Skip to content

Veelgestelde vragen Xbox One

13 de juli de 2021
Xbox1 5bfee2fcc9e77c0026aba64d

Laten we beginnen met het geweldige nieuws dat je games op Xbox One kunt spelen zonder enige vorm van online inchecken. Bovendien kun je onbeperkt offline spelen. Je moet eenmaal verbinding maken met Xbox Network om een ​​patch te downloaden die het vorige DRM-beleid verwijdert, maar daarna hoef je nooit meer verbinding te maken. Natuurlijk zul je waarschijnlijk willen om verbinding te maken, aangezien alle coolste functies Xbox Network vereisen, maar ze dwingen je in ieder geval niet meer. Hoewel het geen in het systeem ingebouwde functie is die je dwingt om online te zijn om games te spelen, hebben game-ontwikkelaars de mogelijkheid om alleen-online games te maken als ze dat willen (Titanfall, Destiny, Plants vs. Zombies Garden Warfare zijn slechts enkele van hen tot nu toe).

Speelt Xbox One Blu-Ray-films af?

Ja! Voor deze functie moet je wel een app downloaden.

Blokkeert de Xbox One gebruikte games?

Nee. Xbox One-games werken net zoals games altijd hebben gewerkt. Je kunt de game-discs uitlenen aan vrienden, ze verkopen, ruilen met retailers, ze verhuren en al het andere dat we gewend zijn van fysieke media.

Is Xbox One regiovrij?

Xbox One is regiovrij, wat betekent dat games uit elke regio op elke Xbox One-console werken. Nu kun je al die gekke Japanse spellen importeren die je hebt gezien.

Wordt mijn Xbox-netwerkaccount overgezet naar Xbox One?

Ja. Je Xbox Network-account wordt, samen met je huidige Xbox Live Gold-abonnement, overgedragen naar Xbox One. Het zal dezelfde rekening zijn. Je hebt geen Xbox Live Gold-abonnement meer nodig om toegang te krijgen tot partychats en online functies voor gratis te spelen games.

Hoe zit het met de gamerscore en prestaties, worden deze ook overgedragen?

Ja. Je gamerscore en alle prestaties worden overgedragen naar Xbox One.

Wordt Xbox One achterwaarts compatibel met Xbox 360-games?

Lang geleden was het antwoord op deze vraag nee, maar in november 2015 werd Xbox 360 backward compatibility aan de Xbox One toegevoegd. Als je fysieke of digitale exemplaren van een van de games op deze lijst hebt, kun je ze gratis spelen op Xbox One. Compatibele digitale games die je bezit, worden automatisch toegevoegd aan je “Ready to Install”-lijst op Xbox One, en compatibele games op schijven worden geïnstalleerd wanneer je de schijf in je XONE plaatst (je hebt de schijf echter nog steeds nodig om ze te spelen ).

Werken Xbox 360-accessoires op Xbox One?

Helaas niet. Aangezien de Xbox One niet achterwaarts compatibel is met Xbox 360, is het logisch (zelfs als het klote is) dat je geen X360-accessoires kunt gebruiken. Xbox One-games worden ontworpen rond het gebruik van de nieuwe Xbox One-controller die speciale functies biedt waar de X360-controllers niet toe in staat zijn, dus je zou de oude controllers waarschijnlijk toch niet willen gebruiken. Het is absoluut jammer dat je nieuwe vechtsticks of stuuraccessoires voor Xbox One moet kopen, maar dat is een beetje de aard van hoe de game-industrie werkt. Er is één uitzondering en dat is dat je met een speciale adapter X360 Rock Band- en Guitar Hero-instrumenten in Rock Band 4 kunt gebruiken.

Wordt de Xbox One-console geleverd met een headset?

Ja. Elk Xbox One-systeem wordt geleverd met een headset, zodat je online met mensen kunt praten in multiplayer of partychat.

Komt de nieuwe Kinect bij elke Xbox One?

Oorspronkelijk wel ja, maar in de eerste helft van 2014 besloot Microsoft om de optie van systemen zonder Kinect aan te bieden. Je kunt Kinect nog steeds kopen als je wilt, en er zijn een paar dwingende redenen waarom je er misschien een wilt.

Moet Kinect worden aangesloten?

Als u de nieuwe Kinect niet wilt gebruiken, hoeft deze helemaal niet op de console te zijn aangesloten. Het zal ook een groot aantal privacy-opties hebben, zodat je altijd de controle hebt over wat het ziet of hoort en welke (indien aanwezig) gegevens het verzamelt wanneer het is aangesloten. Veel van de beste functies van Xbox One zijn gebouwd rond het gebruik van Kinect, dus we denken dat u het wilt gebruiken. Wel fijn dat de optie om het helemaal niet te gebruiken er is.

Hoeveel kost Xbox One?

Momenteel variëren systemen en bundels van $ 299 tot $ 500. Er zijn veel verschillende bundels en formaten harde schijven beschikbaar, dus kies degene die het beste bij u past.