Skip to content

Uw Xbox One-controller aansluiten en synchroniseren met een Xbox Series X of S

19 de juli de 2021
PXL 20201106 192241852 d64d56773a88418d918868d9098c5d1d

Wat te weten

 • druk de Sync-knop op je Xbox Series X of S. Druk vervolgens op de Xbox-knop op je Xbox One-controller totdat deze oplicht.
 • Druk vervolgens op de Sync-knop op de Xbox One-controller totdat de Xbox-knop begint te knipperen. De synchronisatie is voltooid als deze constant brandt.
 • druk de Xbox knop > Profiel & systeem > Instellingen > Account > Aanmelden, beveiliging en wachtwoord > Deze controller meldt zich aan > LINK-CONTROLLER.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Xbox One-controller synchroniseert met een Xbox Series X- of S-console en hoe je deze aan je profiel koppelt.

Een Xbox One-controller synchroniseren met een Xbox Series X of S

Zowel de Xbox Series X als de S herkennen en werken probleemloos met zowel de originele Xbox One-controllers als de update die voor het eerst bij de Xbox One S werd geleverd. Zo synchroniseer je een Xbox One-controller met je Xbox Series X of S voor draadloos spelen:

 1. druk de Sync-knop op je Xbox Series X of S.

 2. druk de Xbox-knop op je Xbox One-controller totdat deze oplicht.

 3. druk de Sync-knop (bevindt zich tussen de bumpers, bij de oplaadpoort) op je Xbox One-controller totdat de verlichte Xbox-knop snel begint te knipperen.

  Een Xbox One-controller met de synchronisatieknop genoemd.

 4. Wacht op de Xbox-knop om te stoppen met knipperen en constant verlicht te blijven.

 5. Uw controller is nu gesynchroniseerd en klaar voor gebruik.

Een Xbox One-controller gebruiken op Xbox Series X of S

Als je games wilt gaan spelen met je Gamertag-profiel, moet je ervoor zorgen dat de Xbox Series X|S weet dat jij het bent die de controller vasthoudt. Je moet het aan je profiel toewijzen, vooral als je al een andere controller op de console hebt gebruikt. Zo stelt u uw Xbox One-controller in voor gebruik op Xbox Series X of S:

 1. Zorg ervoor dat uw controller is gesynchroniseerd en dat u door het dashboard en de gids kunt navigeren.

 2. druk de Xbox knop op uw controller om de gids te openen.

  Een screenshot van de Xbox Series S Guide.

 3. Navigeren naar Profiel & systeem > Instellingen.

  Het profiel- en systeemmenu op Xbox Series X|S.

 4. Navigeren naar Account > Aanmelden, beveiliging en wachtwoord.

  Het accountmenu op Xbox Series X|S.

 5. Selecteer Deze controller meldt zich aan.

  Een screenshot van de aanmeldings-, beveiligings- en wachtwoordopties op Xbox Series X|S

 6. Selecteer LINK-CONTROLLER om uw profiel toe te wijzen.

  Een screenshot van het koppelen van een profiel en controller op Xbox Series X|S.

 7. De Xbox One-controller is nu verbonden met je profiel.

  Een screenshot van aanmeldings-, beveiligings- en wachtwoordsleutelopties op Xbox Series X|S.

Je controller is klaar voor gebruik zodra je hem met succes aan je profiel hebt toegewezen en je kunt hem gebruiken in alle Xbox-, Xbox One- en Xbox Series X- of S-games. Alle knoppen werken zoals u verwacht. Het enige verschil is dat je op de Xbox-knop moet drukken om de gids te openen als je schermafbeeldingen wilt maken of video wilt opnemen, omdat de Xbox One-controller geen deelknop heeft.

Een bedrade Xbox One-controller gebruiken met Xbox Series X of S

Op dezelfde manier waarop je je Xbox One-controller draadloos op je Xbox Series X of S kunt aansluiten, kun je ook een bekabelde USB-verbinding gebruiken. Het enige echte verschil tussen de controllers in dit opzicht is dat de Xbox One-controller een micro-USB-poort heeft en de Series X- of S-controller een USB C-poort.

Een bedrade Xbox One-controller aansluiten op je Xbox Series X of S:

 1. Sluit een micro-USB-kabel aan op de Xbox One-controller als deze geen permanent aangesloten kabel heeft.

 2. Steek het andere uiteinde van de USB-kabel in een USB-poort op de Xbox Series X of S.

 3. Wacht tot de controller verbinding heeft gemaakt.

Xbox One-controllers versus Series X|S-controllers

Xbox One-controllers en Xbox Series X|S-controllers lijken opmerkelijk veel op elkaar, maar van binnen hebben ze behoorlijk verschillende lef. Ondanks die verschillen heeft Microsoft het zo gemaakt dat je een Xbox One-controller kunt synchroniseren met een Xbox Series X of S en deze kunt gebruiken om next-gen games te spelen, en er zijn zelfs geen hoepels om doorheen te springen of adapters om te kopen. Het werkt gewoon. De Xbox One-controller is in bijna alle opzichten verbeterd ten opzichte van de toch al behoorlijke Xbox 360-controller, en de bijgewerkte versie die bij de Xbox One S werd geleverd, was nog beter.

Kun je andere Xbox One-randapparatuur gebruiken met Xbox Series X of S?

Microsoft garandeert geen 100 procent achterwaartse compatibiliteit tussen Xbox One-randapparatuur en Xbox Series X of S, maar de dekking is redelijk goed. Alle officiële controllers en de meeste officiële randapparatuur en accessoires werken, inclusief headsets. Veel controllers van derden werken ook, waaronder bedrade en draadloze controllers, headsets en meer. Sommige randapparatuur werkt niet, dus ga niet naar buiten en koop geen gloednieuwe Xbox One-randapparatuur, ervan uitgaande dat deze zal werken met de Xbox Series X of S. Neem eerst contact op met de fabrikant en kijk of ze het product hebben getest op compatibiliteit , of als ze van plan zijn in de toekomst te testen. Als je al een controller of randapparaat hebt die werkt met je Xbox One, kan het geen kwaad om te controleren of deze werkt met je Xbox Series X of S. Volg gewoon dezelfde procedure die je hebt gebruikt om hem op je Xbox One aan te sluiten en controleer met de fabrikant als het niet werkt. Het is mogelijk niet compatibel of er is een speciale verbindingsprocedure voor gebruik met de nieuwe consoles.