Skip to content

Verizon-snelheidstest

28 de juli de 2021
verizon speed test 66cf0702ba3c491099295d4d258da5a8

De Verizon Speed ​​​​Test is de online bandbreedtetest die Verizon hun snelle Fios-klanten voorstelt te gebruiken om hun internetsnelheid te testen. Als u een Verizon Fios-klant bent, is het testen van uw bandbreedte met de Verizon Speed ​​Test waarschijnlijk de beste manier om die Mbps- of Gbps-nummers op uw maandelijkse factuur te bevestigen. Als Verizon is niet uw ISP, zal het gebruik van deze snelheidstest waarschijnlijk niet bijzonder waardevol zijn. Meer daarover onderaan de pagina, evenals enkele algemene opmerkingen over de nauwkeurigheid van deze test.

Hoe de Verizon-snelheidstest te gebruiken

Verizon maakt gebruik van een gehost OOKLA-platform, iets dat je misschien hebt gezien bij een aantal andere snelheidstests die er zijn, dus dit proces kan er bekend uitzien:

  1. Bezoek verizon.com/speedtest/. U hoeft zich niet aan te melden bij uw Verizon-account of er zelfs maar een te hebben om deze test te gebruiken. Het werkt vanaf mobiele apparaten en desktopcomputers.

  2. Selecteer Begin. Maak je geen zorgen als er een paar seconden niets gebeurt, het laden duurt even.

  3. Wacht tijdens de download- en uploadtests. Het hele proces zou minder dan een minuut moeten duren.

Om deze test uit te voeren, verzendt en ontvangt Verizon willekeurige gegevens van en naar uw apparaat, waarna wat basiswiskunde uw internetsnelheid in Mbps bepaalt. Zodra de tests zijn voltooid, wordt u naar een overzichtspagina geleid. Daar kunt u de uiteindelijke download- en uploadresultaten zien, samen met uw openbare IP-adres, de serverlocatie die voor de test is gebruikt en de latentie. Noteer deze als u van plan bent uw internetsnelheid regelmatig te testen, een goed idee als u van plan bent Verizon om ondersteuning of een terugbetaling te vragen op basis van lage snelheden.

Wanneer wel (en niet) de Verizon-snelheidstest gebruiken?

De Verizon Fios-snelheidstest is eigenlijk alleen nuttig als u een Verizon-klant bent en niet op zoek bent naar een “echte” test. Zoals aan het begin van dit artikel vermeld, betekent dit dat de Verizon Speed ​​​​Test geweldig is om ervoor te zorgen dat u de bandbreedte krijgt waarvoor u betaalt. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat de snelheid waarvoor u Verizon betaalt, hoogstwaarschijnlijk niet is wat u ooit zult krijgen bij het streamen van Netflix of het downloaden van software, enz. U kunt ook testen met een niet door ISP gehoste HTML5 -gebaseerde internetsnelheidstest zoals TestMy.net, SpeedOf.Me of Bandwidth Place. Sommige snelheidstestsites bevatten ook meer functies dan Verizon biedt, zoals bepalen hoeveel gegevens moeten worden verzonden, de testserver kiezen, eerdere resultaten bekijken en uw snelheidstestnummers delen. Als je nog steeds niet zeker weet of de Verizon Fios-snelheidstest de juiste keuze is, zijn er andere opties om je internetsnelheid te testen, met testopties op basis van wat je zoekt.