Skip to content

VoIP-telefoongesprekken opnemen

19 de juni de 2021
182188797 56a9d1de3df78cf772aacd19

U kunt uw telefoongesprekken opslaan en opslaan om ze later af te spelen. Met tools voor gespreksopname vereeuwigen mensen hun discussies, zelfs gesprekken van en naar PSTN. Nadat u uw gesprekken hebt opgenomen, kunt u ze opslaan op uw harde schijf of op een ander gegevensopslagmedium, aangezien het in een standaard audioformaat, zoals WAV of MP3, terechtkomt. Je kunt ze archiveren, delen, podcasten, enzovoort. Het opnemen van gesprekken wordt relevanter in bedrijven, die bankieren op het opslaan van informatie voor later management- en ander gebruik.

Waarom telefoongesprekken opnemen?

Individuen hebben tal van redenen om telefoongesprekken op te nemen, waarvan sommige relatief triviaal zijn, terwijl andere belangrijk zijn. Die voor bedrijven zijn belangrijker. Laten we eens kijken naar de redenen voor het opnemen van oproepen hier.

Hulpmiddelen voor het opnemen van gesprekken

Er zijn veel manieren om telefoongesprekken op te nemen. De eenvoudigste methode is om het op een natuurlijke manier op te nemen door uw stem op de luidspreker te zetten. Deze methode biedt echter geen kwaliteit en gemak. Je kunt ook een gadget kopen die telefoongesprekken opneemt via je telefoon of geluidskaart en vastlegt wat je hoort en zegt. Toch zijn deze apparaten beperkt. Als u optimaal profiteert van VoIP, zijn er verschillende slimme en handige opnametools beschikbaar, die meer kunnen dan alleen het opnemen van gesprekken. Sommige zijn gratis, andere zijn premium.

Vereisten voor het opnemen van telefoongesprekken

Je hebt niet veel nodig om telefoongesprekken op VoIP op te nemen. Hier is een lijst van wat er nodig is:

  • Een VoIP-service, of dit nu hardwarematig of een softphone is.
  • Hoor- en spraakapparaten, zoals handsets, telefoons of headsets.
  • Hulpmiddelen voor het opnemen van gesprekken.
  • Opslagmedia voor het opslaan van de opgeslagen oproepen, zoals harde schijven of optische schijven.

Als u hoge kwaliteit nodig heeft voor publicatie, wilt u misschien de geluidskwaliteit van de opgenomen gesprekken oppoetsen. Sommige opnametools bereiken dit. Anders kunt u een van de beschikbare audiobewerkingstools gebruiken om ruis te elimineren.

Ethiek voor het opnemen van gesprekken

Lees voordat u een gesprek opneemt, vooral als het om PSTN gaat, over de wetten en beperkingen die gelden voor het opnemen van gesprekken op uw locatie. Sommige autoriteiten tolereren alles wat ze afluisteren zouden kunnen noemen. Het is ook noodzakelijk om toestemming te hebben van de persoon die u belt voordat u het gesprek opneemt. Een gesprek opnemen zonder dat uw correspondent het weet, is onethisch en kan ertoe leiden dat mensen ongelukkig worden. Toestemming houdt in dat u de andere partij informeert dat u het gesprek opneemt, zodat zij zich ervoor kunnen afmelden door het gesprek te beëindigen. Dit is vaak het geval als je met bedrijven belt. Het is gebruikelijk om dingen te horen als: “Houd er rekening mee dat dit gesprek voor trainingsdoeleinden wordt opgenomen.”