Skip to content

Unieke Solitaire-spellen voor je iPhone

17 de augustus de 2021
GettyImages 173228320 6f36a28b5a7a47d3823982f3be67a36a

Videogames hebben altijd een eenzame speelstijl geboden voor degenen die er de voorkeur aan geven – maar vóór de dagen van digitaal entertainment hadden eenzame gamers maar weinig plaatsen om te draaien. Zonder Mario of Sonic om ze gezelschap te houden, betekende geïsoleerd gamen vóór de jaren 80 bijna altijd het uithalen van een kaartspel van 52 kaarten. Het betekende solitair. Of je nu de voorkeur geeft aan Klondike of Spider, officiële regels of regionale variaties, solitaire is een spel dat schijnbaar iedereen heeft leren spelen. Zelfs als je er nog nooit van hebt genoten met een fysiek pak kaarten, hielp de gratis versie die bij Windows werd geleverd (van 3.0 tot en met Windows 7) zelfs niet-gamers gedurende meer dan twee decennia om zichzelf af te leiden van hun verantwoordelijkheden op het werk en op school. Maar de klassieke, traditionele solitaire is niet de enkel en alleen manier om zelf te genieten van een pak kaarten. De App Store staat vol met alledaagse releases van dezelfde standaard solitaire die mensen al eeuwenlang spelen. Het is tijd om de boel op te schudden. Deze vijf solitaire-spellen voor de iPhone bieden iets heerlijks anders.

Salie Solitaire

Wat we leuk vinden?

 • Veel hulp en modi zodat spelers van alle niveaus van het spel kunnen genieten.
 • Recent bijgewerkt (in 2018).

Wat we niet leuk vinden

 • Voor sommige modi is betaling vereist.
 • De gratis versie wordt door advertenties ondersteund.

Gemaakt door Zach Gage (SpellTower, #fortune), Sage Solitaire biedt een zeer slimme mix van Poker en Klondike Solitaire. Spelers krijgen een 3×3 raster te zien, waarmee 9 verschillende stapels kaarten worden gecreëerd die spelers moeten proberen te wissen. Om dit te doen, zullen spelers pokerhanden vormen op basis van de negen kaarten die ze kunnen zien. Naast het wissen van alle kaarten van het bord, zullen spelers proberen hun eerdere hoge scores te overtreffen, waardoor de kwaliteit van de pokerhanden die ze creëren net zo belangrijk wordt als de hoeveelheid. Als je een full house voor 70 punten kunt creëren, is dat een betere zet dan een straight van drie kaarten op te schonen voor 20 punten… tenzij dit je vermogen om nog een hand te maken belemmert, dus je moet je kaarten verstandig kiezen . Sage Solitaire biedt een verscheidenheid aan modi om spelers scherp te houden, directe toegankelijkheid (als je je pokerhanden niet kent, leert het spel je graag), en net genoeg diepgang om je geest echt aan het werk te zetten.

Koppel Solitaire

Koppel Solitaire

Wat we leuk vinden?

 • Makkelijk te leren en te spelen, maar vereist strategie.
 • Elke ronde duurt slechts een paar minuten.

Wat we niet leuk vinden

 • Winnen is bijna onmogelijk.

Pair Solitaire is gebaseerd op een uitgangspunt dat zo eenvoudig is dat je er versteld van zult staan ​​dat niemand er eerder aan had gedacht. Door een standaard kaartspel van 52 kaarten te schudden, legt het spel elke kaart naast elkaar en wordt je gevraagd om overeenkomende waardeparen en/of kleuren te vinden. De vangst? U kunt slechts één van de overeenkomende kaarten uit het spel verwijderen. De overeenkomsten die u maakt, zijn ook beperkt tot een erg kleine selectie van kaarten. De kaarten die je matcht, moeten een enkele kaart hebben. Als je bijvoorbeeld kaarten als volgt had opgesteld: 2♠, Q♥, Q♠, 7♣, Q♣, dan zou je de 2♠ en Q♠ kunnen matchen op kleur of de Q♠ en Q♣ op nominale waarde. Je kon de Q♥ en Q♠ niet matchen, omdat ze niet gescheiden waren door één kaart. Het is een spel dat ongelooflijk eenvoudig te begrijpen is, maar de voorbedachtheid die nodig is om het onder de knie te krijgen is uitzonderlijk. Je doel is om alle kaarten uit het spel te wissen, en om dat te doen, moet je nadenken veel vooruit beweegt. “Als ik deze kaart in match A verwijder, wordt match B mogelijk, wat kan leiden tot match C en match D.” Winnen is mogelijk, hoewel zeer onwaarschijnlijk. Maar met genoeg oefening, kom je dichtbij – en je zult je behoorlijk slim voelen in het proces.

Kaartcrawl

kaartcrawl

Wat we leuk vinden?

 • Maakt gebruik van wiskundige en strategische vaardigheden.
 • Keuze uit meerdere speltypes.
 • Makkelijk om resultaten te delen op sociale netwerken.

Wat we niet leuk vinden

 • De gratis versie kan repetitief worden.
 • Cloud interactie is soms glitchy.

