Skip to content

Verticale lijnen op een Samsung-tv herstellen

23 de april de 2022
title c0a673f2ceec4e48bf0388773f3bd360

Een veelvoorkomend probleem waar sommige Samsung LED-tv-bezitters mee te maken hebben gehad, zijn verticale lijnen, horizontale lijnen of ghosting in het beeld op hun tv. Ze kunnen verschijnen als gekleurde of zwarte lijnen of afbeeldingen die lijken op dubbele (of driedubbele of meer) belichting in een afbeelding, waar afbeeldingen elkaar overlappen. Ongeacht wat u ziet, er zijn enkele dingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Wat veroorzaakt verticale lijnen op Samsung LED-tv?

Er zijn meestal twee oorzaken van verticale lijnen op een Samsung LED-tv: een slechte verbinding of een verwerkingsprobleem. Als het probleem een ​​slechte verbinding is, kunt u dit waarschijnlijk zelf oplossen met behulp van de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Als het probleem echter een verwerkingsprobleem is, betekent dit dat u een defect verwerkingsbord, scalaire PCB, T-Con of Cof-IC kunt hebben, in welk geval een professional uw televisie moet inspecteren en repareren. Losse of incompatibele verbindingen kunnen ook ghosting veroorzaken. Toch is het ook mogelijk dat je antenneproblemen hebt of, net als bij verticale lijnen, een slecht onderdeel in de tv hebt dat een professional moet repareren.

Hoe kom ik van de verticale lijnen op mijn Samsung TV af?

Als u verticale lijnen of nevenbeelden op uw Samsung-tv ervaart, is het eerste waar u op moet letten, wat u ziet. De aard van de afwijking die u waarneemt, kan u helpen het probleem vast te stellen. Hier zijn enkele mogelijke problemen en de meest waarschijnlijke bijbehorende oplossingen:

 • Golvende of bewegende lijnen: lijnen die bewegen, zwaaien of golvend lijken, kunnen erop wijzen dat u een slechte verbinding heeft.
 • Rechte of stilstaande lijnen: Rechte of vaste lijnen (lijnen die niet bewegen) kunnen wijzen op een probleem met de interne werking van de televisie.
 • Meerdere afbeeldingen op elkaar gestapeld: Ghosting, of wanneer meerdere afbeeldingen op elkaar worden gestapeld, zoals een afbeelding met dubbele belichting, kan betekenen dat u een slechte verbinding heeft, of dat er interne onderdelen defect zijn.
 • Verticale lijnen: Verticale lijnen zijn meestal een indicatie dat u een slechte verbinding heeft, en het opnieuw plaatsen van uw kabels kan het probleem verhelpen.

Met deze ideeën in gedachten, zijn hier een paar dingen die u kunt doen om de lijnen te laten verdwijnen en uw tv weer goed te laten werken.

 1. Koppel al uw kabels los en sluit ze opnieuw aan. Een van de meest voorkomende oorzaken van lijnen die op uw tv-scherm verschijnen, is een defecte of gecorrodeerde verbinding. Corrosie kan optreden in klimaten met extreme temperatuurschommelingen of in gebieden waar de luchtvochtigheid altijd hoog is. Probeer alle verbindingen op uw tv te verwijderen en sluit ze vervolgens opnieuw aan

 2. Als alles opnieuw is aangesloten en de lijnen nog steeds op uw tv verschijnen, probeer dan op de achterkant van de tv te tikken. Als je een plek vindt waar je tikt en de lijnen verdwijnen, heb je waarschijnlijk een intern verbindingsprobleem. Het tikken lost het probleem tijdelijk op, maar het zal waarschijnlijk terugkeren. In dit geval heb je twee opties. U kunt proberen de achterkant van uw tv te verwijderen en de interne verbindingen opnieuw aan te brengen. Houd er echter rekening mee dat als uw tv nog steeds onder de garantie valt, hierdoor uw garantie hoogstwaarschijnlijk komt te vervallen, wat betekent dat Samsung u niet zal helpen het probleem op te lossen. De andere optie is om contact op te nemen met Samsung voor een oplossing. U moet door het invoeren van uw tv-informatie op de Samsung-website lopen, maar dan kunt u toegang krijgen tot hun berichtensysteem, ze bellen of service aanvragen om het probleem te verhelpen.

 3. Voer een fototest uit. Een fototest is nuttig als het probleem dat u ondervindt constant is. Deze test kan uw interne componenten en verbindingen controleren en u laten weten welk type probleem u ondervindt, zodat u weet of u uw verbindingen moet proberen, uw firmware moet bijwerken of een afspraak voor reparatie moet maken.

 4. Update de firmware op uw Samsung TV. Als uw firmware verouderd is, kan dit allerlei problemen veroorzaken, inclusief lijnen op uw tv-beeld. Probeer uw tv bij te werken en bekijk het beeld opnieuw.

 5. Reset uw Samsung Smart TV. Er is een kleine kans dat het probleem dat u ondervindt, kan worden opgelost met een reset die de software terugzet naar de oorspronkelijke versie. Als u besluit deze stap te proberen, onthoud dan dat alle apps die u heeft gedownload, worden verwijderd en dat u zich opnieuw moet aanmelden bij al uw services zodra de tv weer aan de gang is.

Als geen van deze stappen uw probleem oplost, moet u contact opnemen met Samsung om te bepalen of uw tv nog steeds onder de garantie valt en waar u deze kunt laten repareren, omdat het probleem waarschijnlijk een defect intern onderdeel is dat moet worden vervangen.

FAQ

 • Hoe repareer ik verticale lijnen op een Samsung plasma-tv?

  Om verticale lijnen op een Samsung-plasma-tv te corrigeren, trekt u het netsnoer ongeveer 30 seconden uit het stopcontact en steekt u het er weer in om de tv te resetten. Als het probleem hiermee niet is opgelost, probeert u de audio-videoverbindingskabels die op uw bronapparaat zijn aangesloten opnieuw vast te maken. Wanneer de kabels in zowel het bronapparaat als de plasma-tv zijn vastgezet, controleert u uw beeld opnieuw. Schroef ook de coaxkabel los van de plasma-tv-ingang en controleer op eventuele schade; schroef het weer vast en controleer op beeldverbetering.

 • Hoe repareer ik een wazig scherm van een Samsung TV?

  Als je een wazig scherm op je Samsung-tv ervaart, heeft het signaal dat deze ontvangt mogelijk de verkeerde resolutie. Probeer nieuwe kabels om te wisselen of een nieuwe settopbox te kopen. U kunt ook proberen een zachte reset uit te voeren, HDMI-kabels te vervangen en de zoominstellingen van uw tv te controleren, die mogelijk onjuist zijn.