Skip to content

Veelvoorkomende iPhone 8-problemen oplossen

14 de augustus de 2021
GettyImages 157614084 b5ffe55a08a143019974786835107d7c

Als u een iPhone 8 bezit, bent u mogelijk problemen tegengekomen zoals schermbevriezing, verbindingsproblemen of oververhitting. Deze veelvoorkomende problemen met de iPhone 8 hebben eenvoudige oplossingen, die we hieronder beschrijven.

Oorzaken voor iPhone 8-problemen

Geen enkel product is perfect, en hoe goed de meeste iPhone-modellen ook zijn, ze zijn niet immuun voor glitches, hacks en crashes. De precieze oorzaak van een dergelijk probleem is meestal niet duidelijk totdat u de bijbehorende oplossing vindt.

De meest voorkomende iPhone 8-problemen oplossen

Volg deze stappen om uw iPhone 8 weer te laten werken zoals het hoort.

 1. Stel je iPhone opnieuw in. Het kan zijn dat u af en toe merkt dat het iPhone-scherm vastloopt in een liggende stand of gewoon vastloopt. Meestal kan dit worden opgelost met een zachte reset. Voer echter een harde reset uit als dat het probleem niet oplost. Zodra de iPhone opnieuw is opgestart, zou het scherm weer normaal moeten zijn.

 2. Update naar de nieuwste versie van iOS. Als uw iPhone niet over het meest recente iOS beschikt, moet u deze onmiddellijk bijwerken, aangezien een update de nodige software en bugfixes kan bevatten.

 3. Apps bijwerken. Een van de meer frustrerende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van je iPhone, is dat een app wordt afgesloten tijdens een belangrijke taak. Check de App Store en installeer eventuele updates voor de betreffende app. Verwijder de app en installeer deze opnieuw om te kijken of deze weer werkt. U kunt ook online prikborden raadplegen of contact opnemen met de app-ontwikkelaar om te zien of zij op de hoogte zijn van het probleem.

 4. Bluetooth resetten. Bluetooth-luidsprekers en -koptelefoons zijn belangrijk voor iPhone 8-gebruikers, omdat het apparaat geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting heeft. Er zijn echter enkele problemen gemeld bij het verbinden van draadloze hoofdtelefoons en andere Bluetooth-apparaten. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden met een bepaald Bluetooth-apparaat, moet u mogelijk een ander apparaat synchroniseren.

 5. Maak opnieuw verbinding met wifi of vernieuw de netwerkinstellingen. Af en toe melden iPhone 8-gebruikers wifi-problemen, waaronder lage snelheden, het foutief ontvangen van een “onjuist wachtwoord”-bericht of problemen met het verbinden met een netwerk. Zorg ervoor dat uw internetverbinding en router zijn ingeschakeld en goed werken.

 6. Vermijd of los oververhittingsproblemen op. Een veel gemeld probleem met de iPhone 8 is oververhitting bij het gebruik van een veeleisend programma of spel. Er zijn talloze manieren om dit probleem aan te pakken, van het uitschakelen van bepaalde achtergrondfuncties tot het verwijderen van de behuizing tot het verwijderen van batterij-intensieve apps. Laat uw iPhone niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingselementen, zoals verwarmingen of computerventilatoren.

 7. Gebruik 3D-aanraking. Als u problemen ondervindt met 3D Touch-snelkoppelingen die opduiken of te snel bewegen om toegang te krijgen, optimaliseer dan de 3D Touch-gevoeligheid indien nodig.

 8. Reset alle instellingen. Hoewel u hierdoor alle opgeslagen wifi-wachtwoorden kwijtraakt, kan het helpen bij het oplossen van verschillende problemen. Selecteer hiervoor Instellingen > Algemeen > Resetten > Reset alle instellingen. Dit is niet hetzelfde als een fabrieksreset uitvoeren.

 9. Zorg ervoor dat Apple-services werken door naar de Apple-website te gaan en de status te controleren. Als u geen verbinding kunt maken met de Apple App Store op uw iPhone, is dit het eerste dat u moet controleren.

 10. Wijzig de LTE-instellingen van de iPhone in Alleen gegevens. Als je iPhone-gesprekken vol ruis zijn en je niet kunt verstaan ​​wat de andere persoon zegt, tik je op Instellingen > Mobiele data > Opties voor mobiele data > LTE inschakelen > Alleen gegevens. Schakel LTE indien nodig weer in nadat u de kwaliteit van uw verbinding hebt gecontroleerd. Controleer de ontvanger van de iPhone en zorg ervoor dat er geen blokkades zijn, inclusief de schermbeschermer of telefoonhoes, die dempende geluiden kunnen zijn.

 11. Neem contact op met Appel. Als niets anders werkt, neem dan contact op met de Apple-klantenservice of maak een afspraak bij een Apple Store.