Skip to content

Twitter-privacy, beveiliging en veiligheidstips

10 de augustus de 2021
GettyImages 1005528904 7d476f41edcd46bb809080651f746d68

In onze samenleving, waar Twitter-hashtags verschijnen op tv, Facebook, nieuwsberichten en tijdschriften, tweeten sommige mensen meerdere keren per uur. Anderen tweeten maar één keer in een blauwe maan. Wat uw situatie ook is, er zijn implicaties voor de veiligheid en de privacy waarmee u rekening moet houden voordat u uw volgende tweet-tirade afvuurt of die schattige kattenfoto naar uw volgers tweet.

Voeg je locatie niet toe aan tweets

Twitter biedt de mogelijkheid om uw locatie aan elke tweet toe te voegen. Hoewel dit voor sommigen een coole functie kan zijn, kan het voor anderen een groot beveiligingsrisico zijn. Denk er even over na: als je je locatie aan een tweet toevoegt, laat het mensen weten waar je bent en waar niet. Je zou een tweet kunnen afvuren om iedereen te vertellen hoeveel je geniet van je vakantie in de Bahama’s, en elke crimineel die je volgt op Twitter kan besluiten dat dit een goed moment is om je huis te overvallen. Als u wilt stoppen met het opnemen van uw locatie in uw tweets, klikt u op de Tweeten knop bovenaan je Twitter-scherm om de Stel nieuwe tweet op doos. Zet het locatiepictogram onderaan de nieuwe tweet op de Uit positie. De locatiefunctie blijft uitgeschakeld voor toekomstige tweets, tenzij u deze weer inschakelt. Ga op mobiele apparaten naar de . van uw apparaat Privacy instellingen, bevind zich Locatiediensten, en selecteer Nooit naast Twitter. Om de locaties van alle oudere tweets te verwijderen met een browser, ga je naar je Twitter’s Privacy en veiligheid instellingen, klik op Privacy en veiligheid in het linkerdeelvenster om de opties uit te vouwen en klik op Locatiegegevens verwijderen.

Strip geotag-informatie van uw foto’s

Wanneer je een foto tweet, bestaat de kans dat de locatie-informatie die veel cameratelefoons toevoegen aan de metadata van het fotobestand toegankelijk is voor iedereen die de foto bekijkt. Iedereen met een EXIF-viewertoepassing, die de locatie-informatie in een foto kan lezen, kan de locatie bepalen waar de foto is gemaakt. Sommige beroemdheden hebben per ongeluk de locatie van hun huis onthuld door de geotags niet van hun foto’s te verwijderen voordat ze ze hebben getweet. U kunt geotag-informatie verwijderen door apps zoals deGeo (iOS) of Geo Editor (Android) te gebruiken.

Schakel de privacy- en beveiligingsopties van Twitter in

Twitter biedt andere beveiligingsopties in de beveiligings- en privacyinstellingen die je moet inschakelen als je dat nog niet hebt gedaan. Selecteer de Tweet privacy optie om te beperken wie uw tweets ontvangt in plaats van ze allemaal openbaar te maken. Deselecteer de Foto taggen optie om iedereen toe te staan ​​u in foto’s te taggen. Schakel ook de opties uit waarmee anderen u kunnen vinden via uw e-mailadres of telefoonnummer. U kunt in dit gedeelte ook de mogelijkheid om privéberichten te ontvangen deselecteren.

Houd persoonlijke informatie uit uw profiel

Aangezien de Twittersphere een stuk openbaarder lijkt te zijn dan Facebook, is het verstandig om de persoonlijke gegevens in je Twitter-profiel tot een minimum te beperken. Laat uw telefoonnummers, e-mailadressen en andere stukjes persoonlijke gegevens weg die mogelijk rijp zijn voor oogst door SPAM-bots en internetcriminelen.

Verwijder Twitter-apps die u niet gebruikt of herkent

Net als bij Facebook kan Twitter zijn aandeel hebben in frauduleuze of spam-apps. Als je niet meer weet dat je een Twitter-app hebt geïnstalleerd of als je deze niet meer gebruikt, kun je de toegang intrekken tot de app die toegang heeft tot gegevens op je account. Dit doe je vanuit de Apps tabblad in je Twitter-accountinstellingen.