Skip to content

Verander een 2D-tekening in 3D-kunst in Paint 3D

14 de juli de 2021
make 2d image 3d model paing 3d 59aff6ee396e5a0010b2f17a

De Paint 3D-tool van Microsoft wordt meestal gebruikt voor het manipuleren en maken van 3D-modellen, maar je kunt ook beginnen met een 2D-afbeelding en een beetje magie uitvoeren, zoals hieronder beschreven, in wezen door een 2D-tekening in een 3D-object te “converteren”. Helaas is het proces om dit te doen niet zo eenvoudig als een tik op een 2D-naar-3D-knop (zou dat niet leuk zijn!). Het maken van een 3D-model van een 2D-afbeelding kan inhouden dat u delen van de afbeelding kopieert, een penseel gebruikt om op kleuren en ontwerpen te schilderen, 3D-objecten roteert en positioneert, en meer. Hier is hoe het te doen:

Maak het canvas groot genoeg voor twee afbeeldingen

Ga in de Canvas sectie en sleep de vakken rond het canvas, of pas handmatig de breedte-/hoogtewaarden aan, om ervoor te zorgen dat het canvas niet alleen het 2D-beeld maar ook het 3D-model kan ondersteunen. Als u dit doet, wordt het veel gemakkelijker om monsters te nemen van de 2D-afbeelding, zodat u dezelfde kleuren en vormen op het 3D-model kunt toepassen.

Gebruik de 3D Doodle Tools om de 2D-afbeelding te kopiëren

Schermafbeelding die laat zien hoe Paint 3D 2D-afbeeldingen kan samplen om 3D-modellen te maken met de 3D-doodle-tools

Omdat we een 3D-model maken van een 2D-afbeelding, moeten we de vormen en kleuren van de afbeelding kopiëren. We doen dit onderdeel voor onderdeel. In ons voorbeeld met deze bloem kun je zien dat we eerst de bloembladen hebben omlijnd met de 3D-doodle-tool met zachte rand en vervolgens hetzelfde hebben gedaan met de stengel en bladeren. Zodra de afbeelding is getraceerd, sleept u deze naar de zijkant om het 3D-model te bouwen. U kunt later de fijnafstelling uitvoeren. Voor nu willen we gewoon dat de verschillende delen van het 3D-model naast elkaar bestaan.

Kleur en vorm het model op basis van de 2D-afbeelding

Screenshot van Paint 3D die een 2D-afbeelding converteert naar een 3D-model

Het is gemakkelijk om de 2D- en 3D-afbeeldingen te vergelijken omdat we ze naast elkaar hebben geplaatst. Gebruik dat in uw voordeel om snel de kleuren en specifieke vormen te identificeren die nodig zijn om de afbeelding in 3D opnieuw te creëren. In de Borstels menu zijn verschillende hulpmiddelen waarmee u rechtstreeks op het 3D-model kunt schilderen en tekenen. Omdat we een eenvoudige afbeelding hebben met gemakkelijke kleuren en lijnen, gebruiken we de Vullen emmergereedschap om grote oppervlakken in één keer te schilderen. De Pipet hulpmiddel onder het tekengereedschap is voor het identificeren van een kleur van het canvas. We kunnen dat gebruiken, samen met de Vullen gereedschap, om de bloem snel in dezelfde kleuren te schilderen als in de 2D-afbeelding. U kunt de stickers menu om componenten van het 2D-beeld te selecteren en vervolgens de 3D maken optie om het van het canvas te laten springen. Als u dit echter doet, wordt het beeld niet echt 3D, maar wordt het in plaats daarvan van de achtergrond gedrukt. Het is ook belangrijk om de 3D-kwaliteiten van het beeld te herkennen, zoals vlakheid, ronding en andere kenmerken die niet noodzakelijk duidelijk zijn als je naar de 2D-versie kijkt. Omdat we weten hoe bloemen er in het echt uitzien, kunnen we elk van de onderdelen selecteren en ze ronder, langer, dikker enz. maken op basis van hoe een echte bloem eruitziet. Gebruik dezelfde methode om uw 3D-model aan te passen om het levensechter te maken. Dit zal voor elk model uniek zijn, maar bij ons voorbeeld moesten de bloembladen opgeschud worden, daarom gebruikten we de 3D-doodle met zachte rand in plaats van de scherpe rand, maar gebruikten we de scherpe rand voor het middengedeelte omdat het niet echt dezelfde stof.

De 3D-componenten correct rangschikken

Schermafbeelding die laat zien hoe Paint 3D-modellen in 3D-ruimte kunnen worden gerangschikt

Deze stap kan moeilijk zijn als u niet al bekend bent met het verplaatsen van objecten in de 3D-ruimte. Wanneer u een deel van uw model selecteert, krijgt u verschillende knoppen en bedieningselementen waarmee u het formaat kunt wijzigen, roteren en verplaatsen binnen het canvas. Zoals je in ons voorbeeld kunt zien, kan de stengel vrij in elke positie worden bewogen, maar om het meer op een echte bloem te laten lijken, moet het achter de bloembladen zijn, maar niet te ver achter, anders riskeren we dat de twee helemaal niet aansluiten . Misschien merk je dat je constant in- en uitschakelt? 3D-weergave zodat u kunt zien hoe alle verschillende onderdelen er als geheel uitzien.

Snijd optioneel het 3D-model van het canvas bij

Schermafbeelding die laat zien hoe u een 3D-object uit een Paint 3D-canvas bijsnijdt

Om het 3D-model uit het canvas te halen dat de 2D-afbeelding bevat, gaat u gewoon terug naar de Canvas gebied en gebruik het bijsnijdgereedschap om af te snijden wat u wilt behouden. Als u dit doet, kunt u het model exporteren naar een 3D-bestandsindeling zonder dat de originele afbeelding op de canvasachtergrond blijft plakken.