Skip to content

Verbinding maken met een draadloos netwerk in Windows 7

31 de juli de 2021
GettyImages 1169335675 7e052f8579574d89928c380fd6a30433

Wat te weten

  • Makkelijkste: selecteer Draadloos netwerken > netwerknaam > Aansluiten.
  • Voer voor een beveiligd netwerk het netwerkwachtwoord in bij de prompt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u verbinding maakt met draadloze netwerken en de benodigde configuratiestappen in Windows 7. Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden u aan te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Een netwerk kiezen en verbinden

Hier leest u hoe u een draadloos netwerk kunt vinden en er verbinding mee kunt maken.

  1. Om een ​​lijst met beschikbare draadloze netwerken te bekijken, selecteert u de Draadloos netwerken pictogram in het systeemvak aan de linkerkant van de taakbalk.

  2. Selecteer de gewenste netwerknaam en kies Aansluiten. Als het netwerk waarmee u verbinding probeert te maken onbeveiligd is (wat betekent dat er geen wachtwoord nodig is), zou u meteen toegang moeten hebben tot internet en andere netwerkbronnen. Als het netwerk is beveiligd, gaat u verder met de onderstaande stappen. Als het netwerk waarmee u verbinding probeert te maken niet in de lijst staat, zendt de router mogelijk de SSID van het netwerk (naam van het draadloze netwerk) niet uit. Raadpleeg de documentatie van uw router om te bepalen welke stappen nodig zijn om SSID-broadcasting in te schakelen.

    Vermijd waar mogelijk openbare netwerken die niet versleuteld zijn. Op een openbaar, niet-versleuteld netwerk kan iemand uw verbinding kapen en zien wat u via de ether verzendt.

Verbinding maken met een beveiligd netwerk

Beveiligde netwerken vereisen authenticatie. Als u verbinding maakt met een beveiligd draadloos netwerk, heeft u twee opties om u te verifiëren: U kunt het vereiste wachtwoord invoeren of de Veilige eenvoudige installatie knop op de router als deze die methode ondersteunt.

  1. Voer het netwerkwachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Om de tekens in het tekstveld te zien, wist u de Verberg tekens selectievakje. Dit is vooral handig als het wachtwoord lang en complex is.

  2. Als alternatief, wanneer u wordt gevraagd om het wachtwoord in te voeren, loopt u naar de router en drukt u op de Veilige eenvoudige installatie knop op de router. Na een paar seconden moet de computer verbinding maken met het draadloze netwerk. Als Secure Easy Setup niet werkt, probeert u het opnieuw. Als het nog steeds niet werkt, is de functie mogelijk uitgeschakeld op uw router. Raadpleeg de instructiehandleiding van de router om de functie in te schakelen en te configureren.