Skip to content

Universele vervangende autoverwarmers die werken

19 de juli de 2021
GettyImages 460540845 56a1051d5f9b58eba4b6b8ef

Betrouwbare warmte in je auto past misschien niet netjes in Maslow’s hiërarchie van behoeften, maar het is zeker leuk om te hebben als je weer een lange, ijskoude woon-werkverkeer tegemoet gaat en de winter zich tot in het oneindige lijkt uit te strekken. Het probleem is dat sommige autoverwarmingen onbetaalbaar zijn om op de juiste manier te repareren, en de meeste alternatieven voor autoverwarming die er zijn, zijn behoorlijk bloedarm. Dus wat moet je doen als je het je niet kunt veroorloven om een ​​monteur te betalen om je hele dashboard eruit te halen om een ​​kapotte verwarmingskern te vervangen, of als je een ouder voertuig bestuurt met al lang verouderde componenten en geen nieuwe oude voorraad in zicht?

Geen liefde voor de meeste alternatieven voor autoverwarming, maar deze werken echt.

Universele verwarming onder het dashboard en hulpauto’s

Als u zich in een van de hierboven geschetste situaties bevindt, kunt u altijd proberen rond te komen met een soort alternatieve 12V-autoverwarming, of gewoon extra strak bundelen voor uw woon-werkverkeer, maar het hoeft niet zo te zijn. Er is een brede reeks producten die zijn ontworpen om in wezen het verwarmingssysteem te vervangen waarmee uw auto werd geleverd op een manier die zelfs de beste 12V-autoverwarming niet kan. Deze apparaten bestaan ​​uit twee basiscomponenten, net als uw fabrieksverwarmingssysteem: een verwarmingskern en een ventilatormotor. De manier waarop dit type vervangende autoverwarming werkt, is dat deze een verwarmingskern heeft die u op uw motorkoelsysteem moet aansluiten. Naast de verwarmingskern heeft deze ook een ventilatormotor die moet worden aangesloten op het elektrische systeem van uw voertuig. Zodra die verbindingen zijn gemaakt, werkt dit type apparaat op precies dezelfde manier als uw fabrieksverwarming. Hete koelvloeistof van de motor gaat door de vervangende verwarming, de ventilatormotor dwingt lucht door de kern en warme lucht wordt uitgestoten in het passagierscompartiment van uw voertuig. Deze kachels kunnen het fabrieksverwarmingssysteem van uw auto of vrachtwagen volledig vervangen, maar moeten hiervoor wel worden aangesloten op het koelsysteem van uw voertuig. Als u niet vertrouwd bent met dat soort werk, raadpleeg dan een vertrouwde monteur over installatiekosten voordat u een van deze units koopt.

De beste opties voor aftermarket-autoverwarmers

Sommige vervangende autoverwarmingen zijn units onder het dashboard die er bijna in de fabriek geïnstalleerd kunnen uitzien als ze goed worden gedaan, terwijl andere grote, omvangrijke units zijn die technisch bedoeld zijn als extra verwarming voor grotere voertuigen. Je kunt beide typen in elk voertuig gebruiken, maar je moet letten op de grootte van de unit in vergelijking met de beschikbare ruimte die je hebt, naast de hoeveelheid warmte die een bepaalde unit kan afgeven.

Maradyne H-400012 Santa Fe 12V Vloerverwarming

Een vervangende autoverwarming van Maradyne.

Warmteafgifte: 12.200 BTU/uur
Ventilator: twee snelheden
Stroomsnelheid: 200 CFM
Huidige tekening: 6A @ 12V Wat we leuk vinden?

 • Inclusief ingebouwde ventilatormotor.
 • Fatsoenlijke stroomsnelheid.

Wat we niet leuk vinden

 • Slechts twee ventilatorsnelheden.
 • Kunststof constructie mist duurzaamheid.

Maradyne’s H-400012 Santa Fe is een vervangende autoverwarmer die zowel een verwarmingskern als een aanjagermotor in één gelikt pakket bevat. Dit is een voorbeeld van een vervangende autoverwarming die is ontworpen om op de vloer te worden gemonteerd en niet misstaat, op voorwaarde dat het voertuig zwarte sierdelen heeft. Om dit type vervangende autoverwarming te vergelijken met andere alternatieven, komt 1 BTU per uur ongeveer overeen met 0,29 watt. Met een warmteafgifte van 12.200 BTU per uur is dit toestel dus vergelijkbaar met een kachel van 3.538 watt. Dat is meer dan 10 keer het wattage van elke 12V-verwarmer die u op een sigarettenaansteker kunt aansluiten, en vertegenwoordigt aanzienlijk meer warmteafgifte dan enig ander batterijgevoede verwarming kan blussen.

Flex-a-lite 640 Verwarming

Een Flex-A-Lite 640 Mojave-verwarmer

Warmteafgifte: 12.000 BTU/uur
Ventilator: drie snelheden
Stroomsnelheid: 140 CFM
Huidige tekening: 6A @ 12V Wat we leuk vinden?

