Skip to content

Verleng de levensduur van uw printerinktcartridge met deze eenvoudige tips

7 de augustus de 2021
assortment of small ink printer cartridges to recycle 172227067 5a666b8761dac0001ad281d1

Inkjetprinters worden gebruikt in huizen, kantoren en thuiskantoren en zijn een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven. Printerinktcartridges zijn duur en hebben de neiging om op ongelegen momenten zonder inkt te zitten. Als u de levensduur van uw inkjetprintercartridges wilt verlengen, hebben we een lijst met tips en trucs verzameld die zijn ontworpen om de inkt langer te laten stromen, waardoor u tijd en geld bespaart. Inkjetcartridges hebben een kleine computerchip die het inktniveau bewaakt. Het waarschuwt u wanneer de inkt bijna op is. In sommige cartridges kunt u deze chip resetten voor een nauwkeurigere inktbeoordeling.

Negeer waarschuwingen dat de inkt op is

Uw printer waarschuwt u meestal met een waarschuwing dat de inktcartridges bijna leeg raken. Negeer deze waarschuwing een tijdje in plaats van naar buiten te rennen om nieuwe cartridges te kopen. In een laboratoriumtest ontdekte PC World dat inktcartridges 8 tot 45 procent van hun inkt bevatten wanneer dit bericht verschijnt. In het instellingengebied van veel printers is het mogelijk om waarschuwingen voor een laag inktniveau uit te schakelen.

Vermijd dikke lettertypen en vetgedrukte letters

Times New Roman-lettertypen die printerinkt besparen

Dikke lettertypen en vetgedrukte tekst hebben extra inkt nodig om af te drukken, dus maak je tekst dunner en bespaar. Probeer in plaats daarvan inktzuigende lettertypen, zoals Calibri en Times New Roman. Wil je nog meer inkt besparen? Download Ecofont, een gratis lettertype dat 20 procent minder inkt gebruikt door kleine witte cirkels binnen elk teken te plaatsen.

Een kleinere lettergrootte gebruiken

Kleinere lettergroottes besparen printerinkt

Wat is het verschil tussen een 12-punts lettertype en een 14-punts lettertype? Deze lettertypen hebben verschillende groottes en gebruiken verschillende hoeveelheden inkt. Gebruik kleinere tekst en vergroot alleen indien nodig, bijvoorbeeld in koppen.

Proef voordat u afdrukt

Collega's die een document proeflezen voordat ze het afdrukken om printerinkt te besparen

Neem voordat u een document afdrukt extra tijd om uw werk zorgvuldig te bewerken en te controleren. Maar al te vaak drukken we documenten af, vinden fouten en drukken het document vervolgens opnieuw af. Hoe minder keer u een document afdrukt, hoe meer inkt u bespaart.

Tweak uw printerinstellingen

Persoon die printerinstellingen op een printer instelt om printerinkt te besparen

Printers zijn in de fabriek ingesteld als inktslurpers, maar dat is eenvoudig te veranderen. Om de standaardinstellingen van uw printer op een Windows-computer bij te werken, selecteert u: Begin > Printers, klik met de rechtermuisknop op uw printer en selecteer vervolgens Printervoorkeuren. Overweeg de afdrukkwaliteit in te stellen op conceptmodus, de kleur in te stellen voor afdrukken in grijstinten en documentopties in te stellen om meerdere pagina’s per vel af te drukken.

Print precies wat je nodig hebt

Print What You Like bespaart printerinkt

Als u een artikel of recept van een website moet afdrukken en geen advertenties en foto’s wilt afdrukken, is er een eenvoudige manier. Met de website Print What You Like kunt u een pagina afdrukken zonder extra’s die inkt verbruiken. Voer de URL in en de gratis service creëert een schoon, afdrukbaar document dat inkt bespaart.

Afdrukvoorbeeld gebruiken

Een ouder zittend met een baby op schoot, kijkend naar een afdrukvoorbeeld van een document om printerinkt te besparen

Heb je ooit iets van het web geprint, om te ontdekken dat het niet op de pagina paste? Het is een verspilling van inkt, papier en tijd. Dit is een gemakkelijk te vermijden probleem. Selecteer Afdrukvoorbeeld voordat u iets naar de printer stuurt om eventuele problemen op te lossen voordat u het document op papier afdrukt.

Controleer op verstopte spuitmonden of printkoppen

Inktpatronen in een inkjetprinter klaar om te worden schoongemaakt

Drukt uw cartridge niet meer goed af? Controleer voordat u het weggooit of een verstopte spuitmond of printkop niet de boosdoener is. Verwijder de cartridge voorzichtig uit de printer en veeg de onderkant schoon met een vochtige papieren handdoek. Installeer het vervolgens opnieuw en druk opnieuw af.

Kies Opslaan in plaats van Afdrukken of Afdrukken naar PDF

Sla een document op in plaats van het af te drukken om printerinkt te besparen.

Als u alleen een digitaal document nodig heeft, kunt u overwegen om het af te drukken naar PDF of het bestand op uw harde schijf op te slaan. Als u alleen afdrukken maakt wanneer dat nodig is, bespaart u printerinkt en houdt u uw werkruimte overzichtelijk.