Skip to content

Verbind een Astro Gaming A50 draadloze headset met Xbox One

16 de juni de 2021
GettyImages 841135958 5c66a45046e0fb0001cec2bf

Dus je hebt een gloednieuwe Astro A50 draadloze gamingheadset. Wat nu? De A50 is een mooie verbetering ten opzichte van de Astro A30, maar kan ook intimiderend lijken voor niet-ingewijden. Gelukkig is het niet al te moeilijk om het aan de gang te krijgen, hoewel het mogelijk is om onderweg een aantal obstakels tegen te komen. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het instellen van Astro’s vlaggenschip-gamingheadset met Xbox One, zodat je op je pc met je vrienden kunt praten terwijl je je favoriete games speelt. De Xbox One-variant kan met andere consoles en ook met een pc worden gebruikt.

De controller instellen

Zorg ervoor dat zowel uw Xbox One-console en regelaar zijn bijgewerkt. Om de console en controller bij te werken, sluit je je controller aan op de Xbox One via een USB-kabel. Doe dit met elke Xbox One-controller die je van plan bent te gebruiken. Als je de Xbox One-versie van de A50 hebt, heb je alles wat je nodig hebt. De sleutel hier is de Xbox One-chatkabel. Deze kabel ontbreekt bij sommige A50’s en dit maakt de Xbox One over het algemeen moeilijk te gebruiken met andere universele headsets zoals de PDP Afterglow Prismatic.

Sluit de kabel aan

Astro A50 3e generatie bekabeling

Steek het micro-USB-uiteinde van de USB-kabel in de USB (3e generatie) of PWR (2e generatie) slot achter het basisstation/MixAmp. Sluit vervolgens de andere kant aan op een open USB-slot aan de achterkant van de Xbox One. USB-slots zien eruit als HDMI-slots, maar zijn meer uniform en rechthoekig. Vergelijk het uiteinde van de kabel met de poorten op de Xbox om te zien waar het heen gaat. De volgende stap is om de ene kant van de TOSlink optische kabel in de OPT-IN (niet de AFMELDEN) sleuf van het basisstation/MixAmp. Steek vervolgens de andere kant in de optische kabelsleuf (gemarkeerd met S/PDIF) op de achterkant van de Xbox One. Als de OPT-IN-sleuf een afdekking heeft, verwijder deze dan. Zorg ervoor dat u ook eventuele afdekkingen op de uiteinden van de optische kabel verwijdert, anders klikken ze niet op hun plaats. Als u uw headset wilt opladen via het basisstation/MixAmp, sluit u het USB-uiteinde van de andere micro-USB-kabel aan op de achterkant van het apparaat. Steek vervolgens het micro-USB-uiteinde in de headset.

Pas de Xbox One-instellingen toe

Xbox One-instellingen voor de Astro A50-headset

Zet alles aan: de Xbox One, het basisstation/MixAmp en je headset (druk één keer op de aan/uit-knop). Als de headset niet wordt ingeschakeld, zorg er dan voor dat deze is opgeladen.

Vasthouden de aan/uit-knop op de headset start het koppelen, wat u niet zou moeten doen aangezien het basisstation/MixAmp en de headset vooraf zijn gekoppeld. Als ze niet zijn gekoppeld, houdt u de aan/uit-knop op het basisstation/MixAmp ingedrukt totdat deze wit knippert en vervolgens de aan/uit-knop op de headset totdat deze wit knippert. Zodra ze stoppen met knipperen en wit blijven, is het koppelen voltooid. Als u de derde generatie versie van de A50-headset gebruikt, zet u het basisstation in de consolemodus door de schakelaar van pc naar TROOSTEN. Kies vervolgens een account op de Xbox waarmee de headset moet worden gebruikt. Doe dit op beide generaties van de headset op de Xbox One:

  1. Ga naar Instellingen > Weergave & geluid > Audio uitgang.
  2. Wisselen HDMI-audio naar Uit.
  3. Selecteer Optische audio en kies Bitstream uit.
  4. Ga naar Bitstream-indeling om het te veranderen in Dolby Digitaal.
  5. Ga terug naar de Weergave & geluid scherm en kies Volume.
  6. Selecteer Partychat en kies Koptelefoon.

Sluit de controller-chatkabel aan

Astro A50 Xbox One-chatkabel

Deze stap is alleen relevant als je de Astro A50 2e generatie gebruikt.

Sluit de Xbox One-chatkabel aan op de onderkant van de Xbox-controller totdat deze op zijn plaats klikt. Sluit vervolgens het andere uiteinde aan op de kabelpoort direct onder de oorschelp van de microfoon en je bent helemaal klaar. Trek NIET aan de kabel om de chatkabel te verwijderen wanneer u van controller verandert. Draai in plaats daarvan de controller op zijn achterkant, pak de bovenrand van de plastic behuizing van de connector vast en duw hem naar beneden.