Skip to content

Vet en cursief simuleren in Photoshop

15 de augustus de 2021
high angle view of female design professional using computer at home 734166007 5b2f996cba617700363760bf

Wat te weten

  • Markeer de tekst, selecteer Meer in het tekenpaletmenu en selecteer vervolgens Faux Vet of Vals cursief.
  • Schakel het vinkje uit Faux Vet en Vals cursief wanneer u klaar bent en vermijd het verder wijzigen van de tekst.
  • Photoshop geeft u alleen opties voor vet of cursief wanneer het lettertype die stijlen bevat en ondersteunt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tekst vet en cursief kunt maken in Photoshop versie 5.0 en hoger.

Vind je karakterpalet

Selecteer het menutabblad op de balk met gereedschapsopties om uw Karakter palet als het nog niet wordt weergegeven ga naar Raam > Karakter.

Selecteer uw tekst

Selecteer de gewenste tekst vet of cursief door de woorden te markeren. Selecteer de 3 horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het paletmenu.

Het menu Meer in het venster Karakter

Je zou opties moeten zien voor Faux Vet en Vals cursief. Kies degene die je wilt – of beide.

De opties Faux Bold en Faux Italic

Vetgedrukte en cursieve opties kunnen in sommige downloadbare Photoshop-versies onder aan het tekenpalet verschijnen als een rij letter T’s. De eerste T is voor vet en de tweede voor cursief. Selecteer gewoon degene die je wilt. Je ziet hier ook andere opties, zoals het instellen van tekst in hoofdletters.

Mogelijke problemen

Niet alle gebruikers zijn fan van de Faux Vet of Vals cursief opties omdat ze enkele kleine problemen kunnen veroorzaken. Ze kunnen fouten in de tekst veroorzaken als u van plan bent het document op te sturen voor professioneel afdrukken. De meeste zijn echter eenvoudig te repareren. Vergeet niet je selectie uit te schakelen nadat je je doel hebt bereikt. Schakel het vinkje uit Faux Vet of Vals cursief om weer normaal te worden. Het zal niet automatisch gebeuren – het is een “plakkerige” instelling. Als u het eenmaal gebruikt, worden alle toekomstige typen op deze manier weergegeven totdat u het ongedaan maakt, zelfs als u op een andere dag aan een ander document werkt. U kunt ook selecteren: Karakter resetten in het tekenpalet, maar dit kan andere instellingen die u wilt behouden, zoals uw lettertype en grootte, ongedaan maken. U moet de instellingen die u wilt behouden opnieuw instellen, maar uw tekst zou er weer normaal uit moeten zien nadat u dit hebt gedaan. Je kunt daarna geen tekst of tekst meer vervormen in vorm Faux Vet opmaak is toegepast. U krijgt een bericht met de volgende tekst: Kan je verzoek niet voltooien omdat de tekstlaag een faux vetgedrukte stijl gebruikt. In Photoshop 7.0 en hoger wordt u geadviseerd om: Attribuut verwijderen en doorgaan. Met andere woorden, u kunt de tekst nog steeds kromtrekken, maar deze wordt niet vet weergegeven. Het goede nieuws is dat het ongedaan maken van de Faux Vet, in dit geval, is bijzonder eenvoudig — selecteer gewoon OK in het waarschuwingsvenster en uw tekst wordt weer normaal.