Skip to content

Videoclips bewerken in Windows Movie Maker

25 de juli de 2021
GettyImages 846843010 5afc75f1fa6bcc0036b2f42d 5c8c17ac46e0fb00014a96c3

Leer het proces van het bewerken van video’s in het Windows Movie Maker-programma, waardoor uw werk een stuk eenvoudiger wordt wanneer u zich moet verdiepen in uw volgende filmproject.

Video importeren om te bewerken

Voordat u begint met bewerken in Movie Maker, moet u enkele videoclips importeren.

Geef de videoclips een titel

Over het algemeen slaat Windows Movie Maker uw geïmporteerde clips op met generieke titels. Je moet de clips hernoemen met titels die verwijzen naar hun inhoud. Dit maakt het gemakkelijker om specifieke scènes te vinden en houdt uw project beter georganiseerd.​ Om een ​​videoclip te hernoemen, dubbelklikt u op de huidige titel. Hierdoor wordt de tekst gemarkeerd, die u kunt verwijderen en vervangen door de nieuwe titel.

Clips splitsen in afzonderlijke scènes

Windows Movie Maker doet meestal goed werk door scène-onderbrekingen in je video te identificeren en de video dienovereenkomstig op te splitsen in clips. Je zult echter af en toe eindigen met een clip die meer dan één scène bevat. Wanneer dit gebeurt, kunt u de clip in twee afzonderlijke scènes splitsen. Als u een videoclip wilt splitsen, zoekt u de afspeelkop op het eerste frame na de scène-einde. Klik op de Splitsen pictogram, of gebruik de sneltoets CTRL + L. Hierdoor wordt de originele videoclip opgesplitst in twee nieuwe. Als u per ongeluk een clip in tweeën splitst, kunt u eenvoudig de originele, volledige videoclip herstellen. Selecteer gewoon de twee nieuwe clips en klik op CTRL + M. En voila, de twee clips zijn weer één.

Verwijder ongewenste frames Frame

Het splitsen van clips is ook een handige manier om ongewenste frames aan het begin of einde van een videoclip te verwijderen. Splits gewoon de clip om het deel dat u wilt gebruiken te scheiden van al het andere. Hierdoor worden twee clips gemaakt en kunt u degene die u niet wilt verwijderen.

Storyboard je video

Zodra je je clips hebt opgeruimd en klaar bent om in de film te gaan, kun je alles in het storyboard rangschikken. Sleep de clips en zet ze neer in de volgorde waarin ze moeten verschijnen. U kunt een voorbeeld van uw film op de monitor bekijken en het is gemakkelijk om de clips opnieuw te rangschikken totdat u de volgorde van de film goed hebt.

Clips in de tijdlijn bijsnijden

Nadat u uw videoclips in het storyboard hebt gerangschikt, kunt u besluiten dat u de tijdsduur wilt aanpassen dat sommige clips worden afgespeeld. Doe dit door de videoclips in de bewerkingstijdlijn bij te snijden. Schakel eerst over van Storyboard tot Tijdlijn weergave. Plaats vervolgens uw cursor aan het begin of einde van de clip die u wilt aanpassen. Er verschijnt een rode pijl met de instructies ​klik en sleep om clip bij te snijden. Sleep de pijl om het begin of einde van de clip weg te knippen. Wanneer u de muis loslaat, blijft het gemarkeerde gedeelte van de clip behouden en wordt de rest verwijderd. Door uw clips bij te snijden, kunt u uw video zo verfijnen dat de scènes vloeiend in elkaar overlopen.

Maak je Movie Maker-video af

Nadat je de videoclips hebt bewerkt, kun je de laatste hand leggen aan je film door muziek, titel, effecten en overgangen toe te voegen.