Skip to content

Veilige modus gebruiken om opstartproblemen met Microsoft Word te diagnosticeren

9 de juli de 2021
GettyImages 1044107524 6311c8ddf5864b77819857138c4ab4c7

Als u problemen ondervindt wanneer u Microsoft Word start, helpt de veilige modus om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Omdat Word de registergegevenssleutel, de sjabloon Normal.dot en andere invoegtoepassingen of sjablonen in de opstartmap van Office laadt voordat u zich realiseert dat er iets mis is, is de oorzaak van het probleem niet meteen duidelijk of gemakkelijk toegankelijk. Veilige modus biedt een andere manier om Word te starten die deze elementen niet laadt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013 op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Microsoft Windows starten in de veilige modus

Volg deze stappen om Word in de veilige modus te starten om erachter te komen of het probleem bij een van de bovengenoemde componenten ligt:

  1. Ga naar de Windows Begin menu en selecteer Rennen. Of druk op de sneltoets Windows-toets+R.

  2. Type winwoord /veiligen selecteer vervolgens OK. Of houd de ingedrukt Ctrl en dubbelklik op de Word-snelkoppeling.

  3. Wanneer Word wordt geopend, Veilige modus verschijnt bovenaan het venster.

    Word met de indicator Veilige modus gemarkeerd

Vind het probleem

Als Word correct opstart, ligt het probleem in de registergegevenssleutel of iets in de opstartmap van Office. Om problemen met Word op te lossen, schakelt u invoegtoepassingen uit, gebruikt u het Office Repair Utility of verwijdert u ook de subsleutel van het gegevensregister, aangezien dit de oorzaak kan zijn van opstartproblemen in Word. Raadpleeg de ondersteuningspagina van Microsoft Word voor meer hulp bij het oplossen van problemen met registergegevenssleutels. Als Word niet correct opstart in de veilige modus of als u het register niet wilt bewerken, installeert u Word opnieuw. Maak eerst een back-up van uw instellingen voordat u wijzigingen aanbrengt in het register.