Skip to content

Verzenden vanaf meerdere ‘Van’-adressen in macOS Mail

8 de augustus de 2021
postal worker 953461048 5b80287346e0fb0050b19748

Als u meerdere e-mailaccounts hebt en deze wilt gebruiken voor het verzenden van e-mail op uw Mac met macOS, kunt u de Mail-toepassing zo configureren dat deze naar behoefte wordt gebruikt, zodat u e-mail kunt verzenden vanaf verschillende e-mailadressen. Een scenario waarin u dit het beste kunt gebruiken, is wanneer u meerdere e-mailaccounts hebt, maar op sommige geen e-mail ontvangt. Misschien heb je er een die alleen wordt gebruikt om berichten naar andere accounts door te sturen, en je hebt er geen volledige toegang toe nodig, maar je wilt er wel e-mail van sturen.

Informatie in dit artikel is van toepassing op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13) en macOS Sierra (10.12).

Hoe te verzenden vanuit verschillende e-mailaccounts

Configureer macOS Mail om meerdere e-mailadressen te gebruiken:

 1. Start de Mail toepassing op uw Mac door op het pictogram in het Dock te klikken.

 2. Van Mail selecteer in de menubalk Voorkeuren.

 3. Klik op de rekeningen tabblad bovenaan het voorkeurenscherm van Mail General.

  Tabblad Mailaccounts

 4. Selecteer het gewenste account waaraan u meerdere Van-adressen wilt koppelen door op de accountnaam in het linkerdeelvenster te klikken.

 5. In de E-mailadres veld, selecteer E-mailadressen bewerken en voer vervolgens alle e-mailadressen in die u met dit account wilt kunnen gebruiken.

  E-mailadressen bewerken

 6. Verlaat de rekeningen voorkeuren scherm.

U kunt nu e-mail verzenden vanaf elk van de e-mailadressen die u hebt ingesteld.

Een van-e-mailadres selecteren in Mail

Om te kiezen welke van de adressen u wilt gebruiken met een e-mail, klikt u op de Van veld. Als u de optie Van niet ziet:

 1. Open een nieuwe e-mail in de Mail-toepassing.

 2. Klik in de Van adresveld en klik op de pijlen aan de rechterkant van het veld om een ​​vervolgkeuzemenu te openen met alle adressen die u voor het account hebt ingevoerd.

  Van veldpijlen

 3. Selecteer een Van-adres in het menu door erop te klikken.

  Selectie van Van-adressen