Skip to content

Veelvoorkomende problemen met autoversterkers (en hoe ze op te lossen)

17 de juli de 2021
common amp problems and solutions 534492 27a392426ba346f498bd90fbec6d0fa1

Wat te weten

  • Enkele van de meest voorkomende problemen zijn: uw versterker gaat niet aan, er komt geen geluid uit de versterker of het lampje van de beveiligingsmodus gaat branden.
  • Andere versterkerproblemen zijn onder meer geluidsvervormingen die knippen, sissen en zelfs geluiden die lijken op winderigheid.

In dit artikel worden zes veelvoorkomende problemen met autoversterkers uitgelegd en hoe u deze kunt oplossen.

Sommige auto-audioproblemen die vaak aan versterkers worden toegeschreven, zijn onder meer geluidsvervorming, helemaal geen geluid en zelfs bizarre geluiden zoals scheten. Een deel hiervan kan worden veroorzaakt door een kapotte versterker, maar ze kunnen allemaal worden veroorzaakt door andere onderliggende problemen die er nog steeds zijn als je het probleem probeert op te lossen door er een nieuwe versterker op te gooien.

Als uw versterker helemaal niet wordt ingeschakeld

Om in te schakelen, moet uw versterker naast een goede aarde ook stroom hebben op zowel de afstandsbediening als de stroomdraden. Dus als je merkt dat je versterker helemaal niet aan gaat, is dat een goed begin. Als de draad voor het op afstand inschakelen geen stroom heeft, gaat uw versterker niet aan. De afstandsbedieningsdraad werkt in wezen als uw vinger die een schakelaar indrukt, waarbij uw vinger batterijvoeding is, en de schakelaar is een mechanisme in de versterker. De draad voor het op afstand inschakelen komt meestal van de radio, in welk geval uw versterker niet wordt ingeschakeld als de radio niet aan staat. Dus als er geen stroom is op de externe terminal van uw versterker, is de volgende stap om te controleren of er stroom is bij de corresponderende draad waar deze is aangesloten op de radio. Als uw versterker verkeerd is aangesloten en de afstandsbediening is aangesloten op de stroomantennedraad op de hoofdeenheid, kan het zijn dat de versterker slechts af en toe wordt ingeschakeld. In deze specifieke situatie wordt de versterker meestal alleen ingeschakeld als de audio-ingang van de hoofdunit is ingesteld op AM- of FM-radio. De stroomdraad is het volgende dat u moet controleren als u geen problemen vindt met de externe draad. Deze draad zal veel dikker zijn dan de draad op afstand en moet batterijspanning hebben. Als dit niet het geval is, moet u controleren op inline zekeringen en controleren of de draad niet los, gecorrodeerd of ergens kortgesloten is. Als de afstandsbediening en de stroomdraden allebei goed zijn, is het volgende waar u op moet letten, continuïteit op de aardingsdraad. Als de aardverbinding slecht is, of helemaal niet is aangesloten, kan de versterker niet worden ingeschakeld of niet goed werken. Als je merkt dat de versterker goed vermogen en aarde heeft, dat de afstandsbedieningsdraad spanning heeft wanneer de head-unit is ingeschakeld en dat geen van de zekeringen is doorgebrand, dan heb je waarschijnlijk te maken met een kapotte versterker.

Als het lampje van de beveiligingsmodus gaat branden

Versterkers zijn vaak ontworpen om in de “beschermmodus” te gaan om verdere schade aan interne componenten te voorkomen. Als je versterker een ‘bescherm’-lampje heeft en het brandt, dan is de kans groot dat je een defecte luidspreker, subwoofer, kabel of een ander onderdeel hebt. Eerst moet u controleren op vermogen, zoals beschreven in het gedeelte ‘Als uw versterker helemaal niet wordt ingeschakeld’, alleen om uw basis te dekken. Als alles daar klopt, moet je problemen met afzonderlijke componenten uitsluiten. De eerste stap bij het diagnosticeren van een versterkerbeveiligingsmoduslicht is om eenvoudig de luidsprekerkabels los te koppelen. Als je merkt dat het licht op dat moment uitgaat, is het een vrij veilige gok dat het probleem in een van de luidsprekers zit. Om te bepalen ​waar het probleem is dat u elke luidspreker en subwoofer in uw systeem visueel kunt inspecteren. Als u merkt dat een van hen is opgeblazen, kan dat de oorzaak van uw probleem zijn. U kunt ook een ohmmeter gebruiken om te controleren of geen van de luidsprekers is geaard, wat kan gebeuren als luidsprekerdraden losraken en contact maken met aarde of als de luidsprekeraansluitingen zelf in contact komen met blank metaal. Als u geen problemen met uw luidsprekers kunt vinden, kunnen RCA-patchkabels die zijn geaard of anderszins defect zijn, er ook voor zorgen dat het beveiligingslampje gaat branden. Om dit te controleren, kunt u eenvoudig een set goede RCA-kabels aansluiten op uw head-unit en versterker. Als het lampje daardoor uitgaat, kan het probleem worden opgelost door de RCA-kabels te vervangen.

Als het klinkt alsof de versterker aan het clippen is?

