Skip to content

Verbazingwekkende feiten die je niet wist over Emoji

6 de augustus de 2021
GettyImages 827678424 5b6c5a0246e0fb0025d6f810

Tegenwoordig gaat digitale communicatie veel verder dan het typen van een paar woorden of zinnen en klikken Versturen. Kijk gewoon naar een sociaal netwerk of open je laatste paar sms-berichten om te zien hoeveel smileygezichten, harten, dieren, eten en andere op afbeeldingen gebaseerde karakters je kunt zien. Dit zijn emoji’s. Die iconische kleine afbeeldingen zijn nu populairder op internet dan ooit tevoren. Er zijn er zoveel dat Emoji-vertalers beschikbaar zijn om u te helpen erachter te komen wat ze betekenen. Emoji’s zijn er om te blijven zolang we allemaal blijven tweeten en sms’en. Hier zijn een paar interessante feiten over die gekke, kleurrijke kleine emoji die bewijzen hoeveel de wereld van ze houdt.

Apple wordt gecrediteerd voor Emoji-populariteit

Emoji’s bestaan ​​al sinds 1999, toen de Japanse ontwerper Shigetaka Kurita de eerste emoji voor mobiele telefoons maakte, maar ze werden pas in 2012 volledig omarmd door de massa toen Apple iOS 6 uitbracht. iPhone-gebruikers leerden al snel dat ze het emoji-toetsenbord in iOS 6 konden activeren om voeg leuke smileys en kleine pictogrammen toe aan hun sms-berichten. De emoji-beweging breidde zich uit naar regelmatig gebruik op alle sociale netwerksites, waaronder Instagram, Facebook, Twitter en anderen. Apple introduceerde later animoji, dit zijn geanimeerde emoji in 2017. Het Museum of Modern Art bezit en toont Kurita’s originele set emoji.

Emoji op Twitter worden in realtime gevolgd

Wil je zien hoeveel mensen over de hele wereld emoji tweeten? Je kunt dat doen met een tool genaamd Emoji Tracker, beschreven als “een experiment in realtime visualisatie” van alle emoji die op Twitter te vinden is. Het wordt voortdurend bijgewerkt op basis van emoji-informatie die het van Twitter haalt, zodat je het aantal naast elke emoji voor je ogen kunt zien toenemen. De verandering gaat zo snel dat de website een waarschuwing bevat voor iedereen die gevoelig is voor snel knipperende lampjes.

Emoji is in 2013 toegevoegd aan Oxford-woordenboeken

De emoji-rage sloeg in 2012 en 2013 zo snel aan dat het in augustus 2013 als woord werd toegevoegd door Oxford Dictionaries, samen met een aantal andere vreemde nieuwe woorden die alleen door internet konden worden verklaard. Het meervoud van emoji is emoji, geen emoji.

Nieuwe Emoji worden regelmatig aangekondigd

Er worden voortdurend nieuwe emoji toegevoegd. In 2017 heeft het Unicode Consortium 69 nieuwe afgerond, waaronder een vampier, een geest, een zeemeermin en nog veel meer. Als je mobiele apparaat nog steeds op een oudere versie van het besturingssysteem draait, moet je deze updaten zodra er een nieuwe versie wordt uitgebracht, om ervoor te zorgen dat je toegang krijgt tot al deze nieuwe en leuke emoji. Elk jaar worden er nieuwe emoji uitgebracht. In 2018 zijn er 157 nieuwe emoji toegevoegd.

Emoji-tatoeages verschijnen op vreemde plaatsen

Wat is de nieuwste trend in tattoo-kunst? Emoji natuurlijk. Atlanta Hawks-basketbalspeler Mike Scott heeft niet één, niet twee, maar verschillende emoji op zijn armen getatoeëerd, zo te zien op de foto’s die hier op FanSided zijn gepost. Miley Cyrus heeft ook wat inkt met de droevige kattenemoji, hoewel een beetje discreter, aan de binnenkant van haar onderlip. Is het echt? Wie weet, maar het maakt zeker een statement.

Het gezicht met tranen van vreugde Emoji is het populairst

Mensen houden er echt van om Face With Tears of Joy te gebruiken om hun gelach te uiten, aangezien het de nummer één is van de meest populaire emoji die op Twitter wordt gebruikt. Het rode hart, het gezicht van de hartogen en de emoji met roze harten vallen respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats, wat suggereert dat mensen het leuk vinden om hun liefde voor iemand of iets online te uiten.

Een documentaire vat onze obsessie voor emoji’s samen

Dissolve.com publiceerde een creatieve korte film met emoji als onderwerp van een documentaire, geïnspireerd door het werk en de uitgesproken stem van Sir David Attenborough. De film duurt minder dan twee minuten, maar het vat onze vreemde en verwarrende obsessie met emoji goed samen

Mensen veranderen hun selfies in emoji

Er zijn verschillende apps en websites waarmee je van een selfie een gepersonaliseerde emoji kunt maken. De Emoji Me Keyboard-app, Emoji Me Face Maker-app en andere vergelijkbare apps zijn beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Google Allo-chat transformeert je selfies in aangepaste emoji.

Emoji worden bijna overal ondersteund

Het gebruik van Twitter op mobiele apparaten is altijd populair geweest, maar totdat Twitter in 2014 eindelijk emoji-ondersteuning op zijn webversie uitbracht, zouden die kleine pictogrammen als lege vakken verschijnen als je Twitter.com op een laptop of desktopcomputer bezocht. Ze zijn niet helemaal identiek aan degene die je ziet en typt op mobiele apparaten, maar ze komen aardig in de buurt, en alles is beter dan een heleboel dozen die je Twitter-stream vullen. Voor de goede orde, je kunt nu ook Emoji-toetsenborden toevoegen aan je Android-apparaat. Dus Android-gebruikers hoeven ook niet te lijden onder die vreemde vierkante dozen.

Emoji-trivia

Het mag geen verrassing zijn dat de schedel-emoji het meest wordt gebruikt in oktober en de kerstboom in december, maar niemand weet waarom de 100-emoji in november zo populair is. Verjaardagstaart en pizzapunten zijn het hele jaar door de meest gebruikte voedselemoji. De emoji van muzieknoten is de meest populaire emoji in Brazilië en Argentinië. Er zijn meer dan 2.800 emoji in de Unicode-standaard vanaf medio 2018, tegenover de 176 in de originele set emoji.