Skip to content

Voorbeeldgebruik van de opdracht Ping

10 de juli de 2021
GettyImages 513087873 5b82261746e0fb00503a7d8d

Volgens de handleiding gebruikt de Linux “ping”-opdracht het verplichte ECHO_REQUEST-datagram van het ICMP-protocol om een ​​ICMP ECHO_RESPONSE van een host van de gateway op te wekken. De handleidingpagina gebruikt veel technische termen, maar het enige dat u hoeft te weten, is dat het Linux-commando “ping” kan worden gebruikt om te testen of een netwerk beschikbaar is en hoeveel tijd het kost om het netwerk te verzenden en een reactie te krijgen.

Waarom zou je het “ping”-commando gebruiken?

De meesten van ons bezoeken regelmatig dezelfde nuttige sites. Zo bezoeken we de BBC-website om het nieuws te lezen en bezoeken we de Sky Sports-website voor het voetbalnieuws en de uitslagen. U zult ongetwijfeld uw eigen reeks belangrijke sites hebben, zoals Lifewire. Stel je voor dat je het webadres voor Lifewire.com in je browser hebt ingevoerd en de pagina werd helemaal niet geladen. De oorzaak hiervan kan een van de vele dingen zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u helemaal geen internetverbinding hebt, ook al bent u verbonden met uw router. Soms heeft de internetprovider gelokaliseerde problemen waardoor u geen internet kunt gebruiken. Een andere reden kan zijn dat de site echt niet beschikbaar is en niet beschikbaar is. Wat de reden ook is, u kunt eenvoudig de connectiviteit tussen uw computer en een ander netwerk controleren met de opdracht “ping”.

Hoe werkt het Ping-commando?

Wanneer u uw telefoon gebruikt, kiest u een nummer (of kiest tegenwoordig vaker hun naam uit een adresboek op uw telefoon) en de telefoon gaat over aan het einde van de hoorn. Als die persoon de telefoon opneemt en ‘hallo’ zegt, weet je dat je een verbinding hebt. De opdracht “ping” werkt op een vergelijkbare manier. U geeft het IP-adres op dat overeenkomt met een telefoonnummer of een webadres (de naam die bij het IP-adres hoort) en “ping” stuurt een verzoek naar dat adres. Wanneer het ontvangende netwerk het verzoek ontvangt, stuurt het een antwoord terug dat in feite “hallo” zegt. De tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren, wordt de latentie genoemd.

Voorbeeld Gebruik van het “ping”-commando

Om te testen of een website beschikbaar is, typt u “ping” gevolgd door de naam van de site waarmee u verbinding wilt maken. Als u bijvoorbeeld Lifewire.com wilt pingen, voert u de volgende opdracht uit:

Het ping-commando verzendt continu verzoeken naar het netwerk en wanneer een reactie wordt ontvangen, ontvangt u een uitvoerregel met de volgende informatie:

  • aantal ontvangen bytes
  • het IP-adres
  • een volgnummer
  • de tijd die nodig is om te reageren

Als het netwerk dat u probeert te pingen niet reageert omdat het niet beschikbaar is, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Linux-ping met IP-adres

Als u het IP-adres van het netwerk weet, kunt u dit gebruiken in plaats van de websitenaam:

Krijg een hoorbare “ping”

U kunt het ping-commando een geluid laten maken wanneer een reactie wordt geretourneerd door de “-a” -schakelaar te gebruiken als onderdeel van het commando, zoals weergegeven in de volgende opdracht:

Retourneer het IPv4- of IPv6-adres

IPv6 is het protocol van de volgende generatie voor het toewijzen van netwerkadressen, omdat het meer unieke mogelijke combinaties biedt en het in de toekomst het IPv4-protocol zal vervangen. Het IPv4-protocol wijst IP-adressen toe zoals we dat nu gewend zijn. (Bijvoorbeeld 151.101.65.121). Het IPv6-protocol wijst IP-adressen toe in de indeling [fe80::51c1::a14b::8dec%12]. Als u de IPv4-indeling van het netwerkadres wilt retourneren, kunt u de volgende opdracht gebruiken: Om de IPv6-indeling alleen te gebruiken, kunt u de volgende opdracht gebruiken:

Beperk het aantal pings

Wanneer u een netwerk pingt, blijft het dit standaard doen totdat u op drukt CTRL en C tegelijkertijd om het proces te beëindigen. Tenzij u de netwerksnelheid test, wilt u waarschijnlijk alleen pingen totdat u een reactie ontvangt.

Linux ping met beperkt aantal

U kunt het aantal pogingen beperken door de “-c”-schakelaar als volgt te gebruiken: Wat hier gebeurt, is dat het verzoek in het bovenstaande commando 4 keer wordt verzonden. Het resultaat is dat u mogelijk 4 pakketten ontvangt en slechts 1 antwoord.

Linux ping met beperkte tijd

Een ander ding dat u kunt doen, is een deadline instellen voor hoe lang het ping-commando moet worden uitgevoerd door de schakeloptie “-w” te gebruiken. Dit stelt een deadline in voor de ping van 10 seconden. Wat interessant is aan het op deze manier uitvoeren van de opdrachten, is de uitvoer, omdat deze laat zien hoeveel pakketten zijn verzonden en hoeveel ontvangen. Als er 10 pakketten zijn verzonden en er slechts 9 zijn ontvangen, dan komt dat neer op 10% pakketverlies. Hoe hoger het verlies, hoe slechter de verbinding. U kunt een andere switch gebruiken die het aantal verzoeken naar het ontvangende netwerk overspoelt. Voor elk verzonden pakket wordt een stip op het scherm weergegeven en elke keer dat het netwerk reageert, wordt de stip weggenomen. Met deze methode kunt u visueel zien hoeveel pakketten verloren gaan.

Linux ping-flood met interval en limiet

U moet een supergebruiker zijn om deze opdracht uit te voeren en het is echt alleen voor netwerkbewakingsdoeleinden. Het tegenovergestelde van flooding is het specificeren van een langer interval tussen elk verzoek. Om dit te doen kunt u de “-i” schakelaar als volgt gebruiken: Het bovenstaande commando zal lifewire.com elke 4 seconden pingen.

Uitvoer onderdrukken?

Je geeft misschien niet om alle dingen die gebeuren tussen elk verzonden en ontvangen verzoek, maar alleen om de uitvoer aan het begin en het einde.

Linux ping onderdrukte uitvoer

Als u bijvoorbeeld de volgende opdracht hebt verzonden met behulp van de “-q”-schakelaar, ontvangt u een bericht met het IP-adres dat wordt gepingd en aan het einde, het aantal verzonden pakketten, ontvangen en het pakketverlies zonder dat elke tussenliggende regel wordt herhaald.

Samenvatting

Het ping-commando heeft een paar andere opties die u kunt vinden door de handleidingpagina te lezen. Voer de volgende opdracht uit om de handleidingpagina te lezen: