Skip to content
5G

Verizon 5G: wanneer en waar u het kunt krijgen

25 de juli de 2021
verizon logo 5be390ddc9e77c0051642f13

Verizon was de eerste provider die 5G uitrolde in de Verenigde Staten. Het 5G-abonnement, genaamd Verizon 5G Thuis, is een vaste draadloze toegang (FWA)-service voor alleen 5G thuis. Het andere 5G-aanbod van Verizon, dat op 3 april 2019 werd gelanceerd, is voor mobiele apparaten, wat betekent dat de 5G-service overal werkt waar 5G-torendekking is. Aangezien 5G nog in de kinderschoenen staat, is FWA-dekking lang niet zo wijdverbreid als 4G. In feite heeft slechts een handvol Amerikaanse steden toegang tot de 5G-breedbandservice van Verizon. Verizon heeft echter duidelijk gemaakt dat het van plan is om de dekking van 5G Home en hun mobiele 5G-service in 2021 uit te breiden.

Verizon 5G-thuissteden

De huidige lijst met steden waar Verizon 5G Home werkt, is relatief kort, en zelfs binnen deze steden is de dekking beperkt tot bepaalde buurten: Arlington, TX; Anaheim, CA; Ann Arbor, MI; Akron, OH; Atlanta, GA; Charlotte, NC; Chicago, IL; Cincinnati, OH; Cleveland, OH; Colombia, SC; Columbus, Ohio; Dallas, Texas; Denver, Colorado; Des Moines, IA; Detroit, MI; Durham, NC; Fresno, Californië; Greensboro, NC; Hartford, CT; Houston, Texas; Indianapolis, IN; Kansas City, MO; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Louisville, Kentucky; Memphis, Tennessee; Miami, Florida; Milwaukee, WI; Minneapolis, MN; New Orleans, LA; Omaha, NE; Phoenix, AZ; Raleigh, NC; Riverside, Californië; Sacramento, CA; Salt Lake City, UT; San Antonio, Texas; San Diego, Californië; San Francisco, Californië; San José, Californië; Seattle, WA; Spokane, WA; St. Louis, MO; St. Paul, MN; St. Petersburg, FL; Tampa, Florida; en Tucson, AZ.

Voer uw adres in op de 5G Home-website om te zien of uw specifieke gebied wordt gedekt.

Details van Verizon 5G Home-abonnement

Wat u betaalt voor het 5G Home-abonnement van Verizon, hangt af van of u al een Verizon Wireless-account hebt met een smartphone-data-abonnement.

 • $50 /maand als u een Verizon Wireless-klant bent
 • $70 /maand als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij Verizon

Hier zijn enkele andere functies die u krijgt wanneer u zich aanmeldt voor de thuis 5G-service van Verizon:

 • Onbeperkt dataverbruik (geen datalimieten)
 • Geen bandbreedtebeperking
 • 5G-snelheden variërend van 300 Mbps tot 940 Mbps
 • Geen langlopende contracten

Volgens deze video van Verizon laat een snelheidstest zien dat een klant een downloadsnelheid van meer dan 800 Mbps, meer dan 400 Mbps voor upload en een latentie van 11 ms ontvangt. Dit zijn resultaten op, of beter, dan enkele van de snelste kabelinternetabonnementen die overal beschikbaar zijn.

Aanmelden voor Verizon 5G Home

U kunt Verizon 5G Home kopen via de 5G Home Internet-website. Voer uw adres op die pagina in om te bevestigen dat u op die locatie service kunt ontvangen. Een deel van het aanmeldingsproces omvat het plannen van een datum en tijd waarop Verizon naar uw huis komt om ervoor te zorgen dat u daadwerkelijk 5G-dekking krijgt waar u ook bent. Als uw dekking kan worden bevestigd, zullen zij de benodigde hardware installeren en u verbinden met hun netwerk. Tijdens de installatie krijg je een 5G-ontvanger voor binnen of buiten, afhankelijk van hoe sterk het signaal is. Verizon biedt gratis wifi-extenders om het signaal door je hele huis te sturen als het te zwak is. Het kan 30 minuten tot enkele uren duren om de 5G-internetservice voor thuis van Verizon te installeren. Zie Veelgestelde vragen over de internetconfiguratie van Verizon 5G als u meer vragen heeft over installatie in uw huis. Als Verizon 5G Home in uw regio beschikbaar is, maar niet op uw specifieke adres, kan dit zijn omdat er geen directe zichtlijn is tussen uw huis en de dichtstbijzijnde 5G-cel van Verizon.

