Skip to content

Uw beste opties voor draagbare autoverwarming

25 de juni de 2021
PortableCarHeater 534759 b31dbf8ec1a2491ea8ee248280de9f55

Sommige autoverwarmingskernen zijn een absolute beer om te vervangen, waardoor de arbeidskosten door het dak kunnen stijgen. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid om gewoon de verwarmingskern te omzeilen. Het is geen ideale oplossing, maar we kunnen er zeker mee sympathiseren om die optie te proberen als er zo’n onverwachte uitgave in je schoot wordt geworpen. Er zijn ook andere manieren om het probleem te omzeilen. Als het echt niet mogelijk is om de verwarmingskern op uw auto te bevestigen voordat u koud weer begint te krijgen, dan is een draagbare autoverwarming een haalbare optie. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Residentiële verwarmingen (zelfs draagbare) zijn niet altijd veilig voor gebruik in de auto.
  • Hoewel sommige propaanverwarmers (relatief) veilig zijn voor gebruik binnenshuis, mogen ze nooit in rijdende voertuigen worden gebruikt.
  • Een draagbare autoverwarming van 12 V heeft elektriciteit nodig, wat problemen kan veroorzaken als u een zwakke dynamo of veel andere accessoires heeft.

Waar het op neerkomt, is dat hoewel zelfs de beste elektrische autoverwarming uw kapotte autoverwarming niet zal vervangen, dat niet betekent dat u ijskoud rond moet rijden.

Woonverwarmers als draagbare autoverwarmers

Aangezien ruimteverwarmingstoestellen voor woningen zijn ontworpen om relatief grote hoeveelheden lucht op te warmen, ligt het voor de hand dat u er een moet kunnen gebruiken om een ​​auto op te warmen. En hoewel het waar is dat vrijwel elke ruimteverwarming voldoende warmte afgeeft om u in een mum van tijd lekker warm te maken, zijn er twee potentiële problemen met deze oplossing.

  1. Ruimteverwarmingstoestellen voor woningen zijn niet ontworpen voor gebruik in kleine, krappe ruimtes. Ze worden meestal geleverd met waarschuwingen om ontvlambare voorwerpen (bijv. uw bekleding, enz.) 2 voet, 4 voet of zelfs verder weg te houden van zowel de voorkant als de achterkant van het apparaat. In een auto of vrachtwagen is dat meestal geen optie. Dus hoewel je misschien prima in orde bent als je een ruimteverwarming op de vloer van je auto plaatst, doe je dit op eigen risico.
  2. Het andere probleem met het gebruik van een residentiële ruimteverwarming is het wattage. U moet een omvormer installeren die voldoende wattage levert om de verwarming te laten werken, en zelfs dan kunt u in een situatie terechtkomen waarin uw dynamo de vraag niet kan bijhouden.

Er is nog veel meer te weten over elektrische autoverwarmingen.

Draagbare propaanverwarmers

Hoewel sommige draagbare propaanverwarmers relatief veilig binnenshuis kunnen worden gebruikt, brengen deze verwarmers het inherente risico van brand of verstikking met zich mee. Propaankachels die afhankelijk zijn van een open vlam mogen vanwege het brandgevaar nooit in een auto worden gebruikt, en kachels die afhankelijk zijn van onvolledige verbranding, brengen het risico van koolmonoxidevergiftiging met zich mee. Draagbare propaanverwarmers waarvan wordt gefactureerd dat ze veilig zijn voor gebruik binnenshuis, bevatten meestal een veiligheidsklep die wordt geactiveerd als het zuurstofniveau gevaarlijk laag wordt. Dat maakt ze relatief veilig om binnenshuis te gebruiken, maar we raden nog steeds af om er een in je auto te gebruiken terwijl je aan het rijden bent.

Draagbare 12V autoverwarmers

Het beste en veiligste alternatief voor uw fabrieksverwarming is een 12V-verwarming die speciaal is ontworpen voor gebruik in de auto. U zult echter meestal merken dat degenen die zijn ontworpen om op uw sigarettenaansteker aan te sluiten, niet genoeg warmte afgeven. Dat komt door het feit dat accessoires die op de sigarettenaansteker zijn aangesloten slechts zoveel stroomsterkte kunnen trekken (meestal 10 of 15 ampère) zonder dat een zekering doorbrandt. Grotere 12V-autoverwarmers moeten rechtstreeks op de accu worden aangesloten (meestal met een inline-zekering voor de veiligheid) om voldoende stroom te trekken om het soort warmte af te geven dat u nodig hebt tijdens de koude wintermaanden. Wat betreft hoe goed deze kachels werken, uw kilometerstand zal variëren. Ze geven meestal niet zoveel warmte af als een fabrieksverwarming, maar als je je verwachtingen tempert, zou je niet al te teleurgesteld moeten zijn. Natuurlijk moet je nog steeds nadenken over hoeveel stroom de kachel trekt. Als uw dynamo de taak niet aankan, kunt u beter gewoon genoeg geld sparen om het probleem op te lossen.

Waar het op neerkomt: draagbare autoverwarmers zijn geen echte vervangingen

De lelijke waarheid is dat hoewel er enkele draagbare autoverwarmingsopties zijn die u kunnen redden, afhankelijk van wat u precies van een dergelijk apparaat verwacht, geen enkele draagbare elektrische verwarming ooit uw fabrieksverwarmingssysteem echt zal vervangen. Als geld een probleem is tot het punt waarop uw verwarmingskern onbetaalbaar is om te openen en te vervangen, dan zijn er echte vervangingen van de autoverwarming die daadwerkelijk gebruik maken van het koelsysteem van uw auto of vrachtwagen, maar ze zijn allebei duurder in aanschaf en vereisen enige daadwerkelijke installatiewerk. Aan de andere kant, als alles wat je hoeft te doen is om de kou voor of tijdens je rit weg te nemen, dan kan een ruimteverwarming op een timer of een zwakke 12V-kachel je de ergste winter doorkomen. Zorg ervoor dat u eerst bundelt.