Skip to content

Video’s roteren op Android

2 de augustus de 2021
rotate video getty 5ae80a9ca18d9e0037b96028

Wat te weten

 • Uploaden naar Google Foto’s: In Galerij, kies je video en selecteer vervolgens het pictogram voor delen > Uploaden naar foto’s. Kies een account om naar te uploaden.
 • Tik in Google Foto’s op zoekbalk > Videos. Selecteer je video en tik vervolgens op het schuifbalkpictogram. Kraan Draaien totdat het correct is georiënteerd. Kiezen Sparen.

Of je nu een tablet of je telefoon gebruikt, je kunt Google Foto’s gebruiken om video’s te roteren die in de verkeerde richting zijn opgenomen. Het enige dat u nodig hebt, is een Google-account en de Google Foto’s-app die op uw telefoon is geïnstalleerd. Voor de meeste Android-telefoons is de app al geïnstalleerd als onderdeel van de Google Suite of apps en is deze gekoppeld aan het Google-account dat u op uw telefoon gebruikt.

Upload je video’s naar Google Foto’s

Voordat je een video kunt draaien, moet je deze uploaden naar Google Foto’s.

 1. Open de Galerij op je Android-telefoon of -tablet.

 2. Tik op de video die je wilt uploaden en selecteer vervolgens de Pictogram delen.

 3. Kiezen Uploaden naar foto’s.

 4. Als je meerdere Google-accounts hebt, kies je het account waarnaar je de video wilt uploaden.

Hoe u uw video’s in Google Foto’s kunt roteren

Nadat de video is geüpload naar uw Google-account, wijzigt u de rotatie.

 1. Open Google Foto’s op je Android-telefoon en tik op de zoekbalk.

 2. Kiezen Videosen selecteer vervolgens de video die je wilt draaien.

 3. Druk op schuifbalkpictogram (het staat onderaan het scherm in het midden).

 4. Selecteer Draaien totdat de video is georiënteerd zoals u het wilt.

 5. Kiezen Sparen.

  Instellingen, Draaiknop, Opslaan op Android

Beperkingen

Je kunt elke video die je persoonlijk hebt gefilmd en naar je telefoon hebt gedownload, roteren. Je kunt video’s die je van internet hebt gedownload niet roteren. De video moet op uw telefoon worden opgeslagen en vervolgens worden geüpload naar Google Foto’s om deze correct aan te passen. Wanneer u een video roteert, roteert u de oriëntatie. Als een video in portret is opgenomen en de telefoon is gekanteld naar landschap, dan kun je deze op de juiste manier draaien. Als je de video echter in portretmodus hebt gemaakt en op die manier hebt opgenomen, wordt de video in plaats van de oriëntatie te veranderen, gedraaid zodat deze zijwaarts is. Als je de oriëntatie van een video wilt wijzigen, kun je dit niet vanaf je telefoon doen. In plaats daarvan heb je filmbewerkingssoftware nodig, zoals iMovie op Mac of Windows Movie Maker. Deze programma’s roteren een video en veranderen de oriëntatie zodat deze eruitziet zoals jij dat wilt.

Andere opties

Hoewel Google Foto’s de gemakkelijkste optie is om foto’s te roteren, zijn er verschillende apps die video’s roteren. De meeste van deze apps bevatten echter advertenties, vereisen dat u voor hun services betaalt of hebben bruikbaarheidsproblemen. Twee van de best beoordeelde apps voor videorotatie zijn Rotate Video FX en Smart Video Rotate and Flip.