Skip to content

Vind snel uw oudste Gmail-berichten

15 de mei de 2023
go to an email lists last page fast in gmail 1171981 68b6a37d5f0842f88266d0de1eaf6508

Wat te weten

  • Bekijk berichten in omgekeerde chronologische volgorde door met de muisaanwijzer op het 1-?? in de rechterbovenhoek en selecteren Oudste.
  • U kunt ook naar e-mails zoeken op datum met behulp van verschillende zoekoperators zoals na, voorEn ouder dan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in Gmail op datum kunt sorteren om berichten in omgekeerde chronologische volgorde weer te geven. Instructies zijn van toepassing op de webversie van Gmail. Het is niet mogelijk om berichten op datum te sorteren in de Gmail-app.

Hoe Gmail-berichten in omgekeerde chronologische volgorde te bekijken

Wanneer je berichten sorteert op datum in Gmail, zie je eerst de laatste pagina met berichten, maar de berichten worden nog steeds weergegeven van nieuw naar oud. Als een map maar één pagina met berichten bevat, kijk dan onderaan het scherm om het oudste gesprek te zien. Gebruik deze tijdelijke oplossing als een map meerdere pagina’s met berichten bevat: u kunt in uw Gmail-instellingen aanpassen hoeveel conversaties per pagina moeten worden weergegeven.

  1. In de rechterbovenhoek, net boven je berichten, staat een getal dat aangeeft hoeveel e-mails er in de huidige map staan. Beweeg de muis over de e-mailteller totdat een klein menu naar beneden komt en kies Oudste. U wordt naar de laatste pagina met e-mails in die map geleid; het oudste bericht staat onderaan. Gebruik de om terug te gaan naar een vorig scherm om nieuwere berichten te zien pijl terug naast het aantal e-mails.

  2. Als u uw Gmail-berichten in de standaardvolgorde wilt lezen, selecteert u de e-mailteller en kiest u Nieuwste uit het vervolgkeuzemenu.

    Nieuwere pijl in Gmail Inbox voor omgekeerde chronologische volgorde

Zoek in Gmail op datum

Als u een bericht van een bepaald tijdstip wilt vinden, zoekt u in Gmail op datum. U kunt zelfs zoekoperators combineren om berichten tussen specifieke datums weer te geven. Voorbeelden van geldige zoekopdrachten zijn:

na:1/1/2020 Toon berichten na de datum.
vóór: 31/12/2019 Toon berichten vóór de datum.
na:1-1-2020 of voor:7-1-2020 Toon berichten tussen twee datums.
ouder_dan:3d Toon berichten ouder dan 3 dagen.
nieuwer_than:1m Toon berichten nieuwer dan 1 maand.