Skip to content

Video versnellen op een iPhone

2 de juli de 2021
GettyImages 979457938 72d4040a834f44a484d28e8a8b49eea9

Wat te weten

 • Foto’s-app: tik op Albums > Langzaam afgespeelt.> selecteer een slowmotionvideo > Bewerk. Gebruik de verticale lijnen onderaan om de snelheid te wijzigen. Kraan Gedaan.
 • iMovie: Tik op Project maken > Film > Media > Video > Langzaam afgespeelt > selecteer video > tik op vinkje > Film maken > Tik op videotijdlijn.
 • Tik vervolgens op het klokpictogram en verplaats de schuifregelaar voor snelheidsregeling zodat het nummer naast het konijn wordt weergegeven 1x. Kraan Gedaan.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de videosnelheid van slo-mo iPhone-video’s kunt wijzigen in normale snelheid met behulp van de Foto’s-app en iMovie. Deze instructies zijn van toepassing op alle iPhone-modellen met iOS 13 en hoger. De basisideeën zijn ook van toepassing op eerdere versies van iOS, maar de stappen kunnen enigszins verschillen.

Video versnellen in de Foto’s-app op een iPhone

Misschien is de eenvoudigste manier om de videosnelheid op een iPhone te veranderen van slo-mo naar normale snelheid, door de vooraf geïnstalleerde Foto’s-app te gebruiken. Alle slowmotionvideo’s die je met je iPhone maakt, worden daar opgeslagen. De bewerkingstools die in Foto’s zijn ingebouwd, kunnen de slowmotionvideo’s versnellen. Volg gewoon deze stappen:

 1. Open de Foto’s app.

 2. Kraan Albums.

 3. Scroll naar beneden naar de Mediatypen sectie en tik op Langzaam afgespeelt.

 4. Tik op de slowmotionvideo die je wilt versnellen.

 5. Als de video is geopend, tik je op Bewerk.

 6. Langs de onderkant is een reeks verticale lijnen. Deze geven de snelheid van de video op dat punt in de opname aan. Lijnen die heel dicht bij elkaar liggen, geven de normale snelheid aan, terwijl lijnen die ver uit elkaar liggen, aangeven dat dat gedeelte in slowmotion is.

 7. Tik op de balk met de lijnen erin en sleep je vinger over het slowmotion-gedeelte. Als u dit doet, worden alle lijnen gewijzigd in de dicht bij elkaar staande versie die aangeeft dat ze op normale snelheid zijn.

  Screenshots van het versnellen van slowmotionvideo's in de iPhone Photos-app.

 8. Als je de snelheid van de video hebt gewijzigd, tik je op Gedaan om de video op te slaan. Ben je van gedachten veranderd en wil je slowmotion weer aan de video toevoegen? Selecteer de sectie die u wilt vertragen, zodat deze zich in de gele balk bevindt. Sleep vervolgens uw vinger over de balk met lijnen totdat de lijnen verder uit elkaar staan.

Video versnellen in iMovie op een iPhone

Als je liever hebt dat je filmbewerkings-apps iets krachtiger zijn dan Foto’s, kun je iMovie van Apple kiezen (download iMovie in de App Store). De iMovie-app biedt allerlei videobewerkingsfuncties, waaronder het toevoegen van filters, titels, muziek en meer. Het laat je ook slowmotion video converteren naar normale snelheid. Volg deze stappen om video in iMovie te versnellen:

 1. Open iMovie.

 2. Kraan Project maken.

 3. Kraan Film.

 4. Kraan Media.

  Screenshots van veranderende videosnelheid in iMovie op iPhone.

 5. Kraan Video.

 6. Kraan Langzaam afgespeelt.

 7. Tik op de slowmotionvideo die je wilt versnellen. Tik vervolgens op het vinkje in het pop-upmenu.

 8. Kraan Film maken.

  Screenshots van veranderende videosnelheid in iMovie op iPhone.

 9. Tik op de tijdlijn van de video om de bewerkingsopties onder aan het scherm weer te geven.

 10. Druk op klok pictogram om toegang te krijgen tot de afspeelsnelheidsregelaars. De snelheidsregelaars zijn een reeks lijnen met aan het ene uiteinde een schildpad, die slo-mo voorstelt, en een konijn aan het andere uiteinde, dat de snelheid voorstelt. Een cijfer naast het konijnenpictogram geeft de snelheid van de video aan.

 11. Verplaats de schuifregelaar voor snelheidsregeling zodat het nummer naast het konijn wordt weergegeven 1x. Dat is normale snelheid.

  De afspeelsnelheid van een video aanpassen

 12. Kraan Gedaan om de video met gewijzigde snelheid op te slaan.

 13. Tik in het videoscherm op de actieknop (het vierkant met de pijl die eruit komt) om de video te delen, te exporteren of er andere dingen mee te doen.

  De knoppen Gereed en Delen

Meer weten over video en videobewerking op de iPhone? We hebben artikelen over hoeveel video’s een iPhone kan bevatten, hoe u tegelijkertijd video’s en foto’s kunt maken en nog veel meer.