Skip to content

Voicemail instellen op Android

19 de juli de 2023
how to use battery saver mode on android 5176451 ffe1c70b57bb481e893afde3622c7654

Wat te weten

 • Gemakkelijkste manier: Open de Telefoon app, tik op de toetsenbloken tik en houd vast 1.
 • Om Visual Voicemail in te stellen, opent u het Telefoon app, tik Voicemail > Instellingen (drie puntjes) > Voicemail.
 • Google Voice: Krijg een Google Voice-account, open de Google Voice app en tik op Voicemail > Instellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voicemail instelt op alle Android-telefoons, ongeacht de fabrikant (Google, Samsung, enz.).

Voicemail instellen op Android door in te bellen

De meest gebruikelijke manier om uw voicemail in te stellen, is door rechtstreeks naar uw mailbox te bellen. Krijg toegang tot uw voicemail door uw telefoonnummer rechtstreeks te bellen of gebruik het snelkiesnummer dat in de meeste telefoons is ingebouwd.

 1. Open de Telefoon app.

 2. Tik onderaan het scherm op de toetsenblok icoon.

 3. Tik op het nummer en houd het ingedrukt 1 totdat het gesprek begint. U kunt ook uw volledige telefoonnummer invoeren en op tikken Telefoongesprek.

 4. Volg de aanwijzingen om een ​​pincode in te stellen en uw begroeting in te stellen.

Visuele voicemail instellen op Android

Op Android-telefoons met Android 6.0 of nieuwer kan Visual Voicemail zijn ingeschakeld, aangezien de provider dit ondersteunt. Niet alle providers bieden echter ondersteuning voor visuele voicemail en sommige brengen er zelfs extra kosten voor in rekening. Dit is wat u moet doen om toegang te krijgen tot Visual Voicemail als uw telefoon dit ondersteunt.

 1. Open de Telefoon app.

 2. Kraan Voicemail. Afhankelijk van de telefoon staat dit onderaan de app of naast de Start gesprek knop op het toetsenbord.

 3. Tik in de rechterbovenhoek van de app op de drie puntjesen tik vervolgens op Instellingen.

  Android-telefoon met voicemailpictogram, menu met drie stippen en gemarkeerde instellingsopties

 4. Vinden Voicemail in de lijst en tik erop.

 5. Kraan Visueel Voicemail om het aan te zetten. Visual Voicemail verschijnt nu in de Voicemail tabblad in de Telefoon-app. U kunt ook verschillende meldingsopties kiezen en uw begroeting wijzigen in de voicemailinstellingen.

  Voicemail en visuele voicemail Aan-schakelaar gemarkeerd in Android-instellingen

Voicemail instellen in Google Voice

Google Voice is een andere uitstekende applicatie die u kunt gebruiken om te bellen en voicemails te ontvangen. Misschien wilt u het zelfs gebruiken in plaats van uw standaard voicemail op de telefoon, omdat u er ook toegang toe hebt vanaf een computer door de Google Voice-website te bezoeken. Volg onderstaande stappen om voicemail in te stellen in Google Voice.

 1. Ga naar de Google Voice-website en meld u aan voor een Google Voice-account, of meld je aan via de app op je Android-telefoon.

 2. Zodra uw account is ingesteld, opent u de Google Voice app op je telefoon.

 3. Tik onderaan de app op Voicemail

 4. Je kunt hier je voicemails zien. Ga naar de linkerbovenhoek en tik op om de instellingen te wijzigen menu pictogram (drie regels).

  Google Voice-pictogram, Voicemail-pictogram en Menu-pictogram in de Google Voice-app

 5. Zoek en selecteer Instellingen.

 6. Scroll naar beneden tot je de Voicemail sectie. Hier kun je ervoor kiezen om voicemail via e-mail te ontvangen en selecteren welk type meldingen je ontvangt voor voicemailberichten die zijn achtergelaten op je Google Voice-nummer.

  Instellingen en voicemailopties gemarkeerd in de Google Voice-app

FAQ

 • Waar is de Voicemail-app op mijn Android?

  Op de meeste Android-telefoons zijn voicemailfuncties ingebouwd in de app Telefoon. Er is geen speciale app voor voicemail, tenzij u Google Voice of een andere voicemail-app van derden gebruikt. Houd lang ingedrukt om uw Android-voicemail te controleren 1 op uw apparaat en voer uw wachtwoord als daarom wordt gevraagd.

 • Waarom werkt voicemail niet op mijn Android?

  Als u een slechte ontvangst heeft, ontvangt u mogelijk niet meteen spraakberichten. Als voicemail helemaal niet werkt, controleer dan op systeemupdates en zorg ervoor dat je je voicemail niet per ongeluk hebt uitgeschakeld. Neem contact op met uw netwerkaanbieder als u nog steeds problemen ondervindt.

 • Hoe verander ik mijn voicemailwachtwoord op mijn Android?

  Tik eerst op om uw Android-voicemailwachtwoord te wijzigen Telefoon app en tik vervolgens op de drie puntjes > Instellingen > Voicemail > Verander pincode. Als u uw voicemailwachtwoord niet meer weet, moet u contact opnemen met uw netwerkaanbieder om het opnieuw in te stellen.

 • Hoe sla ik voicemails op Android op?

  Als u voicemailberichten rechtstreeks op uw telefoon wilt opslaan, opent u de Google Voice-app en tikt u op het bericht dat u wilt opslaan. Tik vervolgens op de drie puntjes > Bericht opslaan in of Exporteren naar bestand. U kunt ook een doorstuurservice gebruiken om uw voicemails naar uw e-mail te sturen.