Als je het avontuurlijke type bent dat net zoveel van spellen met zwaard en schilden houdt als van spellen met schoppen en klaveren, dan biedt Card Crawl een RPG-achtige draai aan solitaire die anders is dan alles wat je eerder hebt gespeeld. Spelers “concurreren” tegen een kaartspel van 54 kaarten in een poging een kerker op te ruimen. Verschillende kaarten vertegenwoordigen verschillende elementen in RPG-stijl, zoals uitrusting, schatten en monsters. Met 8 plekken op de tafel kunnen spelers items uitrusten, de statistieken van hun held volgen, een extra item in hun rugzak bewaren en vechten met monsters. De meeste componenten in het spel worden vertegenwoordigd door een kaartkleur en hun sterkte wordt bepaald door de nominale waarde van een kaart. Dus een speler kan een zwaard (schoppen) met een sterkte van 3 en een schild (klaveren) met een waarde van 5 uitrusten. Het gebruik van deze items zal hun waarde verminderen of ze uit het spel verwijderen, dus je moet wat snel rekenen keuzes om erachter te komen wat het best mogelijke spel is met de kaarten die voor je liggen. Naast wat we tot nu toe hebben genoemd, zijn er ook vaardigheidskaarten die eenmalige effecten activeren en munten die je score helpen bepalen. Voor fans van dungeon crawling die houden van een vleugje strategie (en geen genoeg kunnen krijgen van kaartspellen), is Card Crawl een solitaire-spel dat een anders onmogelijke ork-achtige jeuk zou moeten krabben.

Fairway Solitaire Blast

Fairway Solitaire Blast

Wat we leuk vinden?

 • Meer dan 700 kleurrijke niveaus.
 • Slaat voortgang op in de cloud voor toegang vanaf elk apparaat.

Wat we niet leuk vinden

 • Advertentie-ondersteunde.
 • Moet tokens kopen om verder te gaan.

Hoewel het duidelijke wortels heeft in traditionele solitaire, is Fairway Solitaire Blast het soort spel dat zou kunnen enkel en alleen bestaan ​​in een digitale ruimte. Fairway Solitaire Blast is verre van de eerste game die de titel Fairway Solitaire draagt, maar is de meest recente release in de populaire franchise van Big Fish Games (en de eerste die exclusief is ontworpen voor mobiele gamers). De stijl van solitaire in Fairway Solitaire lijkt sterk op Tri-Peaks, een spel waarin spelers drie torens (of pieken) kaarten krijgen en ze allemaal moeten opruimen door opeenvolgende nummers te matchen die niet worden gehinderd door andere kaarten. Met andere woorden, als je een 6 hebt, moet je deze matchen met een 5 of een 7 die open ligt zonder andere kaarten erop. Matches aan elkaar koppelen is de sleutel, want als er geen zichtbare matches zijn, moet je een kaart uit je stapel trekken – en er zijn maar een beperkt aantal kaarten voordat de stapel opdroogt en het spel voorbij is. Fairway Solitaire Blast neemt deze bekende formule en past deze aan door schijnbaar oneindige lay-outs voor kaarten te creëren (waarom vasthouden aan de standaard piekformatie?) slagen”, omdat hier een golfthema speelt). waar dingen echt anders worden, zit echter in de “critter” -kaarten en power-ups van het spel. Spelers kunnen speciale bonussen activeren, zoals de Wormburner (een worm die over het scherm schiet en vuur aansteekt naar elke kaart die zijn pad kruist), of de Explosive Shot (een golfbal die een gebied met kaarten explodeert en ze van de bord). De uitdaging wordt aangevuld met andere extraatjes en uitdagingen met een passend golfthema, van watervallen en zandvangers tot wedges en mulligans. De mascotte van de serie is zelfs een gopher, wat de hele ervaring een uitgesproken Caddyshack-gevoel geeft. En wie houdt er niet van Caddyshack?

Solitaire Blitz: Verloren Schatten

Solitaire Blitz

Wat we leuk vinden?

 • Honderden uren aan inhoud.
 • Veel humor voegt plezier toe.

Wat we niet leuk vinden

 • Upgrades kosten geld of ‘zilver’.
 • Presteert soms traag.

Als je op zoek bent naar iets met een soortgelijk Tri-Peaks-gevoel, maar met een focus op snelheid boven complexiteit, dan is PopCap’s Solitaire Blitz: Lost Treasures zeker de moeite van het downloaden waard. In het spel moet je nog steeds een scherm vol kaarten leegmaken, maar deze keer heb je maximaal drie kaartsleuven om uit te putten als je het doet. Technisch gezien die beschrijving zou moeten lees andersom, aangezien Solitaire Blitz de Tri-Peaks-formule op zijn kop zet en spelers de opdracht geeft om kaarten van het bord te trekken in plaats van van het kaartspel – maar in de praktijk is de ervaring vrijwel identiek. De truc hier is dat, door spelers de kans te geven om maximaal drie kaarten te ontgrendelen om mee te spelen in plaats van slechts één, ze de mogelijkheid hebben om razendsnel door de kaarten op het bord te gaan. En met “Blitz” in de titel, kun je maar beter geloven dat dat het doel is. Door fasen in de toegewezen tijd te voltooien, krijgen spelers de kans om vooruitgang te boeken en worden ze beloond met onderzeese schatten, wat hen op hun beurt een boost van spelvaluta geeft. Ze kunnen dit tussen de rondes uitgeven aan extraatjes die alles doen, van kaarten toevoegen aan je kaartspel tot explosieve dieptebommen laten vallen om namens jou een aantal van de kaarten uit te wissen. En wanneer elke seconde telt, zult u heel blij zijn met elk voordeel dat u kunt krijgen.