Skip to content

Video, foto’s en muziek importeren naar een nieuw Mac iMovie-project

15 de september de 2021
146130772 56a249a75f9b58b7d0c8bbb4 5ae6a7e831283400371e683b

iTunes maakt het voor beginners gemakkelijk om films te maken op hun Mac-computers met iMovie. Maar totdat je met succes je eerste film hebt gemaakt, kan het proces intimiderend zijn. Volg deze instructies om aan de slag te gaan met uw eerste iMovie-project.

Ben je klaar om te beginnen met het bewerken van video in iMovie?

Een Apple-computer.

Als je nieuw bent in het bewerken van video met iMovie, begin dan met het verzamelen van alle benodigde elementen op één plek: je Mac. Dit betekent dat je de video waarmee je wilt werken al in de Mac-app Foto’s moet hebben. Doe dit door uw iPhone, iPad, iPod touch of camcorder aan te sluiten op de Mac om de video automatisch naar de Foto’s-app te importeren.

Alle afbeeldingen of geluiden die u wilt gebruiken bij het maken van uw film, zouden ook al op de Mac moeten staan, in de Foto’s-app voor afbeeldingen of in iTunes voor geluid. Als iMovie nog niet op uw computer staat, is het beschikbaar als gratis download in de Mac App Store.

Een nieuw iMovie-project openen, een naam geven en opslaan

Apple computertoetsenbord

Voordat u begint met bewerken, moet u uw project openen, een naam geven en opslaan:

 1. iMovie openen.
 2. Klik op de Projecten tabblad bovenaan het scherm.
 3. Klik op de Maak nieuw knop in het scherm dat wordt geopend.
 4. Selecteer Film in het vervolgkeuzemenu om video, afbeeldingen en muziek te combineren in uw eigen film. De app schakelt over naar het projectscherm en geeft je film een ​​generieke naam zoals “Mijn film 1.”
 5. Klik op de Projecten in de linkerbovenhoek van het scherm en voer een naam in voor uw film om de algemene naam te vervangen.
 6. Klik Oke om het project op te slaan.

Wanneer u aan uw project wilt werken, klikt u gewoon op de Projecten knop bovenaan het scherm en dubbelklik op de film uit de opgeslagen projecten om deze in het mediascherm te openen voor bewerking.

Video importeren naar iMovie

Glimlachende vrouw die laptop computer thuis met behulp van

Toen u uw films van uw mobiele apparaat of uw camcorder naar uw Mac overzette, werden ze in het Video-album in de Foto’s-app geplaatst.

 1. Om de gewenste videobeelden te vinden, klikt u op Foto’s Bibliotheek in het linkerdeelvenster en kies het tabblad Mijn media. Selecteer in het vervolgkeuzemenu boven aan het scherm onder Mijn media Albums.
 2. Klik op de Videos album om het te openen.
 3. Blader door de video’s en selecteer er een die u in uw film wilt opnemen. Sleep de clip naar het werkgebied direct eronder, de tijdlijn genaamd.
 4. Als u nog een video wilt opnemen, sleept u deze achter de eerste op de tijdlijn.

Foto’s importeren in iMovie

Groene appel en computertoetsenbord

Wanneer je je digitale foto’s al hebt opgeslagen in Foto’s op je Mac. het is gemakkelijk om ze in uw iMovie-project te importeren.

 1. Klik in iMovie op Foto’s Bibliotheek in het linkerdeelvenster en kies het tabblad Mijn media.
 2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu boven aan het scherm onder Mijn media Mijn albums of een van de andere selecties zoals Mensen, Plaatsen of Gedeeld om miniaturen van die albums in iMovie te zien.
 3. Klik op een album om het te openen.
 4. Blader door de foto’s in het album en sleep de foto die je wilt gebruiken naar de tijdlijn. Plaats het waar u het in de film wilt hebben.
 5. Sleep eventuele extra foto’s naar de tijdlijn.

Voeg audio toe aan je iMovie

Apple passeert Google als meest waardevolle merk ter wereld

Hoewel je geen muziek aan je video hoeft toe te voegen, zorgt muziek wel voor een sfeer en een professioneel tintje. IMovie maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot muziek en audio te mixen die al in iTunes op je computer is opgeslagen.

 1. Klik op de Audio tabblad bovenaan het scherm naast het tabblad Mijn media.
 2. Selecteer iTunes in het linkerdeelvenster om de muziek in uw muziekbibliotheek weer te geven.
 3. Blader door de lijst met melodieën. Als u er een wilt bekijken, klikt u erop en klikt u vervolgens op de afspeelknop die ernaast verschijnt.
 4. Klik op het gewenste nummer en sleep het naar je tijdlijn. Het verschijnt onder de video- en fotoclips. Als het langer duurt dan je film, kun je het bijsnijden door op de audiotrack op de tijdlijn te klikken en de rechterrand te slepen zodat deze overeenkomt met het einde van de clips erboven.

Bekijk je video

Apple passeert Google als meest waardevolle merk ter wereld

Nu heb je alle onderdelen die je in je film wilde hebben op de tijdlijn staan. Beweeg uw cursor over de clips in de tijdlijn en zie een verticale lijn die uw positie aangeeft. Plaats de verticale lijn aan het begin van uw eerste videoclip op de tijdlijn. U ziet het eerste frame vergroot in het grote bewerkingsgedeelte van het scherm. Klik op de afspeelknop onder de grote afbeelding voor een preview van de film die je tot nu toe hebt gemaakt, compleet met muziek. Je kunt nu stoppen, blij met wat je hebt, of je kunt effecten toevoegen om je videobeelden op te fleuren.

Effecten aan uw film toevoegen

Apple op een laptopcomputer

Om een ​​voice-over toe te voegen, klik je op het microfoonpictogram in de linkerbenedenhoek van het filmvoorbeeldscherm en begin je te praten. Gebruik de effectknoppen boven aan het filmvoorbeeldscherm om:

 • Kleur, huidtinten of witbalans aanpassen
 • Verander de verzadiging of temperatuur van de kleur
 • Een foto bijsnijden of een Ken Burns-effect toepassen
 • Stabiliseer wankele video
 • Pas het geluidsvolume aan
 • Achtergrondruis verminderen
 • Verander de snelheid van de video of voer het in omgekeerde volgorde uit
 • Kies uit een grote selectie clip- en audio-effecten

Uw project wordt opgeslagen terwijl u werkt. Als u tevreden bent, gaat u naar het tabblad Projecten. Klik op het pictogram voor uw filmproject en selecteer Theater uit het vervolgkeuzemenu dat zich onder uw filmpictogram bevindt. Wacht terwijl de applicatie je film rendert. Klik op de Theater tabblad bovenaan het scherm om uw film op volledig scherm te bekijken.

Opmerking: Dit artikel is getest in iMovie 10.1.7, uitgebracht in september 2017. Er is een mobiele app voor iMovie beschikbaar voor iOS-apparaten.