Skip to content

Veelgestelde vragen over Windows Updates & Patch Tuesday

29 de juli de 2021
update windows 5af1dfb56bf0690037c39f52

Het is logisch dat we veel vragen krijgen over Windows Update en Patch Tuesday gezien de aard van deze website. Dus, in plaats van te proberen ze allemaal afzonderlijk te beantwoorden elke keer dat ze verschijnen, is hier een hele grote pagina met vragen en antwoorden die zouden moeten helpen.

Hoe vaak controleert Windows Update op nieuwe updates?

U kunt altijd handmatig controleren op updates via Windows Update, maar het gebeurt elke dag automatisch. Eigenlijk controleert Windows Update willekeurig op updates, elke 17 tot 22 uur. Waarom willekeurig? Microsoft realiseerde zich dat miljoenen computers die tegelijkertijd op updates controleren, hun servers zouden kunnen neerhalen. Door de cheques over een bepaalde periode te spreiden, kunt u dat voorkomen.

Zijn de updates die verschijnen in Windows Update nodig?

Het hangt af van het soort update waar je het over hebt en wat je bedoelt met noodzakelijk. Noodzakelijk om Windows te laten functioneren? Nee, meestal niet. Noodzakelijk om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers misbruik maken van fouten in Microsoft-software om toegang te krijgen tot uw computer? Ja, meestal. De updates die op de meeste computers automatisch worden geïnstalleerd, vaak op Patch Tuesday, zijn beveiligingsgerelateerde patches en zijn ontworpen om recent ontdekte beveiligingslekken te dichten. Deze moeten worden geïnstalleerd als u uw computer wilt beschermen tegen inbraak. Updates die niet met beveiliging te maken hebben, lossen meestal problemen op met of activeren nieuwe functies in Windows en andere Microsoft-software. Vanaf Windows 10 is updaten vereist. Ja, je kunt deze of gene instelling veranderen om ze een beetje uit te stellen, maar er is geen manier om te voorkomen dat ze worden geïnstalleerd. Vóór Windows 10 kon je er echter voor kiezen om helemaal geen updates te installeren, maar dat raden we je zeker niet aan.

Wie zou in mijn computer willen inbreken? Ik heb niets dat iemand mogelijk zou willen hebben.

Nee, je hebt waarschijnlijk geen raketlanceringscodes, een kopie van het zoekalgoritme van Google of een geheim Star Wars-script, maar dat betekent niet dat je informatie, of je eigenlijke computer, niet nuttig is voor iemand met kwade bedoelingen. Zelfs als u nog nooit uw bankrekeninggegevens, burgerservicenummer, creditcardnummer, adres, telefoonnummer, enz. op uw computer hebt opgeslagen of getypt – wat allemaal meteen waardevol zou zijn voor een dief – is er genoeg te wensen over iemands computer met internetverbinding. Als u bijvoorbeeld in uw e-mail inbreekt, krijgt een spammer of auteur van malware toegang tot mogelijk duizenden e-mailadressen. Stelt u zich eens voor dat iemand door een openstaand beveiligingsprobleem net genoeg toegang tot uw computer heeft gekregen om een ​​keylogger te installeren. Dat zou de persoon aan de ontvangende kant toegang geven tot alles wat je ooit op je toetsenbord typt. Vaak is een computer zelf net zo waardevol als de informatie erop. Als een hacker in staat is om stilletjes een bepaald soort programma op uw computer te installeren, zou u een extra computer kunnen worden tussen miljoenen andere drone-computers, op verzoek van hun leider. Dit, meestal een DDoS-aanval genoemd, is vaak hoe spraakmakende zakelijke en overheidswebsites worden verwijderd. Dus hoewel het misschien vervelend is om één keer per maand een stapel updates te installeren, is het echt belangrijk dat je dat doet. Gelukkig komt er zelfs een einde aan deze ergernis van één keer per maand. Vanaf Windows 10 worden updates veel regelmatiger geïnstalleerd dan op Patch Tuesday, en meestal met veel minder problemen.

