Skip to content

Verizon beweert dat 5G ons dichterbij zal brengen

5 de juli de 2021
GettyImages 682985558 76d139fa6fcb4960a664e9cdaebf3571

Belangrijkste leerpunten

  • 5G zal technologieën aandrijven die sport en cultuur bij mensen thuis brengen zonder dat ze stadions of musea hoeven te bezoeken, zei Hans Vestberg, CEO van Verizon, maandag op de Consumer Electronics Show.
  • De pandemie creëert een nieuwe urgentie voor de snelheid die wordt geboden door 5G-technologie, zei Vestberg.
  • Een “SuperStadium in the NFL”-app laat kijkers de verschillende camerahoeken van de game zien en augmented reality-functies gebruiken die spelersstatistieken tonen.

Ultrasnelle draadloze 5G-technologie zal sport en cultuur dichter bij de mensen brengen, zelfs als ze gedwongen zijn thuis te blijven tijdens de coronaviruspandemie, zei Hans Vestberg, CEO van Verizon, maandag op de Consumer Electronics Show. De uitrol van 5G is langzamer dan verwacht en heeft niet altijd de beloofde snelheden opgeleverd. Maar Verizon breidt zijn netwerken uit en de mogelijkheden zullen nieuwe toepassingen voor augmented reality, virtual reality en leveringen door drones mogelijk maken, zei Vestberg in een virtuele keynote-toespraak. De pandemie creëert een nieuwe urgentie voor de snelheid die wordt geboden door 5G-technologie, voegde hij eraan toe. “Onze wereld heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan sinds we voor het laatst de keynote-fase op CES in 2019 hebben betreden”, zei Vestberg. “De digitale revolutie heeft een extreme versnelling doorgemaakt en de kern van die transformatie is 5G-technologie. De toekomst van werk, leren, telezorg, detailhandel en streaming zijn onze huidige realiteit. En we zijn nog maar net begonnen. 5G is niet zomaar een technologische innovatie; het is het platform dat andere innovaties mogelijk maakt.”

SuperStadium laat je verschillende camerahoeken zien

Sport is een gebied waar 5G mensen het gevoel geeft dat ze aan het spelen zijn, zelfs als ze thuis zijn, zei Vestberg. Hij wees erop dat Verizon dit jaar 5G Ultra-Wideband, of het supersnelle type van zijn 5G-netwerk, zal inzetten in NFL-stadions. Een “SuperStadium in the NFL”-app laat kijkers de verschillende camerahoeken van de game zien en augmented reality-functies gebruiken die spelersstatistieken tonen. “5G is niet zomaar een technologische innovatie; het is het platform dat andere innovaties mogelijk maakt.” “Sport heeft mensen samengebracht, zelfs als we niet samen in een stadion konden zijn”, zei Vestberg. “Met 5G ultrabreedband kunnen we de manier veranderen waarop mensen onderweg naar sport kijken met een mobiel apparaat.”

Muzieklocaties zijn een ander gebied dat een boost zal krijgen van 5G, zei Vestberg op de conferentie. Verizon werkt samen met 15 Live Nation-locaties om 5G Ultra Wideband in te zetten om toegang te krijgen tot meerdere camerahoeken. Studenten zullen ook profiteren van 5G door musea op afstand te kunnen bekijken, zei Vestberg. Hij kondigde samenwerkingen aan met het Metropolitan Museum of Art in New York City en het Smithsonian Institution in Washington, DC om high-definition scans van exposities te produceren. Studenten kunnen de afbeeldingen bekijken en informatie over hen bekijken met behulp van 5G-netwerken. “In het Smithsonian, wanneer je het museum niet persoonlijk kunt bereiken”, kunnen virtuele bezoekers dingen als de Apollo 11-commandomodule verkennen, zei Vestberg.

Screenshots van The Met Unframed.

De Met Unframed is een virtuele kunst- en game-ervaring, met de verbeteringen van Verizon 5G Ultra Wideband. De tentoonstelling toont ongeveer 50 kunstwerken uit de collectie van The Met. The Met Unframed is toegankelijk vanaf elk 4G- of 5G-smartapparaat en is gratis beschikbaar voor een beperkte looptijd van vijf weken. Binnen de ervaring worden vier augmented reality-kunstwerken verbeterd met activeringen die toegankelijk zijn voor Verizon 5G Ultra Wideband-gebruikers.

Drones Telefoon Thuis

Vestberg kondigde ook een samenwerking aan met UPS om pakketten te bezorgen met drones die zijn verbonden met Verizon 4G LTE en 5G-testen en integratie voor bezorging.

De bedrijven willen retailproducten aanbieden via verbonden drones in The Villages in Florida. “We hebben de mogelijkheid nodig om meerdere drones te beheren en te ondersteunen, tegelijkertijd vliegend, verzonden vanaf een centrale locatie, opererend in een veilige en veilige omgeving”, zei Carol B. Tomé, CEO van UPS, in een virtuele verschijning op de CES-persconferentie . “Om dit op grote schaal te doen, hebben we naast Verizon en Skyward de kracht van 5G nodig.” Tomé zei dat de drone-leveringen de effecten van de pandemie kunnen helpen verlichten. UPS heeft al meer dan 3.800 drone-bezorgvluchten uitgevoerd en toekomstige drone-services zullen “de gezondheidszorg helpen de hoeveelheid tijd die onderweg is voor medicijnen te verminderen”, zei ze. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving van CES 2021.