 • Inclusief ingebouwde ventilatormotor.
 • Ventilator met drie snelheden.

Wat we niet leuk vinden

 • Relatief klein, maar nog steeds te groot voor de meeste personenautotoepassingen.

De Mojave 640 van Flex-a-lite is een ander voorbeeld van een vervangende autoverwarming die zowel een verwarmingskern als een aanjagermotor combineert tot een aantrekkelijk pakket dat in veel voertuigen niet zal misstaan. Deze specifieke unit is ontworpen voor installatie onder het dashboard en heeft de afmetingen ervoor, aangezien de unit slechts ongeveer 5 centimeter lang is. Het is nog steeds te groot voor sommige toepassingen in personenauto’s, maar u kunt een kijkje nemen om te zien of het in uw voertuig past.

JEGS Hot Rod-verwarmers

JEGS hot rod heater

Warmteafgifte: 12.000 – 40.000 BTU/uur
Ventilator: drie snelheden
Stroomsnelheid: 170 – 300 CFM
Huidige tekening: 4.9 – 11.6A Wat we leuk vinden?

 • Geeft veel warmte af.
 • Ingebouwde ventilatormotor.
 • Ventilator met drie snelheden.

Wat we niet leuk vinden

 • Te groot voor sommige toepassingen.

JEGS Hot Rod-verwarmers kunnen worden gebruikt als vervangings- of hulpverwarmers, en ze lopen uiteen van vergelijkbaar vermogen tot de Maradyne- en Flexalite-eenheden tot aanzienlijk meer warmteafgifte. De grootste JEGS-verwarmer levert 40.000 BTU/uur, wat zich vertaalt naar 11.600 watt. Uw typische residentiële verwarming bereikt een maximum van 1.500 watt, dus dat is een lot van warmte.

Een vervangende auto- of vrachtwagenverwarming installeren

Zoals je zou verwachten, is het installeren van een van deze universele vloerverwarming of autoverwarming onder het dashboard niet zo eenvoudig als het installeren van een elektrische autoverwarming. Sommige elektrische autoverwarmingen zijn enorm eenvoudig te installeren, zoals sigarettenaanstekerverwarmingen die letterlijk plug-and-play zijn. Sluit ze aan en je wordt warm. Anderen vereisen een beetje bedrading. Om een ​​van deze echte vervangende eenheden te installeren, moet u elektrische bedrading leggen en ook de verwarming in uw koelsysteem steken. Dat betekent dat u ofwel bij de gaten in de firewall moet komen die uw bestaande verwarmingskern gebruikt, of nieuwe gaten moet slaan. Als uw probleem is dat de verwarmingskern te tijdrovend en dus duur is om u te bereiken, of uw monteur zal nieuwe gaten in de firewall moeten maken. Zorgvuldige plaatsing van dergelijke gaten is uiterst belangrijk om schade te voorkomen, en de gaten moeten goed worden geïsoleerd om te voorkomen dat schadelijke dampen het passagierscompartiment binnendringen. Zodra u toegang hebt tot gaten door de firewall, is de volgende stap om het motorkoelsysteem aan te boren. U kunt de bestaande verwarmingsslangen gebruiken die op uw kapotte verwarmingskern waren aangesloten als u deze omzeilt, of u kunt een verwarmingsslang splitsen en aftappen als u een van deze units als hulpverwarming installeert. Als uw bestaande verwarmingskern is aangesloten, kunt u overwegen deze te omzeilen. Als u op een verwarmingsslang tikt die naar een aangesloten verwarmingskern leidt, voorkomt u dat uw vervangende verwarming werkt. In beide gevallen is het belangrijk om de stroomrichting door het koelsysteem te noteren, zodat u de juiste slangen aansluit op de in- en uitlaat van de vervangende verwarming. Als de verwarming is aangesloten op het koelsysteem, moet u de ventilator aansluiten op het elektrische systeem van uw voertuig. Als er ruimte is op het zekeringblok, kun je die kant op. Als dat niet het geval is, moet u een nieuwe draad door de firewall naar uw batterij leiden met een inline-zekering. U moet ook de stroomsterkte noteren waarvoor de blazer is ontworpen om te trekken en een geschikte draaddikte en zekering gebruiken

Kan een vervangende autoverwarming het fabriekssysteem echt vervangen?

In tegenstelling tot de meeste alternatieve opties voor autoverwarming, kunnen producten zoals degene die we hier hebben bekeken een fabrieksverwarming absoluut vervangen als uw defecte verwarmingskern te duur is om op de juiste manier te repareren, of als u in een ouder voertuig rijdt en problemen ondervindt bij het vinden van compatibele onderdelen. Sommige units geven meer warmte af dan andere, maar zelfs vervangende kachels aan de onderkant van de schaal leveren aanzienlijk meer warmte dan welke 12V-kachel dan ook.