Verizon’s mobiele 5G-service

Aanvankelijk zou de 5G-service van Verizon op 11 april 2019 live gaan, maar ze lanceerden het vroeg op 3 april 2019.

 • 22 april 2021: New Orleans LA, Fresno CA, Riverside CA en San Antonio TX
 • 25 februari 2021: Sacramento, Seattle en Pensacola
 • 17 december 2020: Tampa, Sint-Petersburg, Albuquerque en Durham
 • 20 november 2020: Akron OH en Nashville TN
 • 13 oktober 2020: Anaheim, Milwaukee, St. Louis, Syracuse en verschillende anderen
 • 6 augustus 2020: San José
 • 28 mei 2020: San Diego
 • 30 januari 2020: Little Rock, Kansas City, Cincinnati
 • 23 december 2019: Hampton Roads VA, Columbus OH en Cleveland OH
 • 20 december 2019: Miami, Grand Rapids, Charlotte, Greensboro, Salt Lake City en Spokane
 • 19 december 2019: Memphis
 • 18 december 2019: Hoboken
 • 17 december 2019: Des Moines
 • 16 december 2019: Los Angeles
 • 19 november 2019: Boston, Houston en Sioux Falls
 • 25 oktober 2019: Dallas en Omaha
 • 26 september 2019: Boise, Panama City en New York City
 • 23 augustus 2019: Phoenix
 • 31 juli 2019: Atlanta, Detroit, Indianapolis en Washington DC
 • 18 juli 2019: St. Paul
 • 1 juli 2019: Voorzienigheid
 • 27 juni 2019: Denver
 • 3 april 2019: Chicago en Minneapolis

Bekijk de 5G-dekkingskaart van Verizon om de specifieke gebieden met dekking nader te bekijken. Al deze locaties zijn voor 5G Ultra Wideband. 5G Nationwide is beschikbaar in meer dan 2.700 steden, beschikbaar voor meer dan 230 miljoen mensen. De 5G-service van Verizon is beschikbaar via verschillende apparaten (zie hieronder) en werkt op al hun onbeperkte abonnementen en prepaidabonnementen. Volgens Verizon is de 5G-service echt onbeperkt, wat betekent dat de snelheden niet worden verlaagd in tijden van congestie. Dit is in tegenstelling tot de andere onbeperkte abonnementen van het bedrijf, waarbij bijvoorbeeld na 75 GB gebruik gegevensbeperking in werking treedt.

5G-telefoons van Verizon

Er zijn verschillende 5G-telefoons die werken op het netwerk van Verizon, waaronder de iPhone 12, Samsung Galaxy S20 FE 5G UW en Google Pixel 5.

Verizon 5G: vooruitkijken

De hoge snelheden en lage latentie van 5G-services staan ​​op het punt om een ​​aantal industrieën drastisch te veranderen en mogelijk geheel nieuwe te creëren. Verizon investeert in een aantal gebieden waar deze nieuwe technologie een buitensporige impact kan hebben. In november 2018 gebruikte Verizon hun 5G-technologie om fans een virtual reality-ervaring te bieden tijdens een basketbalwedstrijd van Sacramento Kings en LA Lakers. Verizon liet een 5G First Responders Lab bouwen om te testen hoe 5G de openbare veiligheid kan verbeteren. Ze maakten in 2019 15 “opkomende technologieën met de kracht van 5G” mogelijk. De Verizon 5G Robotics Challenge was bedoeld om deelnemers te laten ontdekken hoe 5G de robotica-industrie zal beïnvloeden. Het lab was beschikbaar voor universiteiten en startups in de omgeving van Boston, MA, en de winnaars ontvingen een beurs van $ 300.000. Volgens een Verizon 2019 Investor Meeting-document zal het bedrijf ook een 5G FWA-service aanbieden met de naam 5G Office, een uitloper van 5G Home die gericht is op kleine bedrijven. Verizon test prijsopties voor 5G Office, maar er zijn momenteel geen andere details beschikbaar. Voor de Super Bowl van 2020 werkte Verizon samen met de NFL om een ​​weergavefunctie met meerdere camera’s en ondersteuning voor augmented reality-overlays van statistieken en toneelstukken te creëren voor alle Verizon 5G Ultra Wideband-klanten die de NFL OnePass-app gebruiken. Vanaf september 2019 was het FWA 5G-aanbod van Verizon gebaseerd op de 5G TF-standaard (Verizon’s 5G Technical Forum), maar het mobiele 5G-netwerk en eventuele toekomstige implementaties van FWA gebruiken 5G NR (3GPP 5G New Radio).