Waarom heeft Microsoft Windows en zijn andere software niet in de eerste plaats veiliger gemaakt?

Je zou zeker kunnen stellen dat ze het beter hadden kunnen doen. Wij zijn het toevallig met je eens. Er moet ongetwijfeld meer aandacht worden besteed aan beveiliging tijdens de ontwikkeling van software. We zeggen niet dat er geen is – zeker, die is er – maar meer is in dit geval waarschijnlijk beter. Een belangrijk ding om op te merken is dat alle kwaadaardige ogen op Windows gericht zijn. Het is een enorm aantal computers in de wereld. Wanneer een hacker iets wil exploiteren, is Windows de grootste waar voor zijn geld. Met andere woorden, Windows wordt veel strenger gecontroleerd dan andere besturingssystemen. Maar tenzij u overweegt iets anders dan Windows als besturingssysteem te installeren, is deze discussie niet echt waardevol. Het is eigenlijk goed nieuws wanneer een beveiligingsprobleem is verholpen en dat is waarschijnlijk een betere manier om te kijken naar het soms grote aantal updates dat je ziet.

De updates die net zijn geïnstalleerd, nemen veel tijd in beslag om te voltooien of te configureren. Wat zal ik doen?

Veel updates worden daadwerkelijk geïnstalleerd of voltooid wanneer uw computer wordt afgesloten of opgestart. Hoewel het niet erg gebruikelijk is, loopt Windows soms vast tijdens dit proces. Zorg ervoor dat u die gids voor probleemoplossing volledig doorleest, maar er is één ding dat we hier willen vermelden: maak je niet druk. Start uw computer niet opnieuw op terwijl deze aan het opstarten is als het een minuut langer duurt dan u gewend bent – u zou de situatie kunnen verergeren.

De Patch Tuesday-updates zijn zojuist geïnstalleerd en nu werkt mijn computer niet goed! Wat nu?

Je hebt tal van opties, waaronder het ongedaan maken van de updates, het uitvoeren van bepaalde fix-it-processen en nog veel meer.

Test Microsoft deze updates voordat ze ze naar buiten duwen?

Natuurlijk doen ze dat. Wanneer een Windows-update een probleem veroorzaakt, is dit waarschijnlijk te wijten aan een software of driver die problemen heeft met de update, niet aan de update zelf. Helaas is er een oneindig aantal hardware- en softwareconfiguraties die op een Windows-computer kunnen bestaan. Het zou onmogelijk zijn om alle mogelijke computersystemen te testen.

Waarom heeft Microsoft het probleem dat hun update op mijn computer veroorzaakte niet opgelost?

Waarschijnlijk omdat het niet de schuld van Microsoft was. Niet precies. Toegegeven, de update kwam van Microsoft. Toegegeven, uw computer heeft nadelige gevolgen gehad door de update. Dat betekent echter niet dat de update op zichzelf een probleem had. Wereldwijd draaien meer dan een miljard computers met Windows. Als een patch een wijdverbreid probleem veroorzaakte, had u er op het nationale, en waarschijnlijk zelfs uw lokale nieuws over gehoord. Zoals we al zeiden in het antwoord op de bovenstaande vraag, is de echte oorzaak van het probleem waarschijnlijk een slecht ontwikkeld stuurprogramma of softwareprogramma op uw computer.

Ik heb altijd problemen met Windows Updates. Is er een manier waarop ik kan voorkomen dat ze problemen veroorzaken?

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen, zowel om te voorkomen dat zich een probleem voordoet als om u voor te bereiden als er toch een probleem optreedt.

Kan ik voorkomen dat updates automatisch worden geïnstalleerd of Windows Update volledig uitschakelen?

Ja, maar alleen als u een versie van Windows gebruikt die ouder is dan Windows 10, aangezien u met dat besturingssysteem updates niet volledig kunt uitschakelen. Hoewel we u niet aanraden om Windows Update volledig uit te schakelen, is het volkomen redelijk om “de knop wat lager te zetten” als u wat meer controle over het updateproces wilt.