Skip to content

Voor- en nadelen van Microsoft Outlook

12 de juli de 2021
t20 6YdBPO f84cbdd0f94844499329b6647d437842

Microsoft Outlook biedt solide spam- en phishingfilters, naadloze integratie met takenlijsten en planning, en effectieve organisatiefuncties. De berichtsjablonen van Outlook kunnen echter flexibeler zijn en de slimme mappen kunnen hiervan leren. Vergelijk de voor- en nadelen van Microsoft Outlook om te beslissen of dit de beste e-mailclient voor u is.

Organisatie

Wat u ook met e-mail wilt doen, de kans is groot dat Outlook het levert. Outlook beheert meerdere POP, IMAP en Exchange, evenals externe providers zoals Gmail. Het kan zo worden ingesteld dat er geen externe afbeeldingen worden gedownload en kan desgewenst alle e-mail in platte tekst weergeven. Outlook biedt krachtige filters en manieren om berichten te ordenen, door elkaar te halen, te labelen en te zoeken. Zoekmappen verzamelen automatisch alle items die aan bepaalde criteria voldoen. U kunt snel en grondig naar elk bericht in elke map of account zoeken.

Veiligheid

Outlook gebruikt effectieve filters voor ongewenste e-mail en phishing om ongevraagde berichten automatisch naar een map met ongewenste e-mail te verplaatsen. Spam- en phishingfilters zijn gemakkelijk te gebruiken en sorteren de rommel effectief; u kunt het filterniveau instellen om te bepalen hoe agressief deze filters werken. Helaas kun je de filters voor ongewenste e-mail niet trainen, of zelfs de anderszins nuttige categorieën. Outlook biedt ook geen manier om categorieën toe te passen op berichten in IMAP-accounts (ze Doen werken perfect met Exchange-accounts). Afgezien van het nut en de alomtegenwoordigheid, staat Outlook zowel bekend als een doelwit voor virussen als als een persoonlijke assistent. Ondanks of dankzij deze geschiedenis doet Outlook er alles aan om uw privacy en veiligheid te beschermen. Outlook ondersteunt S/MIME-berichtcodering, laat je alle e-mail weergeven als superveilige platte tekst en biedt zelfs een aangepaste, veiligere (zij het een beetje onhandige), HTML-berichtviewer.

E-mail

E-mailbewerking werkt als een tierelier, met functies die u op prijs stelt in Word. Dit kan er echter toe leiden dat grote berichten voor bepaalde ontvangers door elkaar gegooide tekst worden weergegeven. Platte tekst is beschikbaar als een veilig alternatief voor HTML en rich-text-opmaak om deze beperking te omzeilen. Het intelligente gebruik van virtuele mappen, het snel zoeken naar berichten, markeren, groeperen en threading maken het afhandelen van zelfs substantiële hoeveelheden goede e-mail een fluitje van een cent. Het is eenvoudig in te stellen Snelle stappen knoppen in de werkbalk, die bijvoorbeeld met één klik toegang bieden tot nieuwe berichten voor vaak gemailde ontvangers, antwoorden, markeringen en meer. Outlook ondersteunt S/MIME-e-mailcodering en IRM-toegangscontrole, maakt het mogelijk om bijlagen rechtstreeks in berichten te bekijken en behandelt nieuwsitems zoals e-mails met de geïntegreerde RSS-feedlezer.

Add-ons en meer

De meegeleverde RSS-feedlezer is niet verfijnd, maar nieuwsitems verschijnen automatisch als e-mails – en dat is normaal gesproken precies goed. De add-on voor sociale connector levert sociale berichten en berichten en haalt foto’s en statusupdates op. Het omvat ook eerder uitgewisselde e-mails, geplande vergaderingen en ontvangen bijlagen. Natuurlijk heeft Outlook krachtige filters en je kunt het programmeren om veel taken automatisch uit te voeren of uitgebreid om nieuwe trucs te leren met add-ons. Er is geen optie om flexibele berichtsjablonen in te stellen voor standaardantwoorden. Over het algemeen is Microsoft Outlook een krachtig communicatie- en organisatiehulpmiddel dat doet wat het moet doen en meer.