Skip to content

Verbinding maken met Xfinity Wi-Fi

20 de juli de 2021
ledephoto PhotobyBernardHermantonUnsplash 5c8bd1af46e0fb000187a297

Wat te weten

  • Selecteer in de lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken xfinitywifi > Aansluiten. Open een browser om de inlogportal weer te geven. Voer details in om verbinding te maken.
  • Als u geen Comcast/Xfinity-klant bent, selecteert u Begin onder de sectie met de titel Geen Xfinity-klant? Geen probleem.
  • Niet-klanten kunnen een gratis proefversie van de Comcast Wi-Fi On Demand-service starten of een Wi-Fi-dagpas kopen.

Als een van de voordelen van Xfinity Internet-klant, biedt Comcast klanten toegang tot internet buiten hun thuisnetwerk door verbinding te maken met de vele openbare Wi-Fi-hotspots van het kabelbedrijf. We laten u zien hoe u uw Xfinity-abonnement kunt gebruiken om elk mobiel apparaat of pc met draadloze mogelijkheden te verbinden met een Xfinity Wi-Fi-hotspot.

Verbinding maken met Xfinity Wi-Fi-hotspots

Hier leest u hoe u verbinding maakt met een Xfinity Wi-Fi-hotspot.

  1. Toegang tot uw apparaat Instellingen en schakel de Wi-Fi-functie in als deze nog niet is ingeschakeld.

  2. Wanneer de Wi-Ii van uw apparaat is ingeschakeld, verschijnt er een lijst met beschikbare draadloze netwerken op het scherm. Selecteer in deze lijst het netwerk met het label xfinitywifi. Als u hierom wordt gevraagd, selecteert u Aansluiten. Afhankelijk van uw apparaat kan de browser automatisch de Xfinity Wi-Fi-aanmeldingsportal weergeven. Als dit niet het geval is, kunt u het activeren door uw browser te openen en te proberen een website te laden.

  3. Voer uw Xfinity-gebruikersnaam (waarschijnlijk uw Comcast-e-mailadres) en wachtwoord in de tekstvakvelden in en kies vervolgens: Log in.

    xfinity login

  4. Nadat u bent ingelogd, is de hotspot klaar voor gebruik. Test uw verbinding door de browser te openen om een ​​webpagina te laden.

Opmerking:

Comcast raadt aan om de Xfinity Wi-Fi Hotspot-app (iOS/Android) te gebruiken wanneer je verbinding maakt met een Xfinity-hotspot. Het bevat meer beveiligingsfuncties en kan helpen bij het lokaliseren van hotspots in uw omgeving.

Wat is een Xfinity wifi-hotspot?

Xfinity Wi-Fi-hotspots zijn gratis te gebruiken openbare draadloze netwerken waartoe Xfinity Internet-klanten toegang hebben wanneer ze niet in hun draadloze thuisnetwerk zijn. Het belangrijkste voordeel is dat Xfinity Internet-klanten overal toegang moeten hebben tot internet waar een Xfinity Wi-Fi-hotspot in de buurt is, wat kan helpen het algehele smartphone-datagebruik van de klant te verminderen. Zowel mobiele apparaten als computers kunnen deze hotspots gebruiken, op voorwaarde dat ze draadloze mogelijkheden hebben. Als uw draadloze thuisnetwerk niet meer werkt, kunt u ook een Xfinity-hotspot gebruiken om verbinding te maken met internet totdat uw netwerk weer actief is, op voorwaarde dat uw huis zich in de buurt van een Xfinity Wi-Fi-hotspot bevindt.

Kunnen niet-klanten Xfinity Wi-Fi gebruiken?

Comcast staat niet-Xfinity Internet-klanten toe om zijn hotspots te gebruiken. Als u dit probeert te doen, selecteert u, wanneer u naar de Wi-Fi-inlogportal gaat, in plaats van in te loggen zoals een klant zou doen, het blauwe Begin knop onder de sectie met de titel Geen Xfinity-klant? Geen probleem. Volg vanaf daar de aanwijzingen op het scherm om een ​​gratis proefversie van Comcast’s Wi-Fi On Demand-service te starten of om een ​​Wi-Fi-dagpas te kopen om de hotspot te gebruiken.