Clipping is een soort geluidsvervorming die optreedt doordat een audiogolfvorm door de versterker wordt “afgeknipt”. Dit is een teken dat de versterker wordt overbelast door een subwoofer of andere luidsprekers tot het punt waarop hij simpelweg niet genoeg vermogen kan leveren. In-home audio-opstellingen wordt clipping meestal veroorzaakt door een ondermaatse versterker of inefficiënte luidsprekers, maar losse of verbrande draden kunnen vergelijkbare problemen veroorzaken in auto’s. Een versterker die gewoon niet krachtig genoeg is voor de luidspreker of luidsprekers waaraan u bent aangesloten, is de meest waarschijnlijke oorzaak van clipping, in welk geval u de versterker moet upgraden of de luidsprekers moet downgraden. Dus als je het gevoel hebt dat je woofer- of subwooferversterker hapert, moet je eerst het vermogen van de versterker vergelijken met de luidspreker. Als u merkt dat de versterker voldoende vermogen heeft voor de toepassing, kan er een probleem zijn met uw luidsprekerkabels, de luidsprekers zelf of de aarde van de versterker.

Als er geen geluid uit uw luidsprekers komt…

Als je versterker prima aangaat, moet je er zeker van zijn dat hij een ingang van je head-unit ontvangt. Dit is een vrij eenvoudig proces als je toegang hebt tot zowel de head-unit als de versterker – ontkoppel gewoon de RCA-kabels van elke unit en sluit ze opnieuw aan met een goede set. Controleer of de hoofdeenheid is ingeschakeld, het volume is verhoogd en door meerdere ingangen, zoals de radiotuner, cd-speler of aux-ingang, gaat. Als alles werkt nadat je de geïnstalleerde RCA-kabels hebt omzeild, hoef je ze alleen maar te vervangen door een goede set. Als u geluid van de ene ingang krijgt, maar niet van de andere, ligt het probleem in uw hoofdeenheid en niet in uw versterker. Als u nog steeds geen uitvoer van uw versterker krijgt, kunt u proberen deze los te koppelen van de luidsprekers in uw voertuig en een bekende goede luidspreker aan te sluiten die is niet in uw auto. Als de versterker dat prima aanstuurt, dan heb je een probleem met je speakers of bedrading. Als je nog steeds geen geluid krijgt, zou je een defecte versterker kunnen hebben, hoewel je moet controleren of deze niet in de “ondergeschikte” modus staat en dat je geen conflicterende filters hebt voordat je het apparaat veroordeelt.

Als u veel gesis of andere vervorming uit de luidsprekers hoort

Om de bron van uw vervorming op te sporen, moet u elke mogelijke oorzaak uitsluiten. Eerst moet u uw patchkabels en luidsprekerdraden inspecteren. Als de kabels die uw head-unit en versterker verbinden, op enig punt naast stroom- of aardingskabels lopen, kunnen ze interferentie oppikken die u dan als vervorming hoort. Hetzelfde geldt voor de luidsprekerkabels. Hoewel dit een vervelend probleem kan zijn om op te sporen, is het repareren ervan een kwestie van de draden omleiden zodat ze niet in de buurt komen van stroom- of aardingskabels, en dat ze elkaar in een hoek van 90 graden kruisen als dat absoluut nodig is. Het gebruik van kabels of draden van hogere kwaliteit met een goede afscherming kan ook helpen. Als u geen problemen kunt vinden met de manier waarop uw patchkabels of luidsprekerdraden worden geleid, kunt u proberen de luidsprekers los te koppelen van de versterker. Als u nog steeds geluiden hoort, moet u controleren op een slechte massa. Het probleem kan natuurlijk altijd in uw hoofdeenheid zitten, of wat u ook maar als audiobron gebruikt. Voor meer informatie over het diagnosticeren van dat type probleem, bekijk hoe om te gaan met aardlussen en meer informatie over de oorzaak van het gejank van autoluidsprekers.

Als de subwoofer klinkt alsof hij scheten laat…

Er kunnen vreemde geluiden komen van een subwoofer die te sterk of te zwak is of gewoon verkeerd is geïnstalleerd, dus het kan wat werk vergen om dit specifieke probleem tot op de bodem uit te zoeken. Allereerst wil je eventuele problemen met je luidsprekerbehuizing uit de wereld helpen. Als de behuizing niet geschikt is voor uw specifieke sub, zal de sub meestal ook niet goed klinken. Als de speaker niet goed is gemonteerd, kan er lucht ontsnappen terwijl je naar muziek luistert. Dit kan leiden tot een ongelukkig schetengeluid, omdat de trillende luidsprekerconus lucht langs de afdichting in en uit de doos drijft. Dit kan worden opgelost door de luidspreker eenvoudig op de juiste manier te plaatsen. Als er niets mis is met de behuizing, zorg er dan voor dat de woofer qua impedantie is aangepast. Impedantie-matching is vrij eenvoudig als je één sub hebt aangesloten op één versterker – hij komt overeen of niet. Als je meerdere subwoofers hebt aangesloten op een enkele versterker, dan moet je wat berekeningen maken op basis van of ze in serie of parallel zijn aangesloten. Als je merkt dat de impedanties overeenkomen, moet je zowel het vermogen van je subwoofer als je versterker controleren en de nodige correcties aanbrengen als de versterker te weinig of te veel vermogen heeft. In het geval dat je de sub gewoon overweldigt, kun je ofwel een grotere subwoofer nemen of hem gewoon niet overweldigen, dwz de versterking op je hoofdeenheid verlagen, de basversterking verlagen en alle instellingen aanpassen totdat je woofer stopt overal scheten.