Skip to content

Video’s uploaden op Twitch

3 de juli de 2021
WomanworkingonMacBookPro ff2fc50f7c834ec6aa996ee5e6a5481c

Wat te weten

 • Je moet een Twitch Affiliate of Partner zijn om video’s naar Twitch te uploaden.
 • Eenmaal ingelogd, open de Videoproducent en klik op de Uploaden optie bovenaan het scherm.
 • Kies de video die je wilt uploaden en stel vervolgens de titel, beschrijving en categorie in. Dan klikken Publiceren om het proces te voltooien.

Dit artikel beschrijft het stapsgewijze proces dat je moet volgen om je eigen video’s naar Twitch te uploaden.

Video’s uploaden op Twitch

Uploaden naar Twitch kan een geweldige manier zijn om bewerkte video’s die je hebt gemaakt met je publiek te delen. Het verwijdert ook de noodzaak om diezelfde clips te uploaden naar andere sites voor het delen van video’s zoals YouTube. Het proces is ook relatief eenvoudig.

 1. Ga naar Twitch.tv in een browser en log in op je account.

 2. Klik op het accountpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om een ​​lijst met opties weer te geven. U vindt het pictogram naast de Bits ophalen spandoek.

  Twitch-schermclose-up met het accountpictogram gemarkeerd

 3. bevind zich Videoproducent in het vervolgkeuzemenu en selecteer het. Dit brengt u naar uw Makersdashboard. Als je de niet ziet Videoproducent optie, dan kun je geen video’s uploaden naar Twitch.

  Twitch-accountmenu met Video Producer gemarkeerd

 4. Klik Uploaden bovenaan de videolijst. Dit gebied is leeg als je nog geen video hebt geüpload.

  Twitch video-uploadscherm met de uploadknop gemarkeerd

 5. Zoek de video die u wilt uploaden op uw computer en klik erop om deze te selecteren.

  Twitch video-uploadscherm met een testvideo gemarkeerd

 6. Wacht tot de video klaar is met uploaden naar Twitch en klik erop om het detailvenster te openen. U kunt ook wachten tot de Publiceren verschijnt naast de video om de detailpagina te openen.

  Een screenshot van een video die wordt geüpload naar Twitch.

 7. Voer een titel, een beschrijving en tot slot de categorie in waar de video onder valt. U kunt hier ook de miniatuur en taal bewerken.

  Twitch-pagina met video-uploaddetails met titel, beschrijving, taal, categorie en tag gemarkeerd

 8. Klik op de Publiceren optie in de rechterbenedenhoek om de upload te voltooien en de video op je Twitch-kanaal te delen.

  Twitch video-uploadscherm met Publiceren gemarkeerd

Waarom video’s uploaden naar Twitch?

Met meer dan 26,5 miljoen dagelijkse bezoekers en bijna 7 miljoen unieke streamers gerapporteerd voor elke maand in 2020, is Twitch een van de grootste hubs voor online entertainment geworden. Als je al volgers hebt verzameld op de website voor livestreaming, of als je je community wilt uitbreiden en opbouwen, kan Twitch een uitstekende plek zijn om dit te doen vanwege het aantal gebruikers dat de site elke dag constant gebruikt. . Het uploaden van clips naar Twitch vergt iets meer dan alleen een account aanmaken en aan de slag gaan, in tegenstelling tot andere websites voor het delen van video’s. Voordat je een video naar Twitch kunt uploaden, moet je een Twitch Affiliate of Partner zijn. Om een ​​Twitch Affiliate te worden, moet je aan de volgende afmetingen voldoen:

 • Heb minimaal 50 volgers
 • Totaal ten minste 500 minuten uitgezonden in de afgelopen 30 dagen
 • Heb zeven unieke uitzenddagen
 • Een gemiddelde van drie of meer gelijktijdige kijkers
 • Richtlijnen voor Twitch-video’s

Je kunt ook verschillende videoformaten gebruiken om clips naar Twitch te uploaden. Van MP4 tot meer lossless opties zoals FLV, Twitch heeft voldoende ondersteuning voor verschillende formaten om ervoor te zorgen dat je zowat elke video die je exporteert kunt uploaden. Dit zijn de momenteel ondersteunde formaten:

 • MP4-, MOV-, AVI- en FLV-bestandsindelingen
 • Tot 10 Mbps bitsnelheid
 • Tot 1080p/60FPS
 • h264-codec
 • AAC-audio

Iets dat echter de moeite waard is om op te merken, is dat u momenteel maximaal vijf gelijktijdige uploads kunt verwerken, met een maximale snelheid van 100 uploads in 24 uur.