Skip to content

Venmo Instant Transfer werkt niet? Dit is wat u moet doen

9 de juli de 2021
GettyImages 1049192158 5c3d13d9c9e77c000122b81d

Met Venmo kunt u geld verzenden en ontvangen, waardoor peer-to-peer uitwisselingen gemakkelijk worden vergemakkelijkt. Tegoeden verschijnen onmiddellijk in het Venmo-saldo van de ontvanger. Het overboeken van geld naar een bankrekening duurt echter één tot drie werkdagen. Als je direct contant geld nodig hebt, gebruik dan Instant Transfer om je beschikbare saldo binnen 30 minuten of minder over te zetten naar een Visa- of Mastercard-betaalpas. Er zijn een aantal redenen waarom Venmo Instant Transfer mogelijk niet werkt zoals verwacht.

Hoe neem ik contact op met Venmo?

Als uw geld niet op tijd aankomt of als u een ander probleem ondervindt, biedt Venmo de volgende contactmethoden en reageert het meestal tijdig.

  • Chat met een ondersteuningsspecialist in de mobiele Venmo-app. Selecteer Menu > Krijg hulp > Neem contact op > Chat met ons.
  • Bel de Venmo-klantenondersteuning op 855-812-4430. Hun openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur EST. Op belangrijke feestdagen zijn ze gesloten.
  • Vul het webformulier van het Venmo Support-team in.

Voordat u tijd besteedt aan het bellen, moet u wat probleemoplossing uitvoeren om er zeker van te zijn dat er niets aan uw kant van het werk is.

Komt mijn betaalpas in aanmerking voor directe overboeking?

Alle in de Verenigde Staten gevestigde Visa- en Mastercard-betaalkaarten die deelnemen aan de Visa Fast Funds-service of het Mastercard Send-platform kunnen worden gebruikt met Venmo Instant Transfer. De meeste kaarthouders weten echter niet of de bank die aan hun kaart is gekoppeld al dan niet deelneemt aan het programma. De eenvoudigste manier om te bepalen of een betaalpas in aanmerking komt voor Instant Transfer, is door deze toe te voegen aan uw Venmo-account. Om een ​​betaalpas in de app in te stellen, ga naar het hoofdmenu, selecteer Instellingen, kies dan Betalingsmethoden. Nadat de kaart is toegevoegd aan uw Venmo-account, voert u de onderstaande stappen uit om een ​​Instant Transfer te starten. Als uw kaart in aanmerking komt, kunt u deze selecteren in de beschikbare lijst. Als dit niet het geval is, wordt de kaart weergegeven in uw lijst, maar is deze grijs en voor dit doel ontoegankelijk. Geld van een Venmo Instant Transfer wordt naar de bankrekening gestuurd die is gekoppeld aan uw in aanmerking komende betaalpas. Controleer het rekeningsaldo om te bepalen of de overboeking al dan niet met succes is voltooid voordat u uw bankpas gebruikt voor een aankoop of opname.

Geld overmaken naar uw bank met Venmo

Voer de volgende stappen uit vanuit de Venmo-app om een ​​Instant Transfer te starten en kijk of uw kaart in aanmerking komt.

  1. Druk op Menu knop, weergegeven door de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het scherm.

  2. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, wordt uw Venmo-saldo onder uw naam weergegeven. Selecteer de Saldo overboeken link, die u rechts van uw saldo vindt.

  3. Voer het bedrag in dat u wilt overboeken en tik op het vervolgkeuzemenu onder aan het scherm.

  4. Er wordt een lijst met beschikbare kaarten en bankrekeningen weergegeven. Degenen die in aanmerking komen voor Instant Transfer verschijnen in de direct sectie.

Hoeveel kost het?

Bankoverschrijvingen van uw Venmo-saldo kunnen gratis worden gestart, wat betekent dat alle geldoverdrachten naar uw betaal- of spaarrekening. Er wordt echter een vergoeding van 1% in rekening gebracht elke keer dat u de functie Directe overboeking gebruikt, met een minimum van $ 0,25 en een maximum van $ 10 van het overgemaakte geld. Als u bijvoorbeeld direct $ 50 overmaakt naar uw bankrekening, wordt er $ 0,50 (1%) in rekening gebracht en wordt slechts $ 49,50 overgemaakt.

Zijn fondsen altijd binnen 30 minuten beschikbaar?

De meeste Instant Transfer-verzoeken worden in minder dan een half uur voltooid. Er zijn zeldzame gevallen waarin het geld om verschillende redenen kan worden uitgesteld of geblokkeerd. Deze redenen zijn onder meer mogelijke fraude, juridische wegversperringen en eerdere problemen met uw account of het account van de afzender. Wanneer overgeschreven geld afkomstig is van een gecompromitteerde rekening of kaart, kan uw verzoek voor directe overboeking worden uitgesteld en nader bekeken. Neem contact op met het Venmo-ondersteuningsteam als uw geld niet binnen of in de buurt van het verwachte tijdsbestek beschikbaar is.