Skip to content

Vine Opvolger Byte lanceert om virale video op te nemen

26 de juli de 2021
C754A348 45D1 4FEF 969A F87A4D74BBEA e9d95fe75b44465e846cdd017a7acbc1

Wat: Vine-opvolger Byte werd dit weekend gelanceerd en bracht virale video’s van 6 seconden “terug” op internet.
Hoe: De Byte-app is beschikbaar voor iOS en Android. Maak of upload eenvoudig een korte video naar de service en blader door andere video’s van makers overal.
Wat maakt jou dat uit: De evolutie van een videoformaat begonnen door Vine en voortgezet (met meer succes) door TikTok is nog maar net begonnen. Herinner je je Vine nog? De video-app van 6 seconden maakte de weg vrij voor de enorm virale app TikTok, zelfs nadat Vine werd vermoord door Twitter kort nadat het socialemediabedrijf het in 2016 had overgenomen.

Nu is Vine’s mede-bedenker Dom Hoffman terug met Byte, een (je raadt het al) video-app van 6 seconden die je ongeveer net als Vine en TikTok gebruikt. Zoals het account van de app dit weekend op Twitter zei: “het is zowel vertrouwd als nieuw.” “Je kent de oefening: upload vanaf je filmrol of gebruik de bytecamera om dingen vast te leggen”, tweette het @byte_app-account. “Er zijn veel manieren om nieuwe persoonlijkheden en momenten te vinden. ontdek wat de community bekijkt en waar ze van houden, bekijk berichten die door onze redacteuren zijn uitgekozen of blader zelf. Met andere woorden, als je Vine of TikTok hebt gebruikt, weet je hoe je met Byte moet werken. Veeg omhoog om nieuwe video’s te zien, maak je eigen profiel, volg videomakers die je leuk vindt of zoek en blader naar nieuwe, populaire of genrespecifieke ‘bytes’. Terwijl Vine de eerste was die het formaat populair maakte, is TikTok de koning van virale video in korte vorm geworden. Byte betreedt een heel andere markt dan zijn voorganger. Of bytes net zo populair of sociaal gedeeld zullen worden als TikToks valt natuurlijk nog te bezien.