Skip to content

Vluchten volgen op iPhone

14 de juli de 2022
iPhone Track Flight Messages 5215469 406226e150844fe4a0782b881e3470fd

Wat te weten

 • Open de Berichten app, houd de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer ingedrukt en selecteer Voorbeeld vlucht.
 • Open Zoeken door in het midden van uw startscherm naar beneden te vegen. Voer het vluchtnummer in, tik op Zoekenen bekijk de status.
 • Gebruik een app van derden zoals Vluchtradar24 om het vluchtnummer in te voeren, te zoeken en de juiste vlucht te kiezen.

In dit artikel worden drie eenvoudige manieren uitgelegd om vluchten op je iPhone te volgen. U kunt twee van de ingebouwde functies van de iPhone gebruiken, de Berichten-app of Spotlight. U kunt ook kijken naar een vluchttracker van derden met extra functies.

Vluchten volgen in Berichten op iPhone

Als u uw vluchtnummer met iemand deelt via sms, is dit een snelle en gemakkelijke manier om de vlucht te volgen. U kunt Berichten gebruiken om de status van een vlucht te zien, of u nu degene bent die het bericht verzendt of ontvangt.

 1. Open het gesprek in Berichten met de vluchtgegevens of vul de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer in als u degene bent die het sms-bericht verzendt. Het bericht moet de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer of het exacte vluchtnummer bevatten. Om de meest nauwkeurige resultaten te verkrijgen. U kunt bijvoorbeeld voor dezelfde vlucht “Spirit Airlines 927” of “NK927” invoeren.

 2. Tik en houd de bel met de vluchtinformatie vast.

 3. U ziet een pop-up op het scherm met een kaart van de vlucht met opties om Voorbeeld vlucht voor de status en details en Vluchtcode kopiëren als u de informatie ergens anders wilt plakken. Tik Voorbeeld vlucht.

  Tik op Voorbeeld vlucht

 4. U ziet dan de vluchtstatus samen met relevante details zoals vertrek- en aankomsttijden, de duur, terminal, gate en bagageclaimlocaties, indien beschikbaar. Als u stippen onder aan het scherm ziet, betekent dit dat meer dan één vlucht overeenkomt met de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer. Het is meestal een toekomstige vlucht. Veeg naar rechts om de extra vlucht met de status en details te zien.

  Eerste overeenkomende vluchtgegevens

  Tweede overeenkomende vluchtgegevens

 5. Tik Gedaan rechtsboven om de vluchtgegevens te sluiten en terug te keren naar uw gesprek in Berichten.

Vluchten volgen met Zoeken op iPhone

U kunt Spotlight ook gebruiken om vluchtinformatie te vinden.

 1. Veeg naar beneden in het midden van je startscherm om te openen Zoeken.

 2. Voer het vluchtnummer of de naam van de luchtvaartmaatschappij en het vluchtnummer in.

 3. Tik Zoeken op het toetsenbord.

 4. U ziet uw lijst met resultaten met basisinformatie, inclusief terminals, vertrek- en aankomsttijden en de huidige status. Selecteer de vlucht om meer te zien.

 5. U kunt dan aanvullende informatie over de vlucht bekijken, zoals een kaart met de huidige route van het vliegtuig, de duur van de vlucht en de locatie van de bagageclaim, indien beschikbaar.

 6. Tik Rug wanneer u klaar bent om terug te keren naar het zoekscherm of Annuleren om te sluiten en terug te keren naar uw startscherm.

  Zoeken op iPhone openen

  Bekijk de vluchtstatus of tik op voor meer details

  Volledige vluchtgegevens van Zoeken

Volg vluchten met een iPhone-app van derden

Hoewel de iPhone twee handige manieren heeft om vluchten bij te houden, is het mogelijk dat u op zoek bent naar extra functies. Misschien wilt u meer zoekopties, de mogelijkheid om vluchten op te slaan of om waarschuwingen te ontvangen. Er zijn veel diensten en apps voor het volgen van vluchten beschikbaar voor de iPhone. Welke u kiest, hangt af van de functies die u wilt. Laten we dus eens kijken hoe we een populaire, gratis app genaamd Flightradar24 kunnen gebruiken.

 1. Open Vluchtradar24, voer het vluchtnummer in het zoekvak in en tik op Zoeken op het toetsenbord.

 2. U ziet overeenkomende resultaten in de secties Luchtvaartmaatschappijen, Live vluchten en Recente of geplande vluchten. Selecteer de juiste vlucht.

  Flightradar24 zoeken

  Zoekresultaten van Flightradar24

 3. De sectie wordt uitgebreid met details zoals het geplande en daadwerkelijke vertrek of de aankomst, indien van toepassing. U kunt ook de vluchtstatus, het vliegtuigtype, de roepnaam en de luchtvaartmaatschappij bekijken.

 4. Tik Afspelen om de reisgeschiedenis op een kaart te zien, Vluchtinformatie voor aanvullende vluchtgegevens, Vliegtuiginfo voor informatie over apparatuur, of Weergeven op kaart voor een live kaartweergave indien beschikbaar.

  Flightradar24 vluchtgegevens

  Flightradar24 afspelen

  Flightradar24 Vliegtuiginfo

Flightradar24 is gratis beschikbaar met optionele in-app aankopen voor extra functies. Basisfuncties naast het volgen van vluchten zijn onder meer realtime vliegtuigreizen op een kaart, identificatie van vluchten die boven het hoofd vliegen, historische gegevens, vluchtfilters en de mogelijkheid om te zoeken op basis van vluchtnummer, luchthaven of luchtvaartmaatschappij. Deze methoden voor het volgen van vluchten op de iPhone zijn de handigste die u kunt vinden. Maar u kunt Google Flights ook gebruiken om vluchtgegevens en statussen op te vragen.