Skip to content

Verizon lanceert officieel 5G Ultra Wideband-dekking

26 de juli de 2022
verizon5g 5edee025617d440a9919f2d41a4c8fd7

Verizon plaagde eerder deze maand de lancering van hun 5G Ultra Wideband-netwerk met een persbericht, waardoor velen zich afvragen wanneer de uitrol daadwerkelijk zou plaatsvinden. Die tijd is nu. Het bedrijf heeft zojuist officieel 5G-service gelanceerd naar meer dan 1.700 steden in heel Amerika, met meer dan 100 miljoen bestaande klanten. Het bedrijf merkte op dat “bijna een op de drie Amerikanen” woont in gebieden die worden bediend door Verizon 5G UWB (ultrabreedband), samen met twee miljoen bedrijven.

Verizon benadrukte dat dit netwerk snelheden tot 1 Gbps (1000 Mbps) bereikt en “kracht en prestaties biedt die vergelijkbaar zijn met een breedbandinternetverbinding in uw zak.” Bij de lancering horen verschillende deals voor nieuwe en reeds bestaande Verizon-klanten. Onbeperkte data-abonnementen worden geleverd met een hotspot van 50 GB, verschillende gratis entertainmentabonnementen, een maandelijkse International Travel Pass en meer. De service is ook beschikbaar als een internetpakket voor thuis, dat met 50 procent is verdisconteerd. Verizon heeft geen lijst verstrekt van welke steden worden gedekt door hun 5G Ultra Wideband-service, maar er is een interactieve kaart om te controleren of deze beschikbaar is in uw stad. Een andere optie is om gewoon te zoeken naar “5G UW” in de statusbalk van uw smartphone. Zowel Verizon als collega draadloze provider AT&T zijn verwikkeld in een wekenlang gevecht met de Federal Aviation Agency, aangezien de laatste suggereert dat het activeren van de C-bandtechnologie die dit verbeterde 5G-netwerk aandrijft, de radarhoogtemeters zou kunnen verstoren die piloten gebruiken om te landen in omstandigheden met slecht zicht. Als zodanig zijn de bedrijven overeengekomen om deze uitrol in de buurt van luchthavens uit te stellen.

Correctie 19/01/22: De link in paragraaf 2 is bijgewerkt om de eigen aankondiging van het bedrijf weer te geven in plaats van de berichtgeving van een ander nieuwsuitzending.