteld in vrouwenhaat en seksisme,” zei ze. “Veel kijkers zullen dit verhaal dat vrouwen van nature seksueel zijn, hun lichaam gebruiken om donaties uit te lokken, een beetje pushen. Met… de aard van het rechtstreeks op je lichaam schilderen, was er veel terugslag om te zeggen dat ik het niet zou moeten doen omdat ze mijn lichaam zien als een object van seks.” Toch hield ze vol. Sophia opende de inhoudscategorieën en breidde uit wat mogelijk was op een gameplatform.

Het inluiden van een nieuwe reeks makers en het creëren van een ruimte voor artiesten om hun vaardigheden aan te wenden voor live publiek. Haar reis als streamer was er een van innovatief succes. Sophia breidt transformatie verder uit dan haar persoon, en die transformatieve kracht leidde ertoe dat ze een hele industrie hervormde. En hoewel ze erkent dat er nog veel verandering te zien is, blijft haar kleine creatieve hoek een toevluchtsoord voor de gekke kleine kunstenaars die in iedereen leven.