Skip to content

Uw computer voorbereiden op filmdownloads

25 de juli de 2021
GettyImages 539007472 19b8e907b03f429e88ec863dc3c90d96

Het downloaden van films is een eenvoudig proces dat voor iedereen gemakkelijk te hanteren is, maar u moet zich bewust zijn van een aantal onderdelen voordat u begint. U wilt er zeker van zijn dat uw computer is voorbereid op het downloaden, dat u over de juiste software beschikt en dat u de juiste soort films downloadt. Downloaden is niet hetzelfde als streamen. Als u het verschil kent tussen downloaden en streamen, kunt u veel tijd besparen, en beide hebben belangrijke voor- en nadelen.

Controleer opslagruimte

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het downloaden van films is dat ze erg groot kunnen zijn. Hoewel het gebruikelijk is dat filmdownloads onder de 5 GB blijven, is voor sommige super high-definition video’s mogelijk 20 GB of meer nodig. Ter referentie: de meeste nieuwere harde schijven worden geleverd met 500 tot 1.000 GB aan ruimte. Controleer voordat u een film downloadt of u voldoende vrije ruimte heeft. Een eenvoudige manier om te zien welke bestanden alle opslagruimte in beslag nemen, is door een schijfruimteanalysator te gebruiken. Als u geen bestaande bestanden van de primaire harde schijf kunt verwijderen of iets kunt verwijderen om ruimte vrij te maken, kan het zijn dat u de film op een andere harde schijf moet opslaan, zoals een flashstation of externe harde schijf.

Gebruik een downloadmanager

Free Download Manager (FDM) films opslaan op een computer

Aangezien films enkele van de grootste bestanden zijn die u kunt downloaden, duurt het veel langer om ze op uw computer op te slaan dan een gewoon bestand zoals een nummer of afbeelding. Een manier om ervoor te zorgen dat uw hele netwerk niet vertraagt ​​tijdens het proces, is door een downloadmanager te gebruiken, vooral een die bandbreedtecontrole ondersteunt. Downloadmanagers zijn niet alleen nuttig bij het categoriseren en opslaan van downloads, maar ook bij het beperken van de bandbreedte die de downloads mogen gebruiken. Aangezien films meestal enige tijd nodig hebben om volledig te downloaden, hebben ze de neiging om in de tussentijd bandbreedte van andere apparaten in uw netwerk weg te zuigen. Als tijdens het downloaden van films andere apparaten in uw netwerk langzamer worden, video’s bufferen en er een algemeen gevoel van vertraging is, configureert u de downloadmanager om de downloads te beperken zodat ze slechts een fractie van alle beschikbare bandbreedte kunnen gebruiken, zoals 10 procent of 20 procent. Het kan ook zijn dat je internetverbinding simpelweg geen snelle downloads ondersteunt. Als u uw ISP bijvoorbeeld betaalt voor een downloadsnelheid van 2 MB/s, kunt u een film van 3 GB in ongeveer 25 minuten downloaden. Als u een film van dezelfde grootte in slechts vijf minuten wilt kunnen opslaan, moet uw netwerk snelheden tot 10 MB/s ondersteunen. U kunt uw internetsnelheid testen om er zeker van te zijn dat u krijgt waarvoor u betaalt.

Beveilig uw computer

FortiClient-virusscan in Windows 10

Films die zijn gedownload via torrent-websites hebben een hoog risico om malware aan uw computer toe te voegen. Zorg ervoor dat uw computer is beveiligd met een antivirusprogramma om eventuele bedreigingen op te vangen voordat ze schade kunnen aanrichten, en voer altijd regelmatig scans uit om op malware te controleren. Naast anti-malwaresoftware is het belangrijk om jezelf te leren hoe je een nep-torrent of nep-downloadwebsite kunt herkennen. Valse filmdownloads voegen een bestandsextensie in een niet-video-indeling toe, zoals .EXE of .MSI helemaal aan het einde van het bestand om u te misleiden om een ​​programma te openen in plaats van een video. Normale videobestanden eindigen meestal met .MP4, .AVI, .MKV of .MOV. Een ander onderdeel om op te letten bij het downloaden van films is de grootte van het bestand. Als het te klein is, zoals minder dan 300 MB, dan is de video waarschijnlijk niet echt. De meeste films zijn veel groter dan 300 MB en vallen meestal in het bereik van 700 MB tot 5 GB.

Gebruik een populaire videospeler

VLC-programma met de film House on Haunted Hill playing

Het is gebruikelijk om een ​​film te downloaden en vervolgens niet te weten hoe je deze moet openen. Sommige films hebben een bestandsindeling die geen enkel programma op uw computer weet te openen. Gelukkig kun je kiezen uit tal van absoluut gratis videospelers die het filmformaat ondersteunen. Een van de meest populaire freeware-spelers voor videobestanden is VLC. Je kunt het gebruiken om veelvoorkomende videobestandsformaten zoals MP4 en AVI af te spelen, plus andere zoals MKV, MOV, WMV en vele andere. Blijf bij dit programma als je ooit niet zeker weet hoe je de film die je hebt gedownload moet afspelen. Sommige filmdownloads zijn 100 procent nep en zullen je proberen te overtuigen dat je hun speciale softwareprogramma moet installeren om de video te zien. Ze kunnen zelfs het begin van de film laten zien en dan stoppen en een bericht weergeven dat het juiste programma niet is geïnstalleerd. Helaas zijn dat soort video’s helemaal geen echte video’s. Ze zijn gemaakt om je te laten denken dat als je dit of dat koopt, of op een bepaalde link klikt, de film plotseling begint te spelen. Het is verleidelijk om te proberen de aanwijzingen te volgen en de film te activeren, maar onthoud dat ze niet echt zijn; de film bestaat niet echt in dat bestand. Negeer die berichten, verwijder de video en probeer de film ergens anders te krijgen, bij voorkeur via een meer gerenommeerde website voor het downloaden van films.