Skip to content

Twitter wil dat je artikelen leest voordat je retweet

7 de juli de 2021
tuned on gray laptop computer 163097 9ec5ee14c82c452690b611a40a1498eb

Zelfs een paar minuten besteden aan het lezen van een artikel met een kop die u wilt delen, kan de verspreiding van verkeerde informatie helpen vertragen.

Twitter test een nieuwe functie die is ontworpen om je te vertragen voordat je een artikel retweet. Als een gebruiker een artikel op Twitter nog niet heeft geopend voordat hij op de Retweet-knop heeft gedrukt, kan de service hem een ​​melding sturen om het artikel eerst te openen.

Twitter zegt: “Het delen van een artikel kan tot een gesprek leiden, dus misschien wil je het eerst lezen voordat je het tweet”, schreef @TwitterSupport. “Om een ​​geïnformeerde discussie te bevorderen, testen we een nieuwe prompt op Android – wanneer je een artikel retweet dat je niet op Twitter hebt geopend, kunnen we je vragen of je het eerst wilt openen.”

Hoe is het te krijgen: De functie is voorlopig alleen op Android beschikbaar, hoewel hij waarschijnlijk naar iOS zal komen als het nuttig blijkt.

Waar het op neerkomt:: Het lijkt enigszins voor de hand liggend dat je meer over een artikel wilt weten dan alleen de (mogelijk opruiende) kop voordat je het afvuurt op al je Twitter-volgers, maar laten we eerlijk zijn: we hebben het allemaal gedaan. Nu krijgen we tenminste een kleine herinnering om het eerst echt te openen.

Via: The Verge

Meer informatie